ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Β΄ ΕΣΚΑ

 

THEMOM1

 

 

Στον 1ο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ κληρώθηκε για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα μπάσκετ της σεζόν 2017-2018 ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω. Σε αυτήν την 6η συνεχή παρουσία του στην Β΄ ΕΣΚΑ και έπειτα από την κλήρωση, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Ένωσης (ΕΣΚΑ), οι ιθύνοντες του σωματείου αποδέχθηκαν με ικανοποίηση τον τελικό καταρτισμό του ομίλου, καθώς ο σύλλογος απέφυγε τις πολλές εκτός έδρας μακρινές «επισκέψεις» (η μοναδική μακρινή αποστολή είναι στην Παιανία), ενώ όπως ανέφεραν θεωρούν θετικό ότι δεν θα συναντηθούν στον ίδιο όμιλο με τις ιστορικές Νήαρ Ηστ και Δάφνη, που φέτος θα παρουσιαστούν περαιτέρω ενισχυμένες.
Όσο αφορά τον 1ο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ για την σεζόν 2017-2018 και τα επιμέρους στοιχεία για τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, η ομάδα της πόλης μας στο νέο πρωτάθλημα θα συναντηθεί ξανά με τους Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας, Εθνικό Ