ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΙΚΗ… 

ARXGRASSS

 

 

…Φλέγεται η Ελλάδα με τις διαδοχικές εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά ειδικά στο μπάσκετ γίνεται, όσο αφορά την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), κυριολεκτικά πόλεμος…, όπου ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα οριστεί η τελική ημερομηνία διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Σήμερα, το πρωί Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, είχαμε, όμως, ένα νέο… σίριαλ (έγινε χαμός), όπου ενεπλάκη και η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, καθώς σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν, φερόταν να μετέχει μεταξύ σωματείων, που ζητούσαν από δικαστικό όργανο (Πρωτοδικείο) να ορίσει προσωρινή διοίκηση.

Η υπόθεση ήρθε, νωρίς το πρωϊ στην επιφάνεια, και ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας δια του Προέδρου του κ. Γιώργου Γράψα (κεντρική φώτο), αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση, όπου διέψευσε ότι ήταν μεταξύ των σωματείων, που είχαν καταθέσει την αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, που ανήρτησε ο κ. Γράψας, αναφέρει τα εξής και ξεκάθαρα:

«H διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται υποχρεωμένη να ενημερώσει ότι ουδέποτε συμφώνησε και πολλώ δε μάλλον προέβη σε παροχή σχετικής εντολής και εξουσιοδότησης προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο που εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και κατέθεσε αίτηση για ορισμό, ως προσωρινής διοίκησης, την νυν διοίκηση της ΕΟΚ.

Διευκρινίζεται ότι η μόνη εξουσιοδότηση που παρείχε ο σύλλογός μας αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο ζήτημα της συμμετοχής του στις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Δυστυχώς το σωματείο μας ερήμην του ενεπλάκη σε διαδικασία για την οποία ουδέποτε συναίνεσε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιώργος Γράψας».

 

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΙΚΗ

 

Πριν λίγες μέρες, ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, είχε δικαιωθεί μαζί με άλλα 20 σωματεία, από το Πρωτοδικείο, όπου είχαν προσφύγει κατά του νόμου Αυγενάκη για το ηλεκτρονικό μητρώο και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για όλους τους αθλητικούς συλλόγους της χώρας.

Με βάση τον νόμο Αυγενάκη, όλα αυτά τα σωματεία είχαν αποκλειστεί από τις εκλογές. Όμως, τελικά το Πρωτοδικείο, σε αυτόν τον βαθμό δικαιοσύνης, έκρινε έωλο τον νόμο και δικαίωσε τα σωματεία για τα προσωρινά μέτρα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους να ψηφίσουν κανονικά.

Αυτά τα σωματεία είναι τα εξής: Πολυνίκης, ΑΕΚ Περιστερίου, ΟΦΗ, Αθλητική Ένωση Κάτω Αχαρνών, ΓΑΣΚ Ηρακλής Αγίου Ιωάννου, Ερμής Λαγκαδά, ΑΣ Άγιος Ελευθέριος, ΑΣΠ Σοπωτού, ΑΜ Ίκαροι, ΓΣ Αχαικός, ΑΟ Αχαγιά 82′, ΑΟ Τρίκαλα, ΣΚ Ιερισσός 99, ΑΟ Πετεινοί, Πολυαθλητικό Σωματείο Τρικάλων, ΑΣ Νίκη Λευκάδας, ΑΟ Πανωλενειακός, Αρίων ΑΟ, ΑΟ Τρίων, ΑΟ Κρόνος, ΑΟ Πράσινη Γωνία.

 

 

lixoudD