ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ

 

 

 mandros arxiki

 

Την εβδομάδα που πέρασε, την 17.03.2016, η πόλη μας και όλη η Ιερά Μητρόπολις Νικαίας είχε την χαρά και την τιμή να εορτάσει τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αλεξίου. Κλήρος και λαός από το πρωί προσήλθαν στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με πλήθος Αρχιερέων, αλλά και μετά στο Μητροπολιτικό Μέγα-ρο, για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη μας και κυρίως να τον ευχαριστήσουν. Να τον ευχαριστήσουν, που στα 21 έτη, που προϊ-σταται της τοπικής Εκκλησίας μας, έχει πάντα την πόρτα του γραφείου του ανοιχτή σε όλους μας και χρόνο για να ακούσει τον πόνο, τα προβλήματα καθενός από εμάς. Να τον ευχαριστήσουν που δεν μένει στο να ακούει τα προβλήματα αλλά δίνει σε όλους, μα σε όλους, λύση!
Ο Μητροπολίτης Νικαίας είναι εκείνος, που ήδη πριν την μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, είχε ετοιμάσει τέτοιες προνοιακές δομές, ώστε σήμερα η Μητρόπολις Νικαίας να  εμφανίζει το μεγαλύτερο, μετά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προνοιακό έργο στην Εκκλησία της Ελλάδος. Καθημερινώς 1600 άποροι συμπολίτες μας σιτίζονται από τα 15 ενοριακά σισσίτια    της Μητροπόλεως, ενώ άλλες 3000 οικογένειες υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση με τρόφιμα και χρηματικά βοηθήματα. Στο Πνευ-ματικό Κέντρο της Μητροπόλεως λειτουργεί από μηνών Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο ανακουφίζοντας τις ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδων απόρων συμπολιτών μας. Κάθε καλοκαίρι 1000 περίπου άπορα κατά κανόνα παιδιά των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Νικαίας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου / Δραπετσώνας, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος φιλοξενού-νται στην Εκκλησιαστική Παιδική Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας στην Στεφάνη Βοιωτίας περνώντας μέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού.
Στο τιτάνιο αυτό έργο ήρθαν πρόσφατα να προστεθούν και οι ανάγκες των προσφύγων. Από την πρώτη στιγμή κοντά στους πρόσφυγες του Πειραιά ο Ποιμενάρχης μας ως Συνοδικός Μητροπολίτης αλλά και στους πρόσφυγες του Σχιστού Κορυδαλλού ως επιχώριος Μητροπολίτης συνδράμωντας με κάθε μέσο τόσο τους άτυχους συνανθρώπους μας όσο και τους συμπολίτες μας που τους βοηθούν.
Όλη αυτή η αθόρυβη προσφορά, αυτή η διαρκής ανιδιοτελής διακονία είναι που έχουν εμπεδωθεί στην συνείδηση κλήρου και λαού, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσήλθαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο για να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιο, πολλά τα έτη! Πολλά τα Έτη   σας Σεβασμιώτατε και ο Θεός να σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας!      

” οι φωτογραφίες προέρχονται από το 24ωρο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων ΡΟΜΦΑΙΑ.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΔΡΟΣ
 ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

mandros 01

 

 

 

mandros 02

 

 

mandros 03

 

 

mandros 04

 

 

mandros 05

 

 

mandros arxiki