Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΕΠΣΑ

 

 

 

Μεγάλη μέρα για τον ιστορικό Θεμιστοκλή Αιγάλεω, ο οποίος στο απόλυτο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 την Πέρα Κλουμπ στην Κυψέλη και κατέκτησε την 2η προνομιούχο θέση στην βαθμολογία. Με αυτό το αποτέλεσμα και το πλασάρισμα στην 2η θέση του ομίλου, ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω πέρασε στην φάση των μπαράζ ανόδου από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΑ και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται σε αγώνα μπαράζ τον 5ο στην βαθμολογία Ηρακλή Περιστερίου, όπου ο σύλλογος της πόλης μας έχει αβαντάζ και στα αποτελέσματα, καθώς εκτός από γηπεδούχος έχει υπέρ του και το ισόπαλο αποτέλεσμα (Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Θεμιστοκλής την 1η αγωνιστική είχε κερδίσει εκτός έδρας με 1-0 τον Ηρακλή στο Περιστέρι, ενώ στον β΄ γύρο και την 14η αγωνιστική, το παιχνίδι στην πόλη μας, Θεμιστοκλής Αιγάλεω – Ηρακλής Περιστερίου είχε έρθει ισόπαλο (0-0).
Όσο αφορά την σημερινή μεγάλη επιτυχία, ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω προηγήθηκε στο 24΄ με τον Δημητρίου (0-1) και δέχθηκε την ισοφάριση (1-1) στο 74΄. Από εκεί και μετά ο Θεμιστοκλής «γκάζωσε» περισσότερο. Στο 85΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής παίκτη τους με 2η κίτρινη και στο 92΄ ο Σπανάκος πέτυχε το 1-2. Στο 94΄ ο Γριμάνης σημείωσε το τελικό και «χρυσό» 1-3, που έστειλε τον Θεμιστοκλή στα μπαράζ από θέση υπεροχής! Ήταν η 7η συνεχής νίκη του Θεμιστοκλή, αποτελέσματα που του έδωσαν ώθηση για να φτάσει στον στόχο του. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Θεμιστοκλής τερμάτισε στην 2η θέση με 47 βαθμούς έχοντας 13 νίκες, 8 ισοπαλίες, 3 ήττες, 2 ρεπό και τέρματα 40-18.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Καλαϊτζάκης, Φραμπασχάλης, Νιώρας, Γιάκαλος, Αξιώτου, Αθανασίου, Δημητρίου (80΄ Βουτσινάς), Κοντός (92΄ Ζώκος), Πιστόλης (80΄ Πουλόπουλος), Σπανάκος, Γριμάνης.