ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ

ARXLYBOUS

 

 

Μπορεί τα επιχειρηματικά του συμφέροντα να άπτονται του χώρου της Ναυτιλίας, αλλά ο Χαϊδαριώτης Πλοιοκτήτης, με καταγωγή από την Χίο, κ. Κώστας Λυμπουσάκης, παραμένει ενεργός και δραστήριος όσο αφορά την τοπική κοινωνία της πόλης μας, στηρίζοντας θεσμούς, δομές και άλλες δραστηριότητες. Δηλώνει πάντα παρών στο Χαϊδάρι.

Στην προκειμένη χρονική περίοδο, ο κ. Κώστας Λυμπουσάκης και η Ναυτιλιακή εταιρεία του «Lyboussakis Salvage & Towage», επέλεξε για μία ακόμη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας την ενεργή προσφορά της στην τοπική κοινωνία, και επιλέγοντας να στηρίξει την προσπάθεια του ποδοσφαιρικού αθλητικού σωματείου ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, μετέχοντας ως μεγάλος χορηγός του εν λόγω σωματείου.

Ο κ. Λυμπουσάκης, παρακολουθώντας τα δρώμενα σε όλα τα επίπεδα στην πόλη μας, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος του Αστέρα Χαϊδαρίου, ομάδα η οποία λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ και παράλληλα λειτουργεί υποδειγματικά τις περίφημες ακαδημίες της.

Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Κώστας Λυμπουσάκης είχε συνάντηση με τον Επίτιμο Πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του Αστέρα Χαϊδαρίου, κ. Γιάννη Αρβανίτη, όπου επισημοποίησαν την συνεργασία τους και σε αυτόν τον τομέα. Οι δύο άνδρες διατηρούν φιλία αρκετών ετών, καθώς συνεργάζονται και στο Ναυτιλιακό κομμάτι.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, τόσο ο ίδιος ο κ. Λυμπουσάκης, όσο και η εταιρεία του «Lyboussakis Salvage & Towage», δηλώνουν πάντα παρών στην πόλη μας – και όχι μόνο - και ενδεικτικά αναφέρουμε, την παλαιότερη χορηγία του και στήριξη στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, στον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου», ενώ πρόσφατη είναι και η στήριξη του με δωρεά στον Δήμο Χίου, τον τόπο καταγωγής του.

Βέβαια πολλές είναι και οι ενέργειες, δραστηριότητες και δωρεές του συμπολίτη μας Πλοιοκτήτη κ. Λυμπουσάκη προς διάφορες πλευρές, οι οποίες για ευνόητους λόγους δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τέλος, να αναφέρουμε, ότι ο κ. Λυμπουσάκης, πέρα από επιτυχημένος Πλοιοκτήτης, θεωρείται από τις ηγετικές και προβεβλημένες προσωπικότητες στον χώρο της Ναυτιλίας, όπου και εκεί ξεχωρίζει για τις ικανότητες του, καθώς, μάλιστα, από το 2019 έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Άγιος Νικόλαος».

Παρακάτω σας παραθέτουμε, βιογραφικό σημείωμα του κ. Κώστα Λυμπουσάκη, μία μίνι έγγραφη παρουσίαση της εταιρείας του, «Lyboussakis Salvage & Towage», όπως και του κονσόρτσιουμ «Med Tugs», που μετέχει ο Χαϊδαριώτης Πλοιοκτήτης και αποτελεί από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Στην κεντρική φώτο, αριστερά – καθήμενος – ο κ. Κώστας Λυμπουσάκης και δεξιά ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Γιάννης Αρβανίτης.

 

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ

 

LUBOKKON

 

 

Ο Κώστας Λυμπουσάκης, έχει γεννηθεί στον Πειραιά, αλλά κατάγεται από τα Μεστά της Χίου και δηλώνει λάτρης του νησιού καταγωγής του, όπου κάνει διακοπές εκεί κάθε χρόνο, κυρίως στο Πυργί.

Την πολύχρονη δημιουργική διαδρομή του στον κλάδο των Ρυμουλκών / Ναυαγοσωστικών την ξεκίνησε το 1972, αρχίζοντας κυριολεκτικά από το μηδέν, ενώ Πλοιοκτήτης είναι από το 1986 έως σήμερα.

Στα δύσκολα δεν είπε ποτέ όχι και δραστηριοποιήθηκε, ξεκινώντας με ένα Ρυμουλκό ιδρύοντας την «Lyboussakis Salvage & Towage», φτάνοντας στο σήμερα, όπου η εταιρεία του διαθέτει στόλο 20 ρυμουλκών – ναυαγοσωστικών, και θωρείται από τις κορυφαίες της Ελλάδας.

