ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

 

 

ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

 

ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ (50 ΦΩΤΟ)!


 

ASTGEFARX

 

 

 

 

Ουκ ολίγα αυτά που έχει περάσει, ο μέχρι πρότινος… εξόριστος ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης μας, Αστέρας Χαϊδαρίου (μέλος ΕΠΟ, ΕΠΣΑ, κτλ.), αλλά παρόλα αυτά δεν λείπει από τους διοικούντες, τα μέλη του, τους προπονητές και τους αθλητές του, η όρεξη για προσφορά, η θέληση για την ζωή (με την ευρύτερη έννοια…) και η αλληλέγγυα ματιά προς την κοινωνία.

Άλλωστε γι’ αυτό κατά βάθος, υπάρχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, και δει αυτά του ποδοσφαίρου, του πιο λαοπρόβλητου και… δημοκρατικότερου αθλήματος στην υφήλιο! Όπου όλοι είναι ίσοι. Και μόνο. Ένα κοινωνικό γεγονός, που προκαλεί τεράστια συναισθήματα και «χτίζει» την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του, μεταξύ της ομάδας, μεταξύ των ομάδων! Δηλαδή Γέφυρα με τον διπλανό μου, τον απέναντι, τον άλλον, τον διαφορετικό!

Η Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, για το ιστορικό του μέλλοντος, που ίσως καταγράψει την διαδρομή του σωματείου, κάλλιστα θα αποτελέσει μια ημερομηνία – σταθμό για τον σύλλογο. Όχι δεν πήρε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο. Ούτε νίκησε, ούτε έχασε. Αυτά είναι αριθμοί, αποτελέσματα, έτσι για το στατιστικό.

Ήταν, όμως, μια μέρα ύψιστης τιμής, για το σωματείο της πόλης μας, καθώς ήταν ο αθλητικός ποδοσφαιρικός (…διδάσκει και χορό άμα λάχει, ο νοών νοείτο) σύλλογος, που στην μεγάλη γιορτή – εκδήλωση του εθελοντικού φορέα «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α» - που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου – βραβεύτηκε για την συνεργασία του με την «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α» και την ίδρυση της 1ης ομάδας ποδοσφαίρου για νέους με νοητική υστέρηση και διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Μία ομάδα που έχει ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Γκίλα.

Συγκινητική στιγμή όταν η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκη Κυριαζοπούλου και ο προπονητής κ. Παναγιώτης Γκίλας, παρέλαβαν τον έπαινο από τον Πρόεδρο του εθελοντικού φορέα «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α Δυτικού Τομέα» κ. Διονύση Γουράνιο, καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.

Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του Αστέρα Χαϊδαρίου, έδωσε το παρών σε αυτή την σημαντική στιγμή για τον σύλλογο, παρόντος μάλιστα και του πρώην Προέδρου κ. Γιάννη Αρβανίτη, ενός συμπολίτη μας, που επί θητείας του άρχισε η επαφή για αλληλέγγυα συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ και αυτή η «παρακαταθήκη», μετουσιώθηκε και συνεχίζεται απρόσκοπτα, ευλαβικά και με νέες ιδέες υπό την σκέπη της κ. Νίκης Κυριαζοπούλου.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του ο Αστέρας Χαϊδαρίου, πριν από λίγες μέρες, είχε επισημάνει τα εξής για αυτήν την συνεργασία: « Η συνεχής προσπάθεια μας να εξελίξουμε την δραστηριότητα του ποδοσφαίρου σε έναν χώρο όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν, να συνδεθούν, να γίνουν μια κοινότητα και να βιώσουν μοναδικές στιγμές αποδίδει συχνά καρπούς. Η ίδρυση της 1ης ομάδας ποδοσφαίρου για νέους με νοητική υστέρηση και διαταραχή αυτιστικού φάσματος, δημιουργήθηκε μέσα από την νέα μας συνεργασία με την «Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ.», σε έναν πολυχώρο δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία.

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ αποτελεί το παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν μια ομάδα ανθρώπων με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την αλληλοκατανόηση αναλαμβάνει δράση! Είμαστε πολύ περήφανοι που μας επέλεξαν ως σύμμαχους στη προσπάθεια τους!

Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ και ΑΟ Αστέρας Χαϊδαρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού στο χώρο της κοινωνίας, αλλά και του αθλητισμού, με στόχο την δημιουργία ωραίων συναισθημάτων και εμπειριών στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Ευχόμαστε πάντοτε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες ακριβώς όπως έσμιξε αυτή η συνεργασία, όλοι μαζί και με κοινό κίνητρο την αγάπη και την εξέλιξη για το παιδί και τον νέο».

