ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΛΑΣ

GILYESS

 

 

Σε μία επιτυχημένη συνεργασία, τυπικό ήταν το θέμα της ανανέωσης συμφωνίας μεταξύ του Αστέρα Χαϊδαρίου και του προπονητή ακαδημιών Παναγιώτη Γκίλα, ο οποίος θα συνεχίσει απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο του στα τμήματα υποδομής του σωματείου.

Μία συνεργασία, η οποία είχε ξεκινήσει πέρυσι, στις 11 Ιουλίου 2019, με τον εν λόγω αναπτυξιακό τεχνικό, να αναλαμβάνει ως άμεσος συνεργάτης του Τεχνικού Διευθυντή Χρήστου Γιώτη, όπως επίσης και Αρχιπροπονητής μικρών ηλικιακών τμημάτων, από το Κ10 και κάτω για την αγωνιστική σεζόν 2019-2020, που ολοκληρώθηκε.

Τόσο ο σύλλογος, όσο και ο Σαμιώτης προπονητής, είχαν άριστη συνεργασία και μπήκαν οι βάσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους, γεγονός που είχε συμφωνηθεί εδώ και αρκετό διάστημα, για να ανακοινωθεί και επίσημα σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, το τυπικό της ολοκλήρωσης.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Γκίλας, παρά την σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή του ως παίκτης, αφιερώθηκε στην προπονητική αθλητών μικρών ηλικιών, και στο νέο οργανόγραμμα των υποδομών του Αστέρα Χαϊδαρίου για την σεζόν 2020-2021, μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή Χρήστο Γιώτη, θα «τρέξουν» επισταμένα το πρόγραμμα συνεργασίας με την VALENCIA C.F. και την Global Premier Soccer.

Σε αυτή τη νέα δομή των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου, που επίσημα θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, ο Παναγιώτης Γκίλας θα είναι ο Υπεύθυνος Μεθοδολογίας, προπονητής στο επίλεκτο τμήμα Κ16 του δικτύου, ενώ θα παραμείνουν υπό την τεχνική ευθύνη του τα τμήματα Κ8 και Κ10.

Ο Παναγιώτης Γκίλας, πριν την έλευση του στον Αστέρα Χαϊδαρίου, υπήρξε προπονητής στις επίσημες σχολές της Ισπανικής Βαλένθια στην Ελλάδα (με έδρα την Κηφισιά) και μέλος του δικτύου των πιστοποιημένων προπονητών ακαδημιών του εν λόγω συλλόγου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές είχε επιλεχθεί να συνοδεύσει ως υπεύθυνος προπονητής τα ελληνικά επίλεκτα τμήματα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Ισπανία, όπου γινόντουσαν δοκιμαστικά από όλη την Ευρώπη για νέα ταλέντα.

Ο υψηλόσωμος προπονητής είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B, απόφοιτος της σχολής Προπονητών ποδοσφαίρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και διπλωματούχος αθλητικού μάνατζμεντ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων και δράσεων «Πανεπιστήμιο Cambridge και FA Youth football coaching: developing creative players».

Πριν τις Σχολές της Βαλένθια, ο Παναγιώτης Γκίλας ήταν Αρχιπροπονητής των Σχολών της Άρσεναλ, ενώ ως ποδοσφαιριστής, έπαιξε στην Δ΄ Εθνική με τις ομάδες της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Απόλλων Καρλοβασίου, την Αναγέννηση Σάμου, την ΑΕ Σάμου, την Ένωση Σάμου και μετέπειτα, στον Ήφαιστο Πειραιά, την Ελλάς Ποντίων και τον Μανδραϊκό.

 

YESSNEW