ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 2022

“ΑΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”

ARXXOKEN

 

 

Και επίσημα πλέον στην πόλη μας το Αιγάλεω, εν έτει 2022, υφίσταται ο νέος αθλητικός σύλλογος μπάσκετ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”.

Μετά από αρκετά έτη, τα προηγούμενα, όπου υπήρχε η αρχική σκέψη, τους τελευταίους τέσσερις (4) μήνες, και αφού είχε επέλθει συμφωνία επί των αρχών, “έτρεξαν” όλες οι καταστατικές και νομικές διαδικασίες - όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος - υπό την επιμέλεια του Δικηγόρου κ. Άγγελου Νικόπουλου, και πλέον, τα σωματεία μπάσκετ Θεμιστοκλής Αιγάλεω (Β΄ ΕΣΚΑ) και Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας (Α΄ ΕΣΚΑ), ενώθηκαν… εις σάρκαν μία, με την διακριτική επίσημη ονομασία “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”.

Η νέα ομάδα θα έχει έδρα την πόλη μας το Αιγάλεω - όπου εδρεύει από το 1967 ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω - καθώς ο Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας, έπαψε να είναι σωματείο του γειτονικού Δήμου και ο νέος σύλλογος "ΑΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" την σεζόν 2022-2023, θα αγωνιστεί στην Α΄ ΕΣΚΑ, κατηγορία όπου λάμβανε μέρος με επιτυχία τα τελευταία έτη η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας.

Επίσης, σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, γνωστοποιήθηκε το έμβλημα του συλλόγου, το οποίο σας παραθέτουμε στην αρχική εικόνα του άρθρου μας (εν μέσω), ενώ δίπλα (αριστερά και δεξιά) διακρίνονται τα εμβλήματα των δύο συλλόγων, που πλέον μπαίνουν στο πάνθεον της ιστορίας.

 

 

ENOSI

Στην φώτο, δύο γνήσιοι μπασκετάνθρωποι, αριστερά ο ιδρυτής του Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Γράψας και δεξιά, ο Πρόεδρος του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, Γιάννης Δαμόπουλος, οι οποίοι έβαλαν τις βάσεις των συνομιλιών περί συγχώνευσης – εδώ και τρία (3) χρόνια περίπου – για αυτό το νέο εγχείρημα, που έχει όλα τα εχέγγυα για να ευδοκιμήσει.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το νέο σύλλογο

 

 

“Η «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΟΛΥΝΙΚΗ», κράμα της εμπειρίας του ΑΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ και της νεανικής ορμής του ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στον χώρο της Καλαθοσφαίρισης.

Η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα, η επιμονή στον στόχο και η εμπέδωση της συνεργασίας αποτελούν τις κορυφαίες αρετές, τις οποίες η «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΟΛΥΝΙΚΗ» επιθυμεί να διδάξει έμπρακτα στους νεαρούς αθλητές της στα τμήματα υποδομής.

Η ανάδειξη της ικανότητας κάθε ενός αγοριού ή, κοριτσιού στα τμήματα εκμάθησης μπάσκετ αποτελεί το μέλημα τόσο της Διοίκησης, όσο και των πιστοποιημένων προπονητών του συλλόγου.

Η συμμετοχή στα ηλικιακά Πρωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών θα προσφέρει στους νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες την χαρά του παιχνιδιού και την απόκτηση εμπειριών μέσα από το αθλητικό παιχνίδι.

Απώτερος στόχος της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΟΛΥΝΙΚΗ» είναι η στελέχωση των Ανδρικών και Γυναικείων τμημάτων με αθλητές και αθλήτριες, που θα προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία των τμημάτων υποδομής.

Μέσα από την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΟΛΥΝΙΚΗ», σήμερα, οι νεαροί αθλητές και οι αθλήτριες, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα να ανοίγουν τα φτερά τους αγωνιζόμενοι σε συλλόγους Εθνικών κατηγοριών όπως περίλαμπρα και εμφατικά σε αριθμό μεταγραφών έχει συμβεί μέχρι σήμερα μέσα από τον ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗ, αλλά και τον ΑΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι εφαλτήριο κάθε αθλητικής προσπάθειας πρέπει να είναι το επιτελείο προπονητών, με χαρά αλλά και υπερηφάνεια συνεχίζουμε την συνεργασία και στην νέα εποχή της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» με τον Ηλία Στρατικόπουλο στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή του Συλλόγου και άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Κρητικού στην Ανδρική ομάδα.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης αναλαμβάνει την θέση εποπτείας των τμημάτων υποδομής και των αγωνιστικών τμημάτων, ενώ παράλληλα θα αποτελεί μέλος του τεχνικού Team της Ανδρικής ομάδος.

Στα τμήματα υποδομής και τα αγωνιστικά τμήματα θα συνεχίσουν να προσφέρουν το πετυχημένο τους έργο ο Άγγελος Λαγός και ο Χρήστος Μπούκουρας συνεπικουρούμενοι από συνεργάτες οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα, έτσι ώστε να καλυφθούν εκτενώς όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Υπεύθυνη συντονισμού της λειτουργίας του Συλλόγου μας θα είναι η Χρύσα Γράψα.

Ευχόμαστε μια υγιή αθλητική χρονιά μέσα στην οποία θα ευοδωθούν οι προσπάθειες όλων στον χώρο του αθλητισμού!”.

 

 

MOUSKX