1η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ:

ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ

ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

 

 

3o iera odos ARXIKH

 

 

 

 

                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δεκέμβριο 2015 εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί η 1η ανταλλακτική  βιβλιοθήκη του  Δήμου μας, στην πλατεία  Ελ. Βενιζέλου

(Μετρό Αιγάλεω).  Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, καθώς και η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή και προσβάσιμη όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της, “το ζητούμενο είναι ο κάθε χρήστης να παίρνει αλλά και να αφήνει ένα βιβλίο”.

Είναι κατασκευασμένη από υλικά ανθεκτικά στις πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες, έχει διαστάσεις 2.00 μέτρα ύψος και πλάτος-μήκος 0.80μέτρα, ενώ στην οροφή της υπάρχει φωτοβολταϊκός συλλέκτης για να την καθιστά αυτόφωτη τις βραδινές ώρες.

Η καλή λειτουργία της βιβλιοθήκης επαφίεται στην καλή θέληση των πολιτών.Η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της συμμετοχής, και το απόθεμα βιβλίων μέσω της δικής σας ανταπόκρισης. 

Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτήν μας την προσπάθεια και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε.

 

 “ Κάθε βιβλίο, κάθε τόμος που βλέπετε εδώ, έχει

μία ψυχή. Την ψυχή αυτού που το έγραψε και

αυτών που το διάβασαν, που έζησαν και

ονειρεύτηκαν με αυτό.

Κάθε που ένα βιβλίο αλλάζει χέρια, κάθε φορά

που κάποιος τρέχει τα μάτια του στις σελίδες

του,  το πνεύμα του μεγαλώνει και δυναμώνει ”

                                                    Carlos Ruiz Zafon

                                                                                  (Ισπανός Μυθιστοριογράφος)

 

 

3o iera odos 01

 

3o iera odos 02

 

 3o iera odos 03

 

3o iera odos 05

 

3o iera odos 06

 

3o iera odos 07

 

3o iera odos 08

 

3o iera odos 09

 

3o iera odos 10

 

Τα τρία Σχολεία του Δήμου Αιγάλεω που βρίσκονται επί της Ιεράς Οδού, το 3ο Γυμνάσιο, το 9ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο αναλαμβάνουν από κοινού πρωτοβουλία και δράσεις για την προώθηση της ιδέας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου μας και την "υιοθετούν" για τον μήνα Μάρτιο !!

Την Δευτέρα 7/3 στις 12.30 οι μαθητές γέμισαν τα ράφια με πάνω από 100 συνολικά βιβλία και ευχόμαστε να παραμείνει μια βιβλιοθήκη με βιβλία στα ράφια της και τις επόμενες μέρες....

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης, με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

Το απόθεμα της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά, εφόσον υπάρχει η προϋπόθεση αποδοχής οποιουδήποτε έντυπου υλικού.

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

 

3o iera odos 11

 

 

3o iera odos 12

 

3o iera odos 13

 

3o iera odos 14

 

3o iera odos 15

 

3o iera odos 16

 

3o iera odos 17