ΠΕΡΗΦΑΝΗ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΙΚΗ!

 

POLI2ARX

 

 

Η Αγία Βαρβάρα, η πόλη μας, με την αξιοσημείωτη πορεία των συλλόγων της στα δρώμενα της Αττικής αλλά και της χώρας μας είναι υπερήφανη, καθώς για την αγωνιστική σεζόν 2015-2016, μία νεοσύστατη ομάδα μπάσκετ, που ιδρύθηκε μόλις το 2013, ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, πανηγύρισε πριν λίγες μέρες την άνοδο του από την Γ΄ στην Β΄ ΕΣΚΑ, άνοδος η οποία ήταν η δεύτερη μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από την Δ΄ στην Γ΄. Δεν το λες και λίγο, μία ομάδα μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίζει δύο ανόδους και να βάζει και αυτή το λιθαράκι της στην αθλητική ιστορία της πόλης μας, μία πόλη που χρειάζεται να έχει αθλητισμό, που χρειάζεται να έχει πολιτισμό, που χρειάζεται να έχει διεξόδους για τους νέους ανθρώπους, για τα νέα παιδιά, και αυτό είναι που πρεσβεύει ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, μία ακόμη αληθινή διέξοδο για όσους αγαπούν τον υγιή αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ.
Ήταν το Φθινόπωρο του 2013 όταν ακούστηκε η ύπαρξη του ΑΓΣ Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας και ήταν τότε που από μια παρέα ιδρύθηκε ο σύλλογος. Μέσα από αυτή την παρέα οργανώθηκαν τα πρώτα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, ήταν οι απόλυτα πετυχημένες επιλογές παικτών της Χρύσας Γράψα και η καθοδήγηση τους από τον Άγγελο Λαγό, που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί μια αξιόλογη ανδρική ομάδα που στην πρώτη της συμμετοχή σε επίσημο Πρωτάθλημα βγήκε Πρωταθλήτρια και ταυτόχρονα ανέβηκε κατηγορία (από την Δ΄ στην Γ΄ ΕΣΚΑ). Το εντυπωσιακό εκείνο ξεκίνημα μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν, καθώς αυτή η παρέα των φίλων, οι μετέπειτα ιθύνοντες του σωματείου, έβαλαν γερές βάσεις, παράλληλα δημιούργησαν άψογες ακαδημίες μπάσκετ και «έτρεξαν» το ανδρικό τμήμα, κάνοντας προσθήκες αξιόλογων συνεργατών και νέων παικτών, για να φτάσουν πριν λίγες μέρες στην κατάκτηση της ανόδου από την Γ΄ στην Β΄ ΕΣΚΑ. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Για την ιστορία ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας ήρθε 3ος στον 2ο όμιλο της Γ΄ ΕΣΚΑ, έχοντας 46 βαθμούς σε 26 αγώνες με 20 νίκες, 6 ήττες και σύνολο πόντων 1.617-1.512. Στρατηγός όνομα και πράμα αυτής της μεγάλης πορείας, ήταν ο coach Ηλίας Στρατικόπουλος, ο οποίος έβαλε την δική του σφραγίδα σε αυτή την επιτυχία. Ο Στρατικόπουλος υπεύθυνα και με πραγματική συνείδηση ευθύνης, βελτίωσε όλα όσα θετικά βρήκε στην ομάδα από τους προηγούμενους προπονητές, προσέθεσε την δική του φιλοσοφία και σήμερα η Αγία Βαρβάρα μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομάδα της πόλης μας, όπως και για όλες τις επιτυχίες των τμημάτων του Πολυνίκη (το τμήμα νέων του Πολυνίκη έφτασε στις 12 καλύτερες ομάδες της Αττικής, επιτυχία που πρώτη φορά σημειώνει αντίστοιχο τμήμα ομάδας της Αγίας Βαρβάρας). Αν η εικόνα του συλλόγου πάντως είναι τα αποτελέσματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, τότε για τον Πολυνίκη η βάση του οικοδομήματος είναι τα τμήματα υποδομής, εκεί όπου με μεγάλη χαρά και ευθύνη υποδέχονται συνεχώς νέους μικρούς αθλητές, εκεί όπου ο αριθμός των παιδιών δείχνει εντυπωσιακά μεγάλος για έναν σύλλογο με μόλις δύο (2) ουσιαστικά χρόνια ζωής.
Την προηγούμενη Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση, φίλοι και φίλαθλοι γιόρτασαν δεόντως την άνοδο, ενώ το σχετικό κύπελλο απένειμε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κολιάκος.

 

gra

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΙΚΗ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ

 

«Είμαστε συνεπείς σε αυτό που κάνουμε. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που αγαπάμε και χαιρόμαστε που έχουμε δημιουργήσει έναν σύλλογο όπου από τις πιο μικρές ηλικίες στις ακαδημίες έως το ανδρικό τμήμα, οι αθλητές μας χαίρονται αυτό που κάνουν. Πάνω από όλα ο Πολυνίκης είναι μια παρέα. Μια μεγάλη αθλητική παρέα. Η άνοδος από την Γ΄ στην Β΄ ΕΣΚΑ μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, αλλά παράλληλα μας δίνει το σύνθημα για περισσότερη δουλειά εντός γηπέδου, εκεί που θα κοιτάξουμε να διατηρηθούμε σε υψηλό και αξιοπρεπές επίπεδο, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας κοντά στο μπάσκετ και μέσα από τις τάξεις του σωματείου να αναδείξουμε τα νέα ταλέντα της πόλης μας», μας τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πολυνίκη κ. Γιώργος Γράψας, ενώ πρόσθεσε ακόμη: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας, τους προπονητές μας, τους φίλους και συμπαραστάτες μας στην διοίκηση, σε όλους τους φιλάθλους μας, σε όλους τους συμπολίτες μας, που ήταν και είναι δίπλα μας. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, η παρέα του Πολυνίκη θα μεγαλώσει».

 

POLI1

 

POLI2

 

 

POLI3

 

POLI4

 

POLI5

 

POLI6

 

POLI7

 

POLI8

 

POLI9

 

POLI10

 

POLI11

 

POLI12

 

POLI13

 

POLI14

 

 

POLI15

 

POLI16

 

POLI17