Οχτώ χρόνια είναι πολλά…

 

 

 

ai giorgis

 

 

Συνοικία Aη Γιώργη.

 

Όταν έχουν περάσει 6+2=8 χρόνια και δεν έχουμε αξιωθεί ως Δήμος να επισκευάσουμε μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα του πιο κεντρικού δρόμου μιας συνοικίας της πόλης μας πως αλήθεια ως διοίκηση θα ζητήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής;

Αναφέρομαι στην συνοικία του Aη Γιώργη και στην οδό Αγίου Γεωργίου η οποία στις πλημμύρες, του 2013 και του 2015, στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Ιερού Λόχου υπέστη ζημιές που μέχρι και τώρα, το Νοέμβρη του 2021, δεν έχουν αποκατασταθεί.

Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τις επισκέψεις και τις υποσχέσεις των αρμόδιων στο σημείο, το οδόστρωμα εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει άφτιαχτο επιβαρύνοντας κατοίκους και διερχόμενους.

«Τόσα χρόνια με αυτή την κατάσταση του δρόμου έχουν σπάσει τα αυτοκίνητα μας μέχρι και τα παπούτσια μας χαλάνε από τα χαλίκια του τσιμέντου»

«Μένω λίγα μέτρα από την Αγίου Γεωργίου και αναγκάζομαι να κάνω τον κύκλο για να πηγαίνω σπίτι μου»

«Απαράδεκτη εικόνα ούτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό να είμαστε»

είναι μερικές από τις φράσεις αγανάκτησης που έχω ακούσει.

Προσωπικά όταν περνώ από εκεί πλέον ντρέπομαι.

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί μια τόσο μικρής έκτασης αποκατάσταση η οποία απαιτεί περιορισμένο κόστος και χρόνο υλοποίησης λίγες μόνο εβδομάδες επί οχτώ ολόκληρα χρόνια δεν έχει γίνει. Απάντηση με τη λογική δε βρίσκω.

Μια οργισμένη εξήγηση που μου έδωσε κάποιος συμπολίτης μας κάτοικος της συνοικίας για λόγους ευνόητους δεν είναι δημοσιεύσιμη.

Η περίπτωση αυτή στον Aη Γιώργη είναι χαρακτηριστική είναι όμως και ενδεικτική γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη κακώς κείμενα που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και δεν τα έχουμε αγγίξει.

Μήπως λοιπόν δεν δίνουμε τις σωστές προτεραιότητες; Μήπως δεν ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα που για την πόλη και τους συμπολίτες μας έχουν προτεραιότητα;

Ξέρω ότι κάποιοι θα ενοχληθούν με αυτά που γράφω όμως σημασία έχει η αλήθεια γιατί όσο πιο γρήγορα την αντιληφθούμε και κυρίως την αποδεχτούμε τόσο καλύτερα θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες και στα καθήκοντα που μας έχουν αναθέσει οι συμπολίτες μας . 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑΣ

(Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου)