ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ:

Ο ΚΟΜΜΩΤΗΣ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

 

 SARRIS ARXIKI

 

 

Ο Γιώργος Σαρρής είναι ένας εκ των κορυφαίων hair stylist στην Ελλάδα και ανάμεσα στους 10 καλύτερους του κόσμου. Μόλις πρόσφατα -τα Χριστούγεννα- άνοιξε στην πόλη μας στην οδό Στρατηγού Καραϊσκάκη 29, (κοντά στην πλατεία Ηρώων τηλ.2130401888) το τρίτο κατά σειρά κομμωτήριό του μετά την Καστοριά (απ΄ όπου κατάγεται) και την Βούλα.  Έχει διανύσει μία μεγάλη πορεία,  πλούσια σε γνώσεις, εμπειρίες αλλά και διακρίσεις που επάξια του έδωσαν το  προσωνύμιο του “κομμωτή των τίτλων”. Οι υπηρεσίες του υπόσχονται υψηλής ποιότητας περιποίηση από κορυφαία χέρια. Μας εμπιστεύτηκε τα σχέδια του, μυστικά του επαγγέλματος αλλά προπαντός συμβουλές που θα μας κάνουν να μην ψάχνουμε τα… μαλλιά μας!
 
Κύριε Σαρρή είστε ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας που αποφασίσατε να ανοίξετε το τρίτο κατά σειρά κατάστημά σας στο Χαϊδάρι. Πείτε μας ποιο ήταν το κριτήριο της επιλογής σας αυτής?  
      Tο Χαϊδάρι είναι μια όμορφη πόλη και μετά από την έρευνα αγοράς που έκανα διαπίστωσα  ότι υπάρχει χώρος για μια άλλη πρόταση που θα ικανοποιήσει ακόμη και  τον πιο απαιτητικό πελάτη. Ελπίζω αυτή η επιλογή μου να με δικαιώσει.  


Τι κάνει έναν κομμωτή μοναδικό και επιτυχημένο?
Τα στοιχεία εκείνα  που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι η πραγματική αγάπη για την δουλειά του, το ταλέντο του και η διαρκής γνώση για μάθηση (η εκπαίδευση). Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ξεχωριστό .


Σε ποιους απευθύνεστε?
Σε όλους,  γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί μα ο καθένας μοναδικός.

 

SARRIS 02

 


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού κομμωτηρίου που πρέπει να αναζητήσει ο πελάτης και τι είναι αυτό που κάνει έναν πελάτη δυσαρεστημένο?
Άριστη τεχνογνωσία στο αντικείμενο, servis, προϊόντα επώνυμων εταιριών, καθαριότητα, ευχάριστο κλίμα, προσιτές τιμές. Αυτό που συνήθως κάνει έναν πελάτη δυσαρεστημένο είναι ότι ενώ έχει πληρώσει να μη του αρέσει το αποτέλεσμα… αυτό μπορεί να οφείλεται στις  κακής ποιότητας υπηρεσίες που του έχουν προσφερθεί ή στα προϊόντα  Β & Γ διαλογής κυρίως βαφές, γι’ αυτό παρατηρούμε μετά  να φεύγει το χρώμα, τα μαλλιά να είναι πολύ ξηρά και να έχουμε διάφορες δερματοπάθειες όπως είναι η πιτυρίδα η ξηροδερμία και η τριχόπτωση.


Τί σας εμπνέει περισσότερο όταν δημιουργείτε?  
Εμπνέομαι από τα πάντα κυρίως όμως από το κάθε πρόσωπο που έχω να δημιουργήσω στο κεφάλι του εκείνη την στιγμή , γιατί όπως είπαμε πριν “όλοι διαφορετικοί μα ο καθένας μοναδικός”.


Πιστεύετε ότι οι  Ελληνίδες έχουν επίγνωση στο τι τους ταιριάζει? Τολμούν έντονες αλλαγές στα μαλλιά τους?


