Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

 

ASDAP

 

 

Σε ένα αρκετά όμορφο ματς, ο τυπικά γηπεδούχος Αστέρας Χαϊδαρίου επικράτησε δίκαια με 1-0 επί της ΑΕ Δάσος / Δάφνη Χαϊδαρίου, στο τοπικό ντέρμπι της πόλης για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021 στο Αθλητικό Κέντρο (Δάσος / πρώην ΚΕΒΟΠ).

Καλό και δυνατό παιχνίδι, εντός επί το πλείστον αθλητικών ορίων, όπου οι νικητές του Χρήστου Γιώτη, που είχαν περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες (τέσσερις τουλάχιστον), έπαιξαν συγκεντρωμένα και οργανωμένα, φτάνοντας σε αυτό το νικηφόρο 1-0.

Από την άλλη πλευρά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Μαυρίκου, που είχαν δύο καλές στιγμές, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, έκαναν τίμια εμφάνιση, και κατέγραψαν για δεύτερη σερί αγωνιστική, βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο.

Βέβαια, όπως γράψαμε, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο βάσει της γενικής εικόνας, όπου ο Αστέρας Χαϊδαρίου, είχε καλύτερη συνοχή στις γραμμές του, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα μετόπισθεν, και επιθετικά μπορούσε και δημιουργούσε καλές στιγμές.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη (1-0) στον Αστέρα Χαϊδαρίου, σημείωσε με πέναλτι λίγο πριν την εκπνοή του α΄ ημιχρόνου, ακριβώς στο 45΄, ο καλύτερος παίκτης της συνάντησης (… Τιάγκο Σίλβα τον αποκάλεσαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες), ο Παναγιώτης Γκίλας με εύστοχη εκτέλεση. Το πέναλτι είχε δοθεί σε ανατροπή του… δαντελένιου, Διονύση Χρυσοχόου, ο οποίος από αριστερά, είχε… χορέψει τους αμυντικούς των τυπικά φιλοξενούμενων.

Διαιτητής ο Τράντας, με βοηθούς τους Βαρζάκη και Παντελή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Σταυρίδης, Κιουρκτσής, Μακρής, Γκίλας, Ζαχαρόπουλος (67΄ Κωστάκος), Γωγιός (46΄ Χαλιλάϊ), Χρυσοχόος (57΄ Παπαχαρίσης), Σπυρόπουλος, Πρίσκος, Μανέντης (57΄ Παπανάστασης Κ.), Καραγιάννης

ΑΕ ΔΑΣΟΣ /ΔΑΦΝΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Κόρκος, Αλεξανδρής (46΄ Καλύβας), Παπαναστάσης Δ., Στάθης, Γεωργιάδης, Κράϊας, Σαφράς, Παχατούρας (66΄ Κυρκόπουλος), Αποστολίδης, Παπαμιχαήλ (46΄ Σιχλιμίρης), Εμμανουήλ (57΄ Βελέντζας – 81΄ Μωραϊτης).

 

* Ήταν το τρίτο επίσημο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων της πόλης μας. Είχαν συναντηθεί ξανά την σεζόν 2018-2019, όπου μετείχαν στον 2ο όμιλο της Γ΄ ΕΠΣΑ. Τότε, για την 10η αγωνιστική στις 8 Δεκεμβρίου 2018, ο Αστέρας Χαϊδαρίου είχε επιβληθεί με 6-1, ενώ στον β΄ γύρο, για την 23η αγωνιστική στις 6 Απριλίου 2019, το Δάσος είχε κερδίσει με 1-0.

 

* Σε αυτό το ντέρμπι της πόλης μας, είχαμε και έναν… «ενδοοικογενειακό ποδοσφαιρικό εμφύλιο», καθώς για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι, οι συμπολίτες μας, τα αδέλφια Παπαναστάση, έστω και για 33΄.

Ο μικρός, ο Κώστας Παπαναστάσης, μπήκε ως αλλαγή στο 57΄ για την ομάδα του Αστέρα Χαϊδαρίου, ενώ ο 25χρονος αδελφός του, Διονύσης Παπαναστάσης ήταν βασικός με την ΑΕ Δάσος / Δάφνη Χαϊδαρίου. Μάλλον, σήμερα, το βράδυ, ο νικητής θα… κεράσει ποτό, ή, θα κάνει το τραπέζι στον ηττημένο (ή, και με PIZZA YESS, γίνεται δουλίτσα, για να τιμήσουμε και τον χορηγό)!

 

* Στην κεντρική φώτο, επί του εδάφους, ο Διονύσης Παπαναστάσης της ΑΕ Δάσος / Δάφνη Χαϊδαρίου, έχοντας… σηκώσει, κατά την ποδοσφαιρική… αργκό, τον Αποστόλη Πρίσκο του Αστέρα Χαϊδαρίου!

 

* Το πολύ πλούσιο φωτορεπορτάζ – κάντε υπομονή – θα σας το παραθέσουμε τα επόμενα 24ωρα.

 

 

 

YESSNEW