Με τους πολίτες, ή με την «ελίτ»;

 

 

tennnis xaidari

 

 

Αν αγαπάς το δίκιο και την αλήθεια, αν υπερασπίζεσαι τη διαφάνεια και τις ανάγκες των πολλών, αν πιστεύεις σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, τότε είναι δύσκολο να αποδεχτείς όλο αυτό το ιδιότυπο «καθεστώς» που έχει καθιερωθεί στα γήπεδα τένις στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, χώροι του Δήμου, που θα έπρεπε να μπορούν να τους απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της πόλης μας, δόθηκαν «εν κρυπτώ» για να τους εκμεταλλεύεται ένας Ιδιωτικός αθλητικός Όμιλος.

Φτιάχτηκαν λοιπόν από «αγνώστους» γήπεδα τένις, που κανείς δεν έμαθε τον τρόπο και το κόστος κατασκευής τους, κανείς δε γνωρίζει πως και σε ποιους έγινε η ανάθεση του έργου, κανείς δε ξέρει τους όρους παραχώρησης και χρήσης τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αμέσως μόλις κατασκευάστηκαν, δόθηκαν για αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση στον Όμιλο Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, όπου η πρόεδρός του ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος του δημοτικού αθλητικού οργανισμού στην τότε διοίκηση Μαραβέλια.

Στη διαδρομή αυτή η προνομιακή μεταχείριση με τις ευλογίες των δυο προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου επεκτάθηκε, με την αποδυνάμωση των τμημάτων τένις του Δήμου και την παράδοση της διαχείρισης όλων σχεδόν των δημοτικών γηπέδων τένις στον Όμιλο.

Όλα αυτά συνεχίζουν μέχρι σήμερα να καλύπτονται από ένα πυκνό και βολικό μυστήριο!

Με αυτά και με άλλα, σήμερα βιώνουμε σε αυτούς τους χώρους, ένα προσβλητικό για όλους καθεστώς: οι πολίτες του Χαϊδαρίου να μη μπορούν να βρουν ώρες για να αθληθούν στα δημοτικά γήπεδα τένις, παρά μόνο αν καταβάλλουν «τέλη» στον συγκεκριμένο Όμιλο.

Μια οικογένεια λοιπόν Χαϊδαριωτών ανεξάρτητα αν έχει η δεν έχει τη δυνατότητα θα πρέπει να καταβάλλει στον Όμιλο 500 περίπου ευρώ το χρόνο, για να μπορεί το παιδί της να παίξει στα γήπεδα τένις του Δήμου μας!

Πρόκειται για μία κατάσταση προκλητικής εύνοιας προς ένα ιδιωτικό Όμιλο, περιφρονητική προς τους Πολίτες, ξένη προς κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Για όλη αυτήν την αδιαφανή κατάσταση στο Δήμο μας, υπάρχουν πολιτικές και διοικητικές ευθύνες. Μέρος της αντιπολίτευσης ακόμη και τώρα στηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση γιατί ήταν αυτή που όταν ασκούσε διοίκηση στο Δήμο την έστησε, την έθρεψε και τη συντήρησε.

Τα γήπεδα τένις δεν είναι ιδιωτικά, ανήκουν όλα στο Δήμο, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, και κάθε πολίτης του Χαϊδαρίου θα πρέπει να έχει δικαίωμα πρόσβασης, είτε είναι μέλος συλλόγου είτε όχι!

Και, φυσικά, προτεραιότητα στη χρήση των γηπέδων δικαιούνται να έχουν οι πολίτες του Δήμου Χαϊδαρίου, γιατί αυτοί σε τελική ανάλυση είναι που καταβάλλουν φόρους για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ζούμε, ήδη, σε καιρούς όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με ότι ξέραμε Η πανδημία διαλύει τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφει δουλειές και επαγγέλματα, φτωχοποιεί νοικοκυριά, συντρίβει και εξουθενώνει ανθρώπους.

Οι πολίτες έχουν την ανάγκη να νιώσουν ότι δεν είναι λιγότερο «ίσοι» από κάποιους άλλους.

Αυτή η αυθαίρετη κατοχή που καθιερώθηκε και καλλιεργείται στα γήπεδα τένις του Δήμου μας, είναι καιρός να τερματιστεί μια για πάντα.

Ο Όμιλος δεν μπορεί να φέρεται ως καταπατητής της περιουσίας του Δήμου αλλά να συνεργάζεται με τον Δήμο προς όφελος ολόκληρης της αθλητικής κοινότητας στο Χαϊδάρι. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να συντηρεί τις αθλητικές υποδομές, να προσθέτει νέες, και να στηρίζει το υγιές έργο των συλλόγων.

Οι προσωπικές επιθέσεις σε μέλη της Διοίκησης του Δήμου, που έχουν την ευθύνη και αγωνίζονται να καθιερώσουν τη σωστή λειτουργία των γηπέδων, είναι απαράδεκτες και υπηρετούν σκοπιμότητες.

Η επικράτηση της διαφάνειας και της νομιμότητας στη λειτουργία των γηπέδων τένις είναι σηματοδότηση προς την κοινή γνώμη ότι η διοίκηση του Δήμου ενεργεί υπέρ των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Δημήτρης Τσατσαμπάς

Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου

π. υποψήφιος Δήμαρχος