ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

 

poliplano 14

 

 

 

Εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρόν στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ 2016 του Δήμου μας. Οι Χαϊδαριώτες με την μαζική παρουσία τους επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτιστικοί θεσμοί πρέπει να συνεχίζουν, πρέπει να πραγματοποιούνται, χωρίς να έχει κανένας δικαίωμα να τις καταργεί.

 

Το ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από χρόνια με μεγάλή επιτυχία, τόσο στη συμμετοχή του κόσμου όσο και των μαθητών από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου μας. Ήταν μία γιορτή ερασιτεχνικής δημιουργίας, ένα γεγονός, που έδωσε τη δυνατότητα στα τμήματα του Δήμου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το Παλατάκι ντύθηκε στα γιορτινά του και φιλοξένησε στο όμορφο προαύλιο του τα περίπτερα, τις εκθέσεις και τις παραστάσεις.

 

Τα τμήματα πολιτισμού δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες Χαϊδαριώτες να συμμετέχουν εντελώς Δωρεάν μαθαίνοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιοτεχνίες τους. Στο ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ θαυμάσαμε όλοι μας την ποιοτική δουλειά που γίνεται αφού τα εκθέματα και οι χορευτικές παραστάσεις έδωσαν ένα ανεβασμένο πολιτιστικό αποτέλεσμα, ικανοποιώντας και τους ποιο απαιτητικούς.

 

Τα τμήματα του Δήμου έχουν καθοριστική συμβολή στην προώθηση του πολιτισμού, στη διευκόλυνση να συμμετέχει οποιοσδήποτε σε αυτά με χαμηλό κόστος και αυτό έχει ιδιαίτερο νόημα διότι επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό σκοπό.

 

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν ήταν ίδια με τη σημερινή, πριν λίγα χρόνια. Η δραστηριοποίηση ιδιωτών μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ (ιδιωτικών εταιριών), σε αυτές τις ευαίσθητες Δημοτικές δομές διαμόρφωνε από την μία εμπόδια στην ελεύθερη συμμετοχή του κόσμου και από την άλλη έστρωναν το έδαφος για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα σημαντικών δημοτικών υπηρεσιών. Πλέον, κάθε μέρα επιβεβαιώνεται πόσο ωφέλησε τους Δημότες το γεγονός ότι, η Δημοτική Αρχή τις κατήργησε εντελώς και έτσι μπορούμε και διοργανώνουμε δεκάδες δραστηριότητες αναπτύσσοντας, την ίδια στιγμή, τις υπάρχουσες δομές, αλλά και θεσπίζοντας νέες εκδηλώσεις που θέλουμε να πραγματοποιούνται σταθερά, δωρεάν, συνεχόμενα.

 

Για όλη τη δουλειά που έγινε μέσα στη χρονιά αλλά και για τις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν τα τμήματα αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τους μαθητές που δουλέψαν όλη τη χρονιά και μας προσέφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

 

Στις εκδηλώσεις χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών Νίκος Καραγιάννης. Παρευρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

Αφού τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, ο Δήμαρχος βράβευσε για την προσφορά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου τους δασκάλους που συμμετείχαν εθελοντικά και έκαναν μαθήματα σε παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, στάθηκε στο πόση σημαντική ανάγκη καλύπτει η δουλειά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αφού γίνεται προσπάθεια τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων να έχουν την επίσης όροις πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κρίση έχει αναγκάσει πολλούς γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο.

Σε αυτούς τους καιρούς, επισήμανε, υπάρχουν άνθρωποι που δουλέψαν με μεράκι, δούλεψαν ανιδιοτελώς για να μορφωθούν και πετύχουν αυτά τα παιδιά. Τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι εντυπωσιακά, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το ανεβασμένο επίπεδο δουλειάς που γίνεται αλλά και τη θέληση των μαθητών να πετύχουν.

 

Ξεχωριστό έκθεμα ήταν το τείχος αλληλεγγύης που «χτίστηκε» με τις ζωγραφιές παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, τα οποία πήραν μέρος στο 2 ο διαγωνισμό ζωγραφικής για το προσφυγικό. Μέσα από τη ζωγραφική ανέδειξαν με τις εικόνες και τη φαντασία τους τον πόλεμο ως την αιτία της ξενιτιάς, την αδελφοσύνη και συμφιλίωση των λαών, έστειλαν αντιρατσιστικό μήνυμα ενώ ανέδειξαν το σύγχρονο «Γολγοθά» που ανέβηκαν οι ξενιτεμένοι για να φτάσουν έως εδώ. Μέσα από τα παιδικά μάτια φαίνονται οι μεγάλες αλήθειες και για το προσφυγικό μία είναι αυτή που παρουσίασαν: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΙΣΟ. Τα έργα των μικρών ζωγράφων θα εκτεθούν σε εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά.

 

Σαν Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε συνεχώς το περιεχόμενο της δουλειάς των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου, διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό περιβάλλον δημιουργίας που όλοι οι Χαϊδαριώτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Οι πετυχημένες εκδηλώσεις του ΠΟΛΥΠΛΑΝΟΥ κλείνουν το φετινό κύκλο δημιουργίας και το ανεβασμένο επίπεδο δουλειάς διαμορφώνει ακόμα πιο μεγάλες προσδοκίες για το νέο έτος.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πολλές νέες εγγραφές στα τμήματα, ενώ οι νέες θα γίνουν στο Κέντρο Πολιτισμού (πρώην ΝΕΛΕ) από 1/9/2016.

 

 

poliplano 9

 

 

poliplano 18

 

 

 

poliplano 10

 

 

poliplano 15

 

 

poliplano 5

 

 

poliplano 19

 

 

poliplano 1

 

 

poliplano 11

 

 

poliplano 12

 

 

poliplano 20

 

 

poliplano 6

 

 

poliplano 3

 

 

poliplano 7

 

 

poliplano 2

 

 

poliplano 4

 

 

poliplano 8

 

 

poliplano 13

 

 

poliplano 16

 

 

poliplano 17

 

 

poliplano 21

 

 

poliplano 22