ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ «ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ»

«ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΖΩ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΕΡΑ ΜΥΡΩΜΕΝΟ…»

Στο κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι - Γ. Βρανάς» το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις εξίμιση το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μία από τις πλέον επιτυχημένες εκδηλώσεις του συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», ο οποίος σε μία κατάμεστη αίθουσα καλωσόρισε το νέο έτος, μας ταξίδεψε στο Άγιο Δωδεκαήμερο και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Στην παράσταση είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε ένα υπερθέαμα χρωμάτων, όμορφων φορεσιών και μουσικών καθώς και να μάθουμε από πού ξεκινήσαμε να γιορτάζουμε τα έθιμα του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα). Χόρεψαν, τραγούδησαν και «θυμήθηκαν» ιστορίες από τα παλιά και έθιμα, μέλη του χορευτικού του συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες». Την παράσταση συνόδευσαν με τα μουσικά τους όργανα, τραγούδησαν και έψαλλαν μουσικοί του «Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού». Υπεύθυνος της παράστασης ήταν ο κ. Χρήστος Θεολόγος.

Στο τέλος της παράστασης η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίνα Τσιναρίδου απηύθυνε χαιρετισμό και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου βράβευσαν τους μαθητές του συλλόγου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμαδρίτης Χρυσόστομος, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων Ελλάδος κ. Θανάσης Λαγοδήμος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ. Χριστόγλου, κ. Ζάχαρης, και ο κ. Νικολάκης. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αθανασιάδου, κ. Μπέσης, κ. Βλάχου, κ. Σκλαβούνος, κ. Περράκης, κ. Γκίκας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας, ο κ. Ιωάννης Αβραμίδης πρόεδρος των Καππαδοκικών Καρδίτσας, η πρόεδρος των Λιβισιανών-Μακρηνών κ. Δέσποινα Δαμιανού, ο πρόεδρος του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Αιγάλεω κ. Στέφανος Γαλάτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων κ. Βικέτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νικολέττα Δανιά και η κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου της Ένωσης Πολιτών Περάματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους και με πολύ συγκίνηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο σε όσους βοήθησαν για αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση καθώς και σε όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.