“ΤΟ ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ”

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

3 01

 

 

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα η θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω παρουσίασε  στις 8 Μαΐου 2016 το έργο του Δ. Ψαθά “ Ξύπνα Βασίλη” σε σκηνοθεσία της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Λιάλιαρη, φιλολόγου.
Λίγα λόγια για το έργο…
Το Ξύπνα Βασίλη είναι μια πολύ γνωστή κι αγαπημένη ελληνική κωμική, σατιρική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία – σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Το σενάριο διασκευάστηκε από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 1965 στο θέατρο Γκλόρια από το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου.
Το έργο  είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία, καταπληκτική και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΑΤΗ σάτιρα που καυτηριάζει κυρίως τον μικροαστισμό, την ψευτο-ιδεολογία που διακατέχει μερικούς στα δύσκολα, και πώς αυτή εξανεμίζεται όταν αυτοί "πιάσουν τη καλή". Προβληματισμός και άριστα στοχευμένοι διάλογοι. Μια κωμωδία που σε κάνει να σκέπτεσαι.
Πέρα από το γέλιο που μας χάρισε το έργο, ίσως σε κάποιες ατάκες κρύβονταν απαντήσεις προφητικές για τη μελλοντική πορεία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Το επιλέξαμε γιατί θεωρούμε ότι στις μέρες μας καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρο λόγω των ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.

Με σειρά εμφανίσεως έπαιξαν οι μαθητές:
Μάνος (Πετρόπουλος Βασίλης)
Θόδωρος (Παπαδόπουλος Νίκος)
Στέλλα (Παπουτσογιαννοπούλου Μαρία)
Βασίλης (Παπαμάνος Γιάννης)
Φανφάρας (Παναγόπουλος Γιάννης)
Φαρλάκου (Παπανικολάου Αρετή)
Ιουλία (Παπαδημητρίου Αγγελική)
Τασία (Ραλλή Λυδία)
Αντιγόνη (Νταούτι Νάντια)
Ντίνα (Παπαμάνου Μαίρη)
Λαμπίρη (Φωτιάδη Μαρία)
Αστυνομικός / Λαχειοπώλης (Παπαγεωργίου Βλάσης)

Τραγούδησαν οι μαθητές:
Τζούμπα Δανάη
Πετρόπουλος Βασίλης
Παπαδόπουλος Νίκος
Στο μπουζούκι ο  μαθητής Τάσος Σπανόπουλος

Χόρεψαν οι μαθητές:
Τζούμπα Μαργαρίτα
Τσιχλάκη Ελένη
Τουνουσίδου Φρόσω
Ροδοπούλου Χρύσα
Ραγκούση Στεφανία
Καραμπότη Αναστασία
Βραδή Ελένη
Τζελαλίδου Νάνσυ
Τσιλογλανίδου Ρεβέκα
Τσιστιάκοβα Αλίκη

Χορογραφίες :  Μαριέττα Παναγιωτακοπούλου, Πετρόπουλος Βασίλης
Μουσική επιμέλεια : Στεργιώτης Θανάσης

Διασκευή – Προσαρμογή:   Γαλής Γιώργος

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αιγάλεω για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Γ. Ρίτσος  και τα έπιπλα “ΑΡΕΤΑΚΙ” για την ευγενική χορηγία των επίπλων του σκηνικού, για 3η συνεχή χρονιά.
Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους ευχαριστούμε τη θεατρική ομάδα των υπέροχων παιδιών που με κέφι, ζωντάνια, επαγγελματική συνέπεια και χαρά έστησαν αυτήν την παράσταση, πειθαρχώντας στις σκηνοθετικές οδηγίες της καθηγήτριάς μας κ. Γεωργίας Λιάλιαρη, η οποία με συνέπεια και υπευθυνότητα σκηνοθέτησε για μια ακόμα φορά τους μαθητές, δίδαξε τους ρόλους, κατηύθυνε, στήριξε, και εμψύχωσε τους μαθητές με το δικό  της μοναδικό τρόπο- όπως χρόνια ξέρει να το κάνει. Οι ώρες που πέρασαν ως ομάδα στις πρόβες, τους δίδαξαν τόσα πράγματα, που κανένα σχολικό μάθημα δεν μπορεί να το πετύχει τόσο αποτελεσματικά.
Όλοι παρασυρθήκαμε από το κέφι, το ταλέντο και το νεανικό ενθουσιασμό τους και  κατάφεραν να μας πείσουν ότι άξιζε να τα παρακολουθήσουμε.

 

Συγχαρητήρια σε όλους
Ντίνα Ρηγάτου,
 Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω

 

3 05

 

 

3 04

 

3 03

 

3 02

 

3 01