Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

ZIOGARX

 

 

Ο Βαγγέλης Ζιώγας, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον Ορφέα Αιγάλεω, έχοντας υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια την ομάδα, κυρίως από το πόστο του προπονητή, καταλαμβάνει πλέον το πόστο του Αθλητικού Διευθυντή του συλλόγου.

Ο Βαγγέλης Ζιώγας, αναλαμβάνει ένα καίριο και νευραλγικό πόστο, αποτελώντας τον ενδιάμεσο, αλλά και συνδετικό κρίκο, μεταξύ διοίκησης και τμημάτων, τόσο της υποδομής, όσο και του ανδρικού (που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ).

Από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι τον σχηματισμό της νέας διοίκησης πριν από λίγο χρονικό διάστημα, οι παράγοντες της ομάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θανάση Τιτόνη, αναδιάταξαν τα πλάνα τους, προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας, να ακολουθήσει το σύγχρονο «ρεύμα» οργάνωσης στον χώρο του αθλητισμού, που εδώ και καιρό, τηρουμένων των αναλογιών, …διαχέεται και στην ελληνική επικράτεια.

Σε αυτό το νέο πλάνο οργάνωσης, ο Βαγγέλης Ζιώγας, διαθέτοντας τα στοιχεία, της εμπειρίας, της μεθοδικότητας, της ανάλογης παιδαγωγικής και αθλητικής μόρφωσης, κ.α., κρίθηκε ως ο πιο κατάλληλος, για να αναλάβει τον αναβαθμισμένο ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή, έχοντας ακόμη ένα παραπάνω προτέρημα, δηλαδή, την άμεση γνώση και αντίληψη του όλου «οικοδομήματος» που λέγεται Ορφέας Αιγάλεω, καθώς όπως γράψαμε παραπάνω, αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος της ευρύτερης αθλητικής οικογένειας του σωματείου.

Έτσι, από την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, ο Βαγγέλης Ζιώγας τέθηκε Αθλητικός Διευθυντής του Ορφέα Αιγάλεω για την αγωνιστική σεζόν 2021-2022.

Σε δηλώσεις που μας παρεχώρησε ανέφερε:

«Κάνουμε πολλά βήματα προόδου τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα και ειδικά στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης, ενώ ενδεικτικό είναι το στοιχείο, ότι στη νέα διοίκηση που σχηματίστηκε πριν λίγο χρονικό διάστημα, εισήλθαν νέα πρόσωπα, και αυτό από μόνο του είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό, όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά ακόμη για την πόλη του Αιγάλεω, όπως και για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Κοινώς χρειαζόμαστε νέο αίμα παντού.

Εμείς στον Ορφέα Αιγάλεω υλοποιούμε ένα φιλόδοξο νέο πρόγραμμα και σε αυτό το πλάνο ξεχωρίζει η αποτύπωση μίας σύγχρονης μορφής διοίκησης, όπου θα υπάρχουν διακριτοί πλέον ρόλοι, ειδικά όπως αυτός του Αθλητικού Διευθυντή.

Πριν από μήνες είχα αυτή την αρχική συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Θανάση Τιτόνη, όπου και εγώ, αναγνωρίζοντας ότι ο χώρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλάζει, συμφωνήσαμε στο νέο πλάνο και ανέλαβα το πόστο του Αθλητικού Διευθυντή. Έναν ρόλο πολύπλευρο και πολυσύνθετο. Καμία σχέση με την ήδη υπάρχουσα αντίληψη σχετικά με την θέση του Τεχνικού Διευθυντή, που νομίζω, ότι πλέον είναι ξεπερασμένη και ειδικά όσο αφορά το ερασιτεχνικό τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Ορφέας Αιγάλεω έχοντας και τα στοιχεία ιστορικότητας και διαχρονικότητας, δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό σωματείο, αλλά αθλητικό με την ευρύτερη έννοια, βαθιά αθλητικό θα έλεγα, και όπως θα πρέπει να ξέρουμε ή, να αντιλαμβανόμαστε, αθλητισμός ίσον πολιτισμός. Και σε μια τέτοια περίπτωση, ο ρόλος του Αθλητικού Διευθυντή, έρχεται για να διευρύνει ορίζοντες και πλάνα, που χρειάζεται να υλοποιηθούν.

Γνωρίζοντας την ομάδα πολύ καλά εδώ και χρόνια, τη νιώθω μάλιστα ως οικογένεια μου, θα συνδέω την διοίκηση με ότι άλλο θεωρείται Ορφέας Αιγάλεω. Δηλαδή με τα τμήματα υποδομής, τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, με τους προπονητές, τους γονείς και κηδεμόνες, τους φιλάθλους, κτλ. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, ουδεμία σχέση με αυτό που παλιά λέγαμε Τεχνικός Διευθυντής. Το βάρος πέφτει στην οργάνωση, στην διαχείριση, στην παραγωγή έργου, αθλητικού, κ.α.

Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε αυτή την παραγωγή αθλητισμού, άρα και πολιτισμού, που εκπέμπει από μόνο του το όνομα Ορφέας Αιγάλεω.

Και για να μην σας κουράζω, επειδή ούτως ή, άλλως, όλα θα φανούν στην πράξη, ο στόχος και το στοίχημα είναι να κινητοποιήσουμε, όχι μόνο εμείς στον Ορφέα, αλλά και σε όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, νέο κόσμο, νέους ανθρώπους, που θα έρθουν κοντά μας, που θα αποτελέσουν τις επόμενες γενιές. Παραμένω αισιόδοξος, και παρά τα όσα περνάμε ως ελληνική κοινωνία, δεν απομένει, από το να προσπαθήσουμε προς αυτόν τον σκοπό».

 

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

Ο Γιαννιώτης (Ήπειρος) την καταγωγή, Βαγγέλης Ζιώγας, είναι πολύ γνώριμος, ποδοσφαιρικά, στο Αιγάλεω και στην Αθήνα.

Ο συμπολίτης μας ανέλαβε τις ακαδημίες του Ορφέα Αιγάλεω το 2008, ενώ ως τον Νοέμβριο του 2015 (όταν αποχώρησε από το σωματείο), όπου συμπλήρωνε συνολικά 7 χρόνια στην ομάδα, είχε ήδη καταγράψει και 4,5 χρόνια στον πάγκο του ανδρικού τμήματος, τμήμα στο οποίο είχε προωθήσει και πολλά από τα παιδιά που είχε μαζί του στις ακαδημίες από το 2008. Από τον Ορφέα Αιγάλεω, ο Ζιώγας αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2015 και τον Δεκέμβριο του 2015, ένα μήνα αργότερα, ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, πόστο στο οποίο έμεινε μέχρι τις αρχές Αυγούστου του 2016.

Εν συνεχεία ο ικανότατος Παιδαγωγός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), αλλά και εξαιρετικός τεχνικός, οργάνωσε με επιτυχία την λειτουργία των ακαδημιών της Ιεράπολης, ενώ τον Αύγουστο του 2018 κλήθηκε να αναλάβει το ανδρικό τμήμα της Ιεράπολης στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, όπου έμεινε μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2018.

Στον Ορφέα Αιγάλεω και στον πάγκο της ανδρικής ομάδας επέστρεψε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, πόστο στο οποίο έμεινε και την σεζόν 2020-2021, η οποία έληξε έγκαιρα λόγω της πανδημίας.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 ο Βαγγέλης Ζιώγας χρήστηκε νέος Αθλητικός Διευθυντής του συλλόγου.

 

MOUSKX