Η δυναμική αυτή της εταιρείας του, ήταν το έναυσμα, προκειμένου η «Lyboussakis Salvage & Towage» να συμμετέχει στο Κονσόρτσιουμ / Κοινοπραξία «Med Tugs», που αποτελεί την ένωση των κορυφαίων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών του κλάδου, η οποία ξεπέρασε τα όρια της χώρας μας και πλέον δραστηριοποιείται και στην Μεσόγειο, αλλά και στην Αγγλία με έδρα το Λονδίνο.

Πέρα από το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, ο Κώστας Λυμπουσάκης, ασχολήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, ενεργά και με το «συνδικαλιστικό» κομμάτι του κλάδου του.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ δύο Ενώσεων Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων.

Την περίοδο 2006 - 2010 διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων και κατά τη θητεία του προωθήθηκαν και επιλύθηκαν σημαντικά θέματα του κλάδου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σημασία στον εκσυγχρονισμό του κλάδου και των παρεχόμενων υπηρεσιών, ειδικά στον τομέα των ρυμουλκήσεων λιμένος, καθώς και των ναυαγιαιρέσεων.

Από το 2019 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Άγιος Νικόλαος».

 

 

akadastera20ok

 

 

LYBOUSOK5D

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από την επίσημη επίσκεψη του κ. Κώστα Λυμπουσάκη στον Δήμο Χίου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

 

 

 

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «Lyboussakis Salvage & Towage»

 

 

ΚΑΙ «Med Tugs»

 

 

Η εταιρεία ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΡΥΜΟΥΛΚΑ-ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ «Lyboussakis Salvage & Towage», διαθέτει ένα μεγάλο στόλο που αποτελείται από 20 ρυμουλκά με έδρα σε πολλά λιμάνια της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και τα δικά μας, του Πειραιά, του Περάματος, της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, Πάτρα, κ.α.

Η «Lyboussakis Salvage & Towage», είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που υπάρχει για πάνω από 40 συνεχόμενα χρόνια και έχει ασχοληθεί στον τομέα της ρυμούλκησης και της διάσωσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η συνεχής εξέλιξη της εταιρείας οδήγησε στην επιτυχή συνεργασία της με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, έχοντας ως αποτέλεσμα την ευρεία αναγνώρισή της, ενώ χαρακτηρίζεται από ναυτιλιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συνοχής σε όλες τις συναλλαγές της.

Η εταιρεία παρέχει περιβαλλοντικές λύσεις σε πολλά θαλάσσια ατυχήματα που αφορούν πλοία και / ή φορτία τους και έχει αποτρέψει αποτελεσματικά τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πετρέλαιο, λιπαντικά, χημικά και απόβλητα.

Παρέχει, επίσης, ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών, όπως μεταφορά φορτίου από πλοίο σε πλοίο / από ξηρά σε πλοίο, ανάκτηση λαδιού σε βάθος νερού, καθαρισμός δεξαμενών, διάσωση και διάθεση επικίνδυνων φορτίων, επαναφόρτιση, ρυμούλκηση, απομάκρυνση ναυαγίων, συμβουλευτικές υπηρεσίες για ναυτικά και σωστικά, περιβαλλοντική συμβουλευτική και σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει το δικό της συνεργείο για την επισκευή των ρυμουλκών, καθώς και ιδιόκτητη αποθήκη για την φύλαξη του ναυαγοσωστικού υλικού.

Μέσα στο πελατολόγιό της είναι, μεταξύ άλλων, και οι εταιρίες:

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, MEDITERRANEAN SHIPPING CO (HELLAS), ARKAS HELLAS LTD, HELLENIC SEAWAYS, NAFTOTRADE SHIPPING AND COMMERCIAL S.A, Ο.Λ.Π. Α.Ε., ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗ Α.Ν.Ε., AEGEAN SHIPPING S.A, STRINTZIS FERRIES S.A., MEGA SHIPPING CO, ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ.

Όσο αφορά την Κοινοπραξία «Med Tugs», σε αυτήν μετέχουν οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage, καθιστώντας την από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και την μεγαλύτερη της Μεσογείου, καθώς διαχειρίζεται στόλο 40 σκάφη ειδικών τύπων, μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης κι αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων.

Και οι τέσσερις εταιρείες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα. Απασχολούν σχεδόν 400 ναυτικούς, ενώ διαθέτουν κι ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά, το οποίο είναι έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επίπεδου.

Η συνολική αξία του στόλου της Med Tugs, αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, η Med Tugs υπέγραψε συμβόλαιο με τρεις από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών στο κόσμο.

Η συμφωνία αφορά τις εταιρείες Mediterranean Shipping Company, CMA CGM, και Happag Lloyd, για την εξυπηρέτηση των πλοίων τους στην Ελλάδα, σε διάρκεια πέντε ετών.

 

LYBOUSOK2

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο κ. Κώστας Λυμπουσάκης με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλη Ντηνιακό

 

LUBOUSS

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο κ. Κώστας Λυμπουσάκης με τον πρώην Πρόεδρο του Θριάμβου Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Θεοδοσιάδη

 

 

akadastera20ok