Οι περισσότερες Ελληνίδες έχουνε επίγνωση στο τι τους ταιριάζει , όμως όσον αφορά την δουλειά μας,  πέφτουν  εύκολα θύματα  σε μη γνώστες του αντικειμένου που δεν είναι σωστά καταρτισμένοι και δεν έχουν τις γνώσεις ούτε στο κούρεμα ούτε στο χρώμα. Οι έμπειροι κομμωτές μέσα από την διάγνωση και την προσωπολογία σίγουρα θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ο πελάτης θα μείνει ικανοποιημένος.

 

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πελάτης έχει αντίθετη άποψη από εσάς για το χτένισμα κι ας τον υποβαθμίζει αισθητικά; Πως το διαχειρίζεστε?

Συνήθως οι πελάτες βλέπουν κάτι από την τηλεόραση ή τα περιοδικά και το  internet  περισσότερο και στη συνέχεια από κάποιο φίλο ή φίλη, μη γνωρίζοντας ότι αυτό που ζητάνε δεν τους ταιριάζει. Όλα λύνονται μέσω διαλόγου, ο πελάτης πρέπει να δει στο πρόσωπο σου εμπιστοσύνη και γνώση, έτσι σίγουρα θα αφεθεί και θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και το ιδανικότερο για το πρόσωπό του.

 

SARRIS 03


Αν σας ζητούσαμε να μας πείτε τους βασικούς κανόνες περιποίησης των μαλλιών μας ποιοι θα ήταν αυτοί? Υπάρχουν κάποια μυστικά για τα μαλλιά που θα αποκαλύπτατε στις αναγνώστριές μας?
Τα μαλλιά χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες, υπάρχουν φυσικά κάποιο βασικοί κανόνες περιποίησης των μαλλιών και του δέρματος, δεν είναι εφικτό όμως να τους αναφέρω όλους εδώ γιατί θα χρειαστούν πολλές σελίδες για να γράψουμε, το κάθε μαλλί έχει την δική του ιδιαιτερότητα και λειτουργεί διαφορετικά  π.χ  πολύ ξηρά κατεστραμμένα, πολύ λεπτά, βαμμένα, σγουρά, φριζαρισμένα, χωρίς όγκο, λιπαρά, με τριχόπτωση ,πιτυρίδα, ξηροδερμία, είναι μερικές από αυτές τις κατηγορίες όπου μέσα από την διάγνωση δίνουμε και τις κατάλληλες απαντήσεις.


Πόσα προϊόντα styling είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά?
Τα προϊόντα περιποίησης που είναι απαραίτητα για τα μαλλιά :
 Νο 1 είναι ένα πολύ καλό επαγγελματικό σαμπουάν κομμωτηρίου που καθαρίζει ήπια τα μαλλιά χωρίς Paraben και θεϊκά αλάτια,
 No2 ένα πολύ καλό επαγγελματικό conditioner κομμωτηρίου χωρίς θεϊκά άλατα Paraben,
 No 3 είναι μια μάσκα και το
 No4 είναι ένα Leave in conditioner, (ορισμένα μαλλιά χρειάζονται περισσότερα προϊόντα και κάποια λιγότερα, ο σύμβουλος- κομμωτής κρίνει ανάλογα με την κατάσταση του μαλλιού τι θα δώσει).


Μιλήστε μας για τις τάσεις της μόδας φέτος. Ποιες είναι και πως συνδυάζονται με την γυναικεία προσωπικότητα?

Η μόδα είναι κάτι σύνθετο, πολλές φορές παρεξηγήσιμο, άλλες φορές ακραίο, μερικές φορές υποτονικό κι άλλες φορές δυναμικό. Ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου τον χαρακτήρα του και μερικές φορές την κοινωνική του θέση, επιλέγουμε εμείς να φέρουμε την μόδα στα μαλλιά του. Η μόδα φέτος επιτάσσει ζωντανά χρώματα όπως είναι το κόκκινο, ψυχρά ξανθά και φυσικά συνεχίζει να βρίσκεται στην ζωή μας το ombre. Το βλέπουμε  σε ρούχα και σε μαλλιά αλλά και σε μακιγιάζ.  

 

SARRIS 04

 

Εν καιρώ κρίσης οι τιμές σας είναι αρκετά προσιτές. Η τιμή είναι συνώνυμη με την ποιότητα?

