“ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ”

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

 

 

 

KARPOUZI ARX

 

 

 

 

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού- Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017- “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”

 

Σε ένα διαφορετικό, ενδιαφέρον, διασκεδαστικό καλοκαίρι προσκαλεί τους μικρούς της φίλους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού, μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, προσκαλεί γονείς και παιδιά στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”. Πρόκειται για ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα! Στην εκστρατεία συμμετέχουν περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες - μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού είναι:

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο. Ένα εργαστήρι φιλοσοφίας για το σημαίνον και το σημαινόμενο. Για παιδιά 9-12 ετών και έφηβους. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ώρα 10.00-12.00.

Τα σημεία παίρνουν κίνηση

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Το σημείο βρασμού. Ένα εργαστήριο για τον θυμό. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ώρα 10.00-12.00.

Τα σημεία αποκτούν γεύση

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017Το σημείο πήξης και τήξης. Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό. Για όλα τα παιδιά. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ώρα 10.00-12.00.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 Γλυκά και αλμυρά σημεία. Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τα παιδιά και τους επισκέπτες . Για όλα τα παιδιά. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ώρα 12.00-14.00.

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2017Γιορτή λήξης. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Για όλα τα παιδιά. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ώρα 16.00-19.00.

Όλες οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4. Για τη συμμετοχή των παιδιών απαιτείται προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρίνα Νύκτα. Τηλέφωνο επικοινωνίας:2104965784. Ε-mail: library@korydallos.gr. Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr.

 

 

KARPOUZI