ΕΝΑΡΞΗ Α΄ ΚΥΚΛΟΥ ΜEΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ

 

ΕΤΟΥΣ - ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

 

ΣΤΟ ΕΠΑΛ - Ε.Κ. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

 

 

 

epal arx

 

Την Παρασκευή 10-03-2017 στο Ε.Κ. Χαϊδαρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη του μεταλυκειακού έτους μαθητείας στις ειδικότητες Τεχνικός Οχημάτων και Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 30 απόφοιτοι και από τις δύο ειδικότητες. Οι μαθητευόμενοι συνδέονται με συμφωνητικό μαθητείας με τους εργοδότες, λαμβάνουν αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες και οι σπουδαστές με την ολοκλήρωση του λαμβάνουν πτυχίο επιπέδου 5 (ΙΕΚ).

 

Κατά την έναρξη του προγράμματος παραβρέθηκαν και ευχήθηκαν στους μαθητές οι:

Κος Λιγνός Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης

Κος Ζωγόπουλος Ευστάθιος, Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων

Κος Παπαευθυμίου Βασίλειος, Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων

 

Όλοι μαζί επισήμαναν τη σημασία της ένταξης τους στην αγορά εργασίας, στην ευκαιρία αποκόμισης εμπειριών και γνώσεων, στην αναβάθμιση των πτυχίων του γνωστικού τους αντικειμένου καθώς και στις μελλοντικές ευκαιρίες στην εύρεση εργασίας στον τομέα τους.

 

Στην υλοποίηση του προγράμματος συντέλεσαν ουσιαστικά για την ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών οι:

 

Και στην ειδικότητα Τεχνικός Οχημάτων οι:

 

 

epal 1

 

Οι παραπάνω είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εντάσσονται στον χώρο της αγοράς, συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτου, οι οποίοι πρόσφεραν θέσεις απασχόλησης για την υλοποίηση του προγράμματος και την πραγματοποίηση της μαθητείας στον χώρο εργασίας τους.

Η Β΄ φάση του προγράμματος που θα περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

 

Ο Διευθυντής ΕΠΑΛ

Νικόλαος Κανελλόπουλος

 

 

Ο Διευθυντής Ε.Κ.

Χαράλαμπος Τωμαδάκης