5ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΑΘΗΝΑΣ 2015-2016

 

 

ARXIKH

 

Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχε και φέτος στο 19ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ AΘΗΝΑΣ  με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπώντας τη Γαλλία.

 Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους.
Οι επτά μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι πήραν μέρος, αφού  εργάστηκαν ομαδικά και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρευρέθησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΜΗΕ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2016. Είχαν ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές τους και παρουσίασαν τις θέσεις της χώρας τους σχετικά με παγκόσμια ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, απέκτησαν γνώσεις για τα διεθνή προβλήματα , τις διεθνείς σχέσεις , τη λειτουργία παγκοσμίων οργανισμών,  καλλιεργώντας τις  ρητορικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και παράλληλα συμμετέχοντας σε ένα μάθημα δημοκρατίας, καταθέτοντας απόψεις,  προτάσεις και ψηφίσματα για να βρεθούν λύσεις και λαμβάνοντας αποφάσεις από κοινού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


1. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ               Α1
2. ΑΒΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ        Β1
3. ΓΚΕΣΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                      Β1
4. ΓΡΑΨΑ ΕΙΡΗΝΗ                                   Β1
5. ΔΕΡΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ                        Β1
6. ΛΙΑΝΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ          Β3
7. ΟΚΑΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               Γ3

 

 

5o LUKEIO 01

 

 

5o LUKEIO 02

 

5o LUKEIO 03

 

5o LUKEIO 04

 

5o LUKEIO 05

 

5o LUKEIO 06