ekthesi-xaidari 

 

ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης του πρωτότυπου αρχειακού υλικού που διοργανώνει η  ΚΕ του ΚΚΕ στο δημαρχείο Χαϊδαρίου για τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Στην έκθεση για πρώτη φορά φιλοξενείται φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο Γιώργο Μπαλάφα που περιλαμβάνουν σπάνια ντοκουμέντα από την περιοχή της Ηπείρου που δρούσε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ. Σπάνιο αρχειακό υλικό που για πρώτη φορά παρουσιάζεται με έντυπα που δείχνουν τον αντικομμουνισμό που καλλιεργούνταν τις περασμένες δεκαετίες, αναμνήσεις και αφηγήσεις αγωνιστών που δρούσαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σπάνιο υλικό από τη Σοβιετική Ένωση, που αποτυπώνουν το θάρρος και τη δύναμη που αντλούσαν οι λαοί όλου του κόσμου από τη μάχη που έδινε ο Σοβιετικός λαός. Έργα σπουδαίων ζωγράφων, χαρακτών και κάθε είδους καλλιτεχνών με έργα τέχνης εμπνευσμένα από την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του λαού συνολικότερα. Έργα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Οικονομίδη, του Μεγαλίδη, του Φέρτη, του Σεμερτζίδη, του Τάσσου, της Μακρή, του Κατσικογιάννη. Χειρόγραφες εφημερίδες από τόπους εξορίας, παράνομες προκηρύξεις και ανακοινώσεις από τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Παράνομα έντυπα και υλικά που φωτίζουν την ηρωική πάλη των κομμουνιστών και του ΕΑΜικού κινήματος. Παράλληλα εκτίθενται όπλα του αγώνα.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 10 Μάη και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.