Ο σοφός λαός λέει πως ό,τι δίνεις παίρνεις. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες φροντίζουμε οι τιμές μας  να είναι πολύ προσιτές χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να αντιβαίνει στην ποιότητα των υπηρεσιών μας. Σε  σχέση με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε δε πρέπει να πω ότι είναι όλα επώνυμων εταιριών και σε συνδυασμό πάντα με το άρτιο εκπαιδευμένο προσωπικό μας, η τιμή ίσως είναι χαμηλότερη κι από ότι θα έπρεπε ή θα χρεώναμε σε άλλες εποχές ενδεχομένως. Μια επίσκεψη σας στο κομμωτήριο θα σας πείσει.


Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακλήσεις γνωστών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές Αρχές, οι οποίες εντοπίζουν ακατάλληλα ή επικίνδυνα συστατικά στις βαφές των μαλλιών. Τι έχετε να πείτε για αυτό και πώς μπορεί να γνωρίζει ο πελάτης για την ποιότητα αυτών?  


Όντως τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια στροφή του κόσμου προς τα VEGAN και τα ΒΙΟ προϊόντα, δεν είναι τυχαίο πως τα κομμωτήρια μας ανήκουν στα οικολογικά κομμωτήρια, χρησιμοποιούν προϊόντα με πιστοποίηση ISO, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και προϊόντα νέας τεχνολογίας, όπως είναι οι βαφές που δεν έχουν αμμωνία, δεν επιθετικές προς το δέρμα και το κεφάλι, δεν περιέχουν Parabens και δεν είναι δοκιμασμένες σε ζώα.  Με λύπη μου διαπιστώνω πως πολλά κομμωτήρια στον βωμό του κέρδους έχουν ευτελίσει την ποιότητα των προϊόντων τους… Ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει τι τοποθετούμε στο δέρμα και τα μαλλιά του, π.χ από τι αποτελείται η βαφή, ποιάς εταιρίας είναι κτλ, γιατί αν δεν προσέχουμε δεν θα έχουμε…
Δεν μπορούμε να παίζουμε, ούτε να κοροϊδεύουμε τους πελάτες.
Συγκριτικά τα προϊόντα  ανώνυμων εταιριών σε σύγκριση με αυτά των επώνυμων εταιριών έχουν τεράστια διαφορά π.χ. εμείς στο κομμωτήριό μας δεν διαθέτουμε βαφές ούτε από Κίνα ούτε από Βουλγαρία και όλα γίνονται μπροστά στο πελάτη, ακόμα και το μίγμα της βαφής. Από την αρχή που μπαίνει μέχρι την ώρα που βγαίνει ένας πελάτης από το κομμωτήριο, το 95% των προϊόντων που  έχουν χρησιμοποιηθεί είναι είτε VEGAN είτε ΒΙΟ είτε φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον.

 

SARRIS 05


Η σχέση μιας γυναίκας με τον κομμωτή της είναι συχνά μια σχέση ζωής και αναμφισβήτητα η κομμωτική είναι ένα επάγγελμα με ιδιαίτερες ευαισθησίες γιατί βελτιώνει όχι μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και τον εσωτερικό μας ψυχισμό. Λέει ψέματα ένας κομμωτής?
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου, συνήθως όχι δεν λέω ψέματα γιατί θέλω να διαφυλάξω τον πελάτη μου, ακριβώς επειδή είναι  σχέση ζωής αυτή η σχέση δεν πρέπει να διαταράσσεται, κι επειδή θέλουμε πάντα να έχουμε ευχαριστημένους πελάτες δεν υπάρχουν ακόμα και αθώα ψέματα.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι ετοιμάζετε γενικότερα στη δουλειά σας?

Οι στόχοι μου είναι πολλοί, μη ξεχνάτε πως εργάζομαι για την εβδομάδα μόδας της Αθήνας. Με ορισμένους σχεδιαστές εργάζομαι για την Eurovision και επίσης συνεργάζομαι με κορυφαία περιοδικά στον πλανήτη. Θα ήθελα να επεκταθώ επαγγελματικά κάνοντας νέα VEGAN κομμωτήρια By George Sarris στην Αθήνα και να ξεχωρίσω με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μου. Ήδη έχω στο μυαλό μου δύο νέα σημεία ένα στο κέντρο της Αθήνας και ένα στα Βόρεια Προάστια όπου γίνεται ήδη η μελέτη. Η δουλειά μας αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς, δεν μπορώ να μείνω ως απλός παρατηρητής, θέλω να παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα όσον αφορά την δουλειά μου. Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία!  


Καλή επιτυχία λοιπόν! Ωστόσο έχετε κι ενεργό δράση σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και είδαμε να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις για ενίσχυση συλλόγων όπως Η ΦΛΟΓΑ, το ΠΙΚΠΑ Βούλας κι αλλού. Θα σας ενδιέφερε να κάνετε κάτι αντίστοιχο και στην πόλη μας?  

Φυσικά και η δράση μου σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας δεν σταματά. Άλλωστε έχω βραβευτεί γι΄ αυτό τον σκοπό ζωής, με την ύψιστη τιμητική διάκριση από την UNESCO κάτι που με γεμίζει ευθύνη. Κάθε χρόνο λοιπόν δημιουργώ ένα θεματικό ημερολόγιο όπου όλα τα έσοδα πηγαίνουν σε συλλόγους όπως η ΦΛΟΓΑ, το ΠΙΚΠΑ Βούλας και τα παιδιά με αυτισμό.  Φυσικά και θα με ενδιέφερε να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο Xαϊδάρι, είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου κυριολεκτικά και μεταφορικά για να ανακουφίσω ορισμένους συνανθρώπους μας.  Καλώ λοιπόν όποιον θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μου από φορείς, συλλόγους και  ιδρύματα για να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται.


Ποιο είναι το motto που σας συντροφεύει στη ζωή σας και κάντε μια ευχή για τους αναγνώστε μας για το 2016?


Να χαμογελάτε γιατί σας πάει! Η ευχή μου για το 2016 είναι υγεία, αγάπη, ειρήνη,  πορτοφόλι και καρδιά πάντα γεμάτα και ο Θεός να χαρίζει στον καθένα μας αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη.

 

 


INFO

 

 

SARRIS 01


• Ο Γεώργιος Σαρρής συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων “top 10” hair artist του κόσμου!  Από το 1998 έως και σήμερα διατηρεί 3 κομμωτήρια. Στην Καστοριά, στην Βούλα Αττικής και μόλις πρόσφατα στο Χαϊδάρι.  
• Πρόεδρος της ένωσης κομμωτών Δυτικής Μακεδονίας και Καστοριάς
• Έχει πάνω από 5 χρόνια διδακτικής εμπειρίας ως τομεάρχης και αυτή τη στιγμή διδάσκει στα Τ.Ε.Ε. Βόλου.  
• Έχει αποφοιτήσει από τη μεγαλύτερη ακαδημία στον κόσμο TONY and GUY & PATRIC CAMERON στο Λονδίνο, από το  ALAIN DIVERT στο Παρίσι και είναι ειδικός στην τεχνική περιποίησης τριχωτού KERASTASE στην Αθήνα.
• Έχει κατακτήσει πάνω από 50 κύπελλα σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έχει στεφτεί 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καθώς και 5 φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής με τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Όσο για τα Βαλκάνια τα τελευταία 9 χρόνια μονοπωλεί την 1η θέση.  
• Συμμετέχει στην εθνική ομάδα κομμωτικής όπου έχει τιμηθεί πολλές φορές και ανήκει στην παγκόσμια ομάδα της TAFT για την επιλογή και την δημιουργία των χτενισμάτων για την EUROVISION.  
• Έχει φιλοξενηθεί εκατοντάδες φορές σε ελληνικά και ξένα περιοδικά μόδας καθώς και στην τηλεόραση.  
• Συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα event σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως και στο fashion week και δημιουργεί την δική του collection μόδας για τα μαλλιά.

 

 

 

SARRIS 06