ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ "ΝόΟς" ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

 

 

FRONT

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Γραφείο Μνήμης «ΝόΟς», Μια Ιδιαίτερη Υπηρεσία από το Δήμο Χαϊδαρίου

 

Στη διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης λειτουργεί γραφείο Μνήμης  «ΝόΟς» μια δομή που απευθύνεται στους κατοίκους του Χαϊδαρίου για ενημέρωση για την πρόληψη της άνοιας και τις κοινωνικές παροχές και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

 

Διενεργούνται τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 55 ετών και λειτουργούν ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου επίσκεψη-ξενάγηση των ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης του γραφείου μας και μελών των ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης  του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά στο ιστορικό κτήριο Παλατάκι και στο κτήριο Ν. Γύζη του Δήμου μας από την προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού κυρία Δέσποινα Βαρυτυμιάδη.

 

Επίσης, ξεκίνησε τον Μάρτιο το πιλοτικό πρόγραμμα “σύζευξις γενεών”  σε συνεργασία με τον 6ο παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου μας. Τα άτομα της ομάδας μας, τα παιδιά και οι παιδαγωγοί του σταθμού συνεργάστηκαν στις 14 Μαρτίου με θέμα : “τη κυρά Σαρακοστή” και στις 28 του ίδιου μήνα “τα χελιδονίσματα, κάλαντα της Άνοιξης”.

 

Η σημαντική προσπάθεια που γίνεται στο γραφείο «ΝόΟς» δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή της Επισκέπτριας Υγείας Ζαμπέτας Χαϊκάλη και της Κοινωνικής Λειτουργούς Ορσαλίας Καλόγνωμου.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

 

 

PHOTO-1

 

 

PHOTO-2

 

PHOTO-3

 

PHOTO-4

 

PHOTO-5

 

 

 

MAMOK