Όσο αφορά την λαμπρή εκδήλωση της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, «ΦΤΑΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ», δήλωσαν όσοι συμμετείχαν, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην 6η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση, όπου οι μικροί ήρωες της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ.… καθήλωσαν τους 300 και πλέον παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας μονάχα ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων. Εν ολίγοις, μας μύησαν στο δικό τους ταξίδι δίνοντας ένα μάθημα ζωής σε όσους πιστεύουν ότι η αναπηρία είναι ανασταλτικός παράγοντας κοινωνικοποίησης.

Η εκδήλωση δε περιορίστηκε μόνο στην παρουσίαση μέρους των δραστηριοτήτων του πολυχώρου των παιδιών της Γέφυρας Ζωής, καθώς πλαισιώθηκε και από τους αθλητές της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας - Αυτοπροστασίας Περιστερίου που μαζί με τα παιδιά παρουσίασαν μαθήματα αυτοάμυνας υπό τις οδηγίες του Θεόδωρου Απατζή, μέλους του Δ.Σ. της Ακαδημίας.

Ακολουθήσαν χορευτικά δρώμενα από τον Pari Nagual Πρέσβη καλής θελήσεως του φορέα, προσφέροντάς ένα υπέροχο θέαμα Parumba, αλλά και Βραβεύσεις Προσώπων και Εταιριών που στάθηκαν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια για να γίνει λίγο καλύτερη τη ζωή αυτών των παιδιών με αναπηρία.

Τέλος, μετά τη λήξη της γιορτής υπήρξε μπουφέ και γλυκές δημιουργίες για τους καλεσμένους, αλλά και η δυνατότητα στήριξης της Γέφυρας ζωής, αγοράζοντας οι παρευρισκόμενοι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες φτιαγμένες από τα παιδιά.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν: Εκ μέρους Της Ελληνικής κυβέρνησης η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Βουλευτής Δυτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη, Η Βουλευτής Δυτικού Τομέα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Αθανασίου Μαρία, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου κ. Τσατσαρώνης Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου, κ. Ευμορφία Σάββα, κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος, κ. Εμμανουήλ Πετούσης, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σωτηρόπουλος Δημήτρης, η Δημοτική Σύμβουλος Χαϊδαρίου κ. Αγγελική Γκανά - Ρηγάκη, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής, η Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Νίκη Κυριαζοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου κ. Ιορδάνης Αντωνιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Χαϊδαρίου κ. Μάριος Χριστόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Γιάννης Αρβανίτης, ο κ. Σοφοκλής Αλέπης μέλος του Δ.Σ. Π.α.σ.π.α., ο τ. Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Τάσος Βουρλούμης, η διαχειρίστρια του Haidari – Agenda κ. Δώρα Παπαγιάννη, η νεαρή δραστήρια συμπολίτισσα μας και εκπρόσωπος φιλοζωϊκού σωματείου κ. Βίκυ Μπενέα, οι εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής κ.κ. Λευτέρης Καραντάνης, Μάρκος Ρενιέρης, κ.α.

 

 

 

 

TABELokd

 

 

 

 

 

GG1

 

 

 

GG2

 

 

 

GG3

 

 

 

GG4

 

 

 

GG4A

 

 

 

GG5

 

 

 

GG5A

 

 

GG6

 

 

 

GG7

 

 

 

GG8

 

 

GG8A

 

 

 

AKMONSA

 

 

 

GG9

 

 

 

GG10

 

 

 

GG10A

 

 

 

GG11

 

 

GG12

 

 

GG12A

 

 

 

GG13

 

 

 

GG14

 

 

GG15

 

 

GG15A

 

 

 

YESSNEW

 

 

 

GG16

 

 

GG16A

 

 

GG17

 

 

GG18

 

 

GG19

 

 

GG20

 

 

GG20A

 

 

 

GG21

 

 

GG22

 

 

GG23

 

 

 

GG24

 

 

GG24A

 

 

 

AKMONSA

 

 

 

GG25

 

 

GG25A

 

 

GG26

 

 

GG27

 

 

GG28

 

 

GG28A

 

 

GG29

 

 

 

GG30

 

 

GG30A

 

 

 

GG31

 

 

 

TABELokd

 

 

 

GG32

 

 

GG33

 

 

GG34

 

 

GG35

 

 

GG35A

 

 

 

GG36

 

 

GG37

 

 

 

GG38

 

 

GG39

 

 

GG40

 

 

 

YESSNEW

 

 

GG40A

 

 

GG41

 

 

GG42

 

 

GG43

 

 

GG44

 

 

GG44A

 

 

GG45

 

 

TABELokd