ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

 

LISI 10

 

 

 

Η Θεατρική Ομάδα των 6ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, 1ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, 2ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ. Παρουσίασε την Παρασκευή, 13 ΜΑΪΟΥ 2016 τη θεατρική παράσταση Λυσιστράτη στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του 6ου ΓΕΛ.
Η παράσταση βασίστηκε στη μετάφραση του ΚΩΣΤΑ ΤΑΧΤΣΗ, στη μουσική του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ και στα χορικά από την παράσταση του ΕΘΝΙΚΟΥ που ανέβηκε το 2004 σε σκηνοθεσία του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟΥ.
Την παράσταση επιμελήθηκαν οι καθηγητές ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (6ο ΓΕΛ), ΠΑΣΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (1Ο ΕΠΑΛ) και ΧΩΡΙΑΤΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2ο ΕΠΑΛ).
Επιμελήθηκαν: Τα σκηνικά και τα κουστούμια ιδιαίτερα ο Χωριατέλλης Γιάννης, τη μουσική η Μπατή Ελίνα, τα ενδυματολογικά η Βλαχουτσάκου Πόπη.
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ: Ντίγκου Αναστασία, ΚΛΕΟΝΙΚΗ: Σταματοπούλου Βασιλική, ΛΑΜΠΙΤΩ (+ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Μαίρη Δημητριάδη, ΜΥΡΙΝΗ (+ΧΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ): Κωβαίου Αμαλία, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ (+ΛΑΚΩΝΑΣ): Σκέρλος Κωνσταντίνος
ΧΟΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ: Βλαχουτσάκου Πόπη (+ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Β+ ΚΙΝΗΣΙΑΣ), Φωκιανός Νίκος (+ΠΡΟΒΟΥΛΟΣ+ΠΡΥΤΑΝΗΣ), Παπαθανασίου Ιωάννα (+ΚΗΡΥΚΑΣ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΙΩΝ), Κανδύλης Παναγιώτης (+ΛΑΚΩΝΑΣ), Πασσάς Θοδωρής
ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Βιδάλη Γεωργιάννα, Μπατή Ελίνα (+ΚΟΡΥΦΑΙΑ Β), Κωνσταντοπούλου Κατερίνα (+ΚΟΡΥΦΑΙΑ Β+ΜΥΡΙΝΗ Β), Τσέρου Κωνσταντίνα (+ Β ΓΥΝΑΙΚΑ+ΕΙΡΗΝΗ), Σταυρούλα Ζεϊμπέκη (+ Γ ΓΥΝΑΙΚΑ), Κανδύλη Γαρυφαλλιά (+ Α ΓΥΝΑΙΚΑ), Λιατίφη Χριστίνα (+ Δ ΓΥΝΑΙΚΑ), Μαλή Φωτεινή, Ταμπακουλάκη Στέλλα (+ΜΩΡΟ).
Απόσπασμα από το πρόγραμμα της παράστασης: «Το έργο του Αριστοφάνη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ είναι και σήμερα σύγχρονο τόσο σαν μήνυμα ειρηνικής συναδέλφωσης των λαών, όσο και σαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα των γυναικών που διεκδικούν με θάρρος και τόλμη τα δικαιώματα στη ζωή, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλο τον κόσμο αφού σ’αυτόν έχουν φέρει τα παιδιά τους. ……… αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν χρειάζεται τον ανταγωνισμό, πηγάζει από τη συλλογική προσπάθεια και αγωνίζεται όχι για να ξεχωρίσει μα για να σμίξει τον κόσμο.»Η βραδιά ήταν το αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας των 3 σχολείων του Αιγάλεω και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Φανερώνουν ότι το μέγεθος της επιτυχίας σε κάθε επίπεδο εξαρτάται από την ικανότητα συνεργασίας με τους "ΑΛΛΟΥΣ", πέραν της ατομικής προσπάθειας και των ατομικών επιτευγμάτων.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και καθηγητές για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν και ένα ευχαριστώ και στις δικές μας μητέρες απο το Σύλλογο Γονέων κες Ρωξάνη Κατωπόδη, Χρύσα Παπαϊωαννίδου και Αγγελική Λαζαρίδη που ακόμη μια φορά ήταν παρούσες στην προσπάθεια αυτή και διευκόλυναν την παρουσίαση της παράστασης.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τη Δημοτική Αρχή,μας τιμησαν με την παρουσια τους ο Δημαρχος Αιγάλεω κ. Μπιρμπας Δήμητρης,η αντιδήμαρχος παιδείας κα. Χριστόγλου Γιάννα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπέσης Δημήτρης.ο Σύλλογος Γονέων του 3ου  ΓΕΛ Αγάλεω καθώς και ο Διευθυντής του 1 ΕΠΑΛ κ. Καπενής , ο Διευθυντής του 2 ΕΠΑΛ κ. ΠΟτηριάδης και η Διευθύντρια του 6ου ΓΕΛ κ. Καπετανιδου. τους εκπαιδευτικούς των  τριων σχολειων καθώς και εκπαιδευτικούς σχολείων του Αιγάλεω που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν την παράσταση.


Ευχόμαστε και σε μελλοντικές συνεργασίες που θα προάγουν το πνεύμα του πολιτισμού στην κοινωνία του Αιγάλεω σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και θα κάνουν τα σχολεία μας περισσότερο ελκυστικά στους νέους και στις νέες μας.


Από τη Διεύθυνση του 6ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

LISI 01

 

LISI 02

 

LISI 03

 

LISI 04

 

LISI 05

 

LISI 06

 

LISI 07

 

LISI 08

 

LISI 09

 

LISI 10