ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 

VASAST

 

 

Ο ανηλεής πόλεμος που δέχεται το ερασιτεχνικό σωματείο «ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» και η αθλητική οικογένεια των ακαδημιών του, μια οικογένεια που απαρτίζουν εκατοντάδες μικροί αθλητές και γονείς από την πόλη μας το Χαϊδάρι, συνεχίζεται χωρίς όρια. Με αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, και παρότι ο σύλλογος αγωνίζεται κανονικά στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, εδώ και καιρό η ομάδα της πόλης μας έχει «εκδιωχθεί» από την πόλη μας έπειτα από απόφαση της Δημοτικής Αρχής, ενώ χθες και έπειτα από ασυνενοησία (υπηρεσιακοί υπάλληλοι κρίνουν κατά το… δοκούν, ανάλογα με την νόρμα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν) μεταξύ Περιφέρειας και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κοινοποιήθηκε απόφαση με την υπογραφή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, που ανακαλεί την άδεια της ομάδας (Το 2018 στην Ελλάδα ότι κακό έχει συμβεί στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, το έχει προκαλέσει ο Αστέρας Χαϊδαρίου φαίνεται...)!

Μια υπόθεση που διευθετείται απλά υπηρεσιακά, έγινε… μπαλάκι μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους, όπου η μία υπηρεσία θεωρούσε τα βιβλία και άρα ήταν νόμιμα, ενώ η άλλη υπηρεσία είχε άλλο (!) τρόπο επιβεβαίωσης εγγράφων (Απλώς η μία ξέχασε να ενημερώσει την άλλη, και προφανώς συνέφερε να μην ενημερωθεί και το σωματείο).

Τι πιο εύκολο λοιπόν, εφόσον υπάρχει κενό; Τελειώστε την ομάδα. Κοινωνική ευαισθησία εν έτει 2018. Συμπεριφορά κρατικών δομών (τυχαίνει τόσο ο Δήμος, όσο και το κράτος να έχουν αριστερή διοίκηση) προς ερασιτεχνικό σωματείο το 2018! Είδαμε πως κυνηγούν και τις μεγάλες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες; (Α, το ξεχάσαμε, εκεί υπάρχει αυτοδιοίκητο).
Ο σύλλογος ήδη έχει κινηθεί κάνοντας χρήση ένδικων μέσων, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε επίσημη ανακοίνωση, όπου θέτει το σοβαρό ερώτημα προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, εάν γνωρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου που φέρει την υπογραφή του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Από σήμερα το πρωί πληθώρα δημοσιευμάτων κάνουν το γύρο του διαδικτύου όσων αφορά την διάλυση του σωματείου μας. Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα "έγκυρα" ειδησεογραφικά site που κατάφεραν να έχουν ενημέρωση και ρεπορτάζ πριν από εμάς, καθώς και τα σωματεία που έσπευσαν να προσφέρουν στέγη στους αθλητές μας. Οι άνθρωποι του Αστέρα ουδέποτε προσπάθησαν να κρυφτούν και να μην δώσουν απαντήσεις και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι είναι κοντά μας. Έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Αστέρας Χαϊδαρίου κλήθηκε να προσκομίσει μια σειρά εγγράφων προς έλεγχο στην Περιφέρεια Αττικής. Κατόπιν τούτου ζητήθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βεβαίωση θεώρησης των επισήμων βιβλίων του σωματείου μας από την Περιφέρεια, όπως και έγινε. Στις 14/09/2018 η διοίκηση του Αστέρα κατέθεσε αυτή την βεβαίωση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η σημερινή ανάκληση της αθλητικής ιδιότητας του σωματείου μας, παρά το γεγονός ότι στην κλειστή κοινωνία του Χαϊδαρίου ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες χωρίς εμείς να γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτή η φημολογία, ειλικρινά μας εξέπληξε. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια γραμματεία προκύπτει ότι όλο αυτό δημιουργήθηκε λόγω διαφοράς μεταξύ δύο φορέων του δημοσίου για το πώς γίνεται η θεώρηση των βιβλίων ενός σωματείου. Αντί λοιπόν οι δύο αυτοί φορείς να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές τους στην ερμηνεία μιας νομοθεσίας θεώρησαν πιο λογικό και εύκολο την ταλαιπωρία δεκάδων αθλητών και των οικογενειών τους. Και ένα ερώτημα για το τέλος: Κύριε Υφυπουργέ γνωρίζετε το περιεχόμενο του εγγράφου που φέρει την υπογραφή σας;».

 

 

DOMOKYR