ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΙΑΣ

(υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας με το «Ποτάμι»)

 

 

«Επιθυμούμε η χώρα να κυβερνηθεί. Άρα θα εξαντλήσουμε όλα τα

 

περιθώρια συνεννόησης με τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της χώρας» 

 

 

Έκπληξη αποτέλεσε η υποψηφιότητα με το «Ποτάμι» του πρώην Αντιδημάρχου Αιγάλεω, Γ. Κουτούλια αν και όπως προκύπτει από τη συζήτηση μαζί του, «παίδεψε» αρκετά τη συνείδηση του, μέχρι να πει το «Ναι». Αυτή του η συμμετοχή σίγουρα αποτελεί τιμή για τον ίδιο, ωστόσο ο νους του δεν ξεφεύγει από τα αυτοδιοικητικά και τα εντός των ορίων του Δήμου μας τεκταινόμενα και εμμέσως πλην σαφώς θα δηλώνει  διαχρονικά «παρών»       

 

Ερώτηση: Θα εκπροσωπήσετε την πόλη μας ως υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθήνας. Πως πήρατε την απόφαση να πολιτευτείτε με το «Ποτάμι»   

Απάντηση: Όντως κατέρχομαι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με το “Ποτάμι”. Την απόφαση την έλαβα μετά από πολλή σκέψη και με καθαρό νου. Οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτή μου την απόφαση είναι πολλοί. Αρχικά, θεωρώ πολύ τιμητικό ένας χώρος να σε εντάσσει στη λίστα των υποψήφιων Βουλευτών του και ταυτόχρονα πιστεύω ότι το “Ποτάμι”, αυτό το διάστημα αποτελεί έναν απόλυτα εξισορροπητικό παράγοντα έναντι της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πίστευα και συνεχίζω να επιμένω στην άποψη ότι ο δικομματισμός, όπου επικρατεί, κακό κάνει παρά καλό.

 

 Ερώτηση: Δηλαδή πιστεύετε ότι θα είναι το “Ποτάμι” η 3η δύναμη σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Απάντηση: Το εύχομαι και το ελπίζω και θα βοηθήσω για την επίτευξη αυτού του στόχου. Πρώτα απ’ όλα σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να προκύψει ως τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή και αυτό γιατί η χώρα δεν έχει τέτοιο προφίλ, εννοώ αυτό που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Από την άλλη πλευρά το “Ποτάμι” εξαρχής είχε εξαγγείλει ότι θα συνεργαστεί με το κόμμα που θα πρωτεύσει υπό προϋποθέσεις. Ξέρετε έχει παρέλθει προ καιρού-κατά την άποψή μου-η αυτοδυναμία των κομμάτων στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουν όλοι υπ’ όψιν τους. Εμείς στο “Ποτάμι” το γνωρίζουμε, το σταθμίζουμε και οποιαδήποτε απόφαση συνεργασίας θα ληφθεί μετά από συζητήσεις και αποφάσεις των  οργάνων του κινήματος.

 

 Ερώτηση: Αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστείτε με οποιοδήποτε από τα δύο κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις;
Απάντηση: Καμία συνεργασία κ. Γεωργίου δεν είναι εύκολη και αυτό γιατί διακυβεύονται θέσεις, αξίες, αρχές, ιδανικά επιδιώξεις και πολλά άλλα και από τις δύο ή τις περισσότερες πλευρές που τείνουν να συνεργαστούν. Εμείς επιθυμούμε η χώρα να κυβερνηθεί, άρα θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη σταθερότητα της χώρας.

 

Ερώτηση: Εσείς, προσωπικά, τι προσδοκάτε από την συμμετοχή σας στα ψηφοδέλτια;
Απάντηση: Όπως ήδη γνωρίζετε έχω ήδη εκτεθεί στις αυτόδιοικητικές εκλογές, είχα εκλεγεί και είχα ασκήσει διοίκηση κυρίως ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος. Η προσδοκία μου, λοιπόν, πρωταρχικά είναι να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε επίπεδο ποσοστών το “Ποτάμι”. Θα προσπαθήσω δηλαδή να βοηθήσω με την παρουσία μου με στόχο να πείσουμε την τοπική κοινωνία ότι αξίζει τον κόπο να ψηφίσει “Ποτάμι”. Προσωπική προσδοκία δεν έχω. Άλλωστε η  Β’ Αθήνας είναι μια αχανής εκλογική Περιφέρεια και υπάρχουν αρκετά προβεβλημένα στελέχη. Εγώ θα κάνω, όπως μέχρι τώρα πάντα στη ζωή μου, έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα με άξονα το ήθος και την αξιοπρέπεια προσπαθώντας πάντα για το καλό του κινήματος.

 

Ερώτηση: Τώρα που εμπλέκεστε σε επίπεδο εθνικών εκλογών, εγκαταλείπετε τις όποιες σκέψεις μπορεί να υπήρχαν για ανάμειξη σας στις επόμενες αυτό-διοικητικές εκλογές;
Απάντηση: Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει, είναι οι εθνικές εκλογές και όλο το βάρος της σκέψης, των συζητήσεων και των επαφών έχει επικεντρωθεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση την έχω πάντα κατά νου, γιατί αγαπώ τον τόπο μου. Δεν σας κρύβω ότι και στο “Ποτάμι” μετά τις ευρωεκλογές είχα το συντονισμό του τομέα των εσωτερικών της Επιτροπής Δια Ταύτα με μεγάλη παραγωγή έργου σε επίπεδο προτάσεων κυρίως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άρα το μέλλον είναι μπροστά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ερώτηση: Μία τελευταία ερώτηση, γιατί για εσάς τους υποψήφιους ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγω της εσπευσμένης εκλογικής αναμέτρησης. Θα έχετε δικό σας προεκλογικό κέντρο, θα κάνετε κάποια ομιλία;
Απάντηση: Η αλήθεια είναι πώς ο χρόνος είναι αδυσώπητος εξαιτίας της προκήρυξής τους πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε. Ειδικά για εμένα που έχω δύο επαγγελματικές δραστηριότητες, την εργασία μου στο Μουσείο της Ακρόπολης και παράλληλα ως εκπαιδευτικού, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Πάντως σίγουρα δεν θα έχω δικό μου προεκλογικό κέντρο, αλλά θα υπάρχει στο Αιγάλεω ένα προεκλογικό κέντρο του “Ποταμιού” απέναντι από την είσοδο του Μπαρουτάδικου (Ι. Οδός 269) όπου θα μπορεί ο καθένας να δει υποψήφιους, να βρει το υλικό τους κλπ. Επίσης, έχω πραγμματίσει την κεντρική μου προεκλογική ομιλία την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30 στον πολυχώρο Πολιτισμού “Ελληνικό Μολύβι” (Ι. Οδός και Νάξου, πολύ κοντά στο σταθμό Μετρό Ελαιώνας) και θα χαρώ πολύ να δώ εκεί ανθρώπους που με εκτιμούν.

Εφημερίδα: Σας εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημά σας
Γιάννης Κουτούλιας: Σας ευχαριστώ ολόψυχα.