ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

EPAL ARX

 

 

 

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το σχέδιο κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ1 #Op:TEACH4EU (#Operation: Teachers Advancing and Enhancing their Competencies & Horizons for European Union) μέσα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί .

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη χρηματοδότηση της κινητικότητας 28 συνολικά εκπαιδευτικών της κοινοπραξίας 3 σχολείων της Γ’ Αθήνας (1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω, 2ο Ε.Κ. Αιγάλεω και 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου) για τη μετάβαση, διαμονή και κατάρτισή τους στο MOODLE στη Σεβίλλη της Ισπανίας για 9 ημέρες. Συντονιστής του Ευρωπαϊκού σχεδίου #Op:TEACH4EU είναι το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω.

Η κινητικότητα των 28 συνολικά εκπαιδευτικών της κοινοπραξίας των 3 σχολείων της Γ’ Αθήνας είχε σκοπό την επιμόρφωσή τους στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Moodle στη Σεβίλλη της Ισπανίας και υλοποιήθηκε σε 3 ροές των 9 ημερών η καθεμία μέσα στο διάστημα από τον Ιανουάριο 2016 μέχρι τον Μάρτιο 2017.

Και στα τρία σχολεία συνδέθηκε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle όπου τα σχολεία προσφέρουν τα μαθήματα που ετοίμασαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της κινητικότητας και μέσω των ιστοσελίδων τους προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές τους να επισκεφθούν την πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ενσωμάτωση της Μικτής Μάθησης (BlendedLearning) που αποτελεί την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική μεθοδολογία στα 3 σχολεία της κοινοπραξίας ήταν ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα και βασικός στόχος της κινητικότητας των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της ελκυστικότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 

Οι 28 συνολικά καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων της Γ’ Αθήνας μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία αφού είχαν την ευκαιρία ταυτόχρονα με την επαγγελματική τους ανάπτυξη με την κατάρτιση τους στη χρήση ΤΠΕ να αποκτήσουν διαπολιτισμικές δεξιότητες και προσωπική ανέλιξη με απώτερο στόχο όχι μόνο τη βέλτιστη ωφελιμότητα των συμμετεχόντων αλλά και την αναβάθμιση των Επαγγελματικών σχολείων τους και των μαθητών τους.

Η κινητικότητα ολοκληρώνεται με την επίδοση πιστοποίησης στους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Κατάρτισης & Πιστοποιητικό Κινητικότητας Europass, όπου και πιστοποιήθηκαν όλες οι γνωστικές, γλωσσικές, τεχνολογικές, επαγγελματικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες που αποκόμισαν.

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες περιέγραψαν την συγκεκριμένη κινητικότητα ως μια ξεχωριστή εμπειρία ο θετικός αντίκτυπος της οποίας είχε επίδραση σε τρία επίπεδα: επαγγελματικό, διαπολιτισμικό και προσωπικό.

Το σχέδιο κινητικότητας #Op:TEACH4EU χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Erasmus

 

 

 

EPAL 1

 

 

 

EPAL 2

 

 

 

EPAL 3

 

 

EPAL 4

 

 

EPAL 5

 

 

EPAL 6

 

 

EPAL 7

 

 

EPAL 8

 

 

EPAL 9

 

 

EPAL 10

 

 

EPAL 11