O ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΗΝ ΚΥΘΡΕΑ ΚΥΠΡΟΥ

 

 ARXIKH

 

 

Την 16 Ιουλίου 2016, αντιπροσωπεία του Δήμου μας αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα, τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Φίλη, τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» κ. Γιάννη Γκίκα, την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» κα Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Μπέση, μετέβηκαν στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του κατεχόμενου αδελφοποιημένου Δήμου της Κυθρέας.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Δήμαρχος Κυθρέας και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας αναφέρθηκε ότι «Στηρίζουμε την ελπίδα που έχει γεννηθεί από τις συνομιλίες που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του Προέδρου Αναστασιάδη και του τ/κ ηγέτη κ. Ακιντζί, για την εξεύρεση συνολικής και συμπεφωνημένης, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο, τις συμφωνίες κορυφής των δύο κοινοτήτων και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, για την απαγόρευση της μετάβασης στην κατεχόμενη Κυθρέα, ώστε να λειτουργήσουν την εορτάζουσα εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Τέλος τόνισε «ότι Ελλάδα και Κύπρος μαζί, αν δεν υποκύψουν σε εσωτερικούς διχασμούς, μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή συσχετισμών σε διεθνή επίπεδο και να δημιουργήσουν ξανά μια ενιαία Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς διαχωριστικά τείχη και κατοχικούς στρατούς, σε μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη, σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πολέμους, εισβολές, προσφυγιά και τρομοκρατία, έναν κόσμο παγκόσμιας αδελφοσύνης και αλληλεγγύης»

 

 KUPROS 01

 

KUPROS 010

 

KUPROS 011

 

KUPROS 012

 

KUPROS 013

 

KUPROS 014

 

KUPROS 015

 

KUPROS 016

 

KUPROS 02

 

KUPROS 03

 

KUPROS 04

 

KUPROS 05

 

KUPROS 06

 

KUPROS 07

 

KUPROS 08

 

KUPROS 09