Το 1ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ συμμετείχε στη βραδιά του ερευνητή στο ΕΜΠ

 

 

ve arx

 

 

Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια. Βασικός στόχος της Βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά στις 29/9/2017 και η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ συνδέεται με τον εορτασμό των 180 χρόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που  φιλοδοξεί να συμβάλει, με τη σειρά του, στην προβολή του ερευνητικού έργου του Πολυτεχνείου στην ελληνική κοινωνία και στον κόσμο.

Στη Βραδιά του Ερευνητή μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία  να αλληλεπιδράσουν  με φοιτητές και ερευνητές, συμμετέχοντας σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, εκπλήξεις και δρώμενα. Διεξήχθησαν  πρωτότυπα χημικά πειράματα με νανοϋλικά, πολυμερή, καύσιμα, εφαρμογές laser, μετρήσεις φυσικής ραδιενέργειας, έγιναν  επιδείξεις ρομπότ, drones, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, παρουσιάστηκαν  πρωτότυπες αρχιτεκτονικές μελέτες. Στην ιστορική είσοδο του κτιρίου, το κοινό υποδέχονταν  πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ.

Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  κ.κ. Μπουρίτη και Φιλιόγλου,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας, να απομυθοποιήσουν την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και να χαρούν τη μαγεία της επιστήμης.

Η διευθύντρια

ΝΤΙΝΑ ΡΗΓΑΤΟΥ

 

ve1

 

ve2

 

 

ve5

 

ve6

 

ve7

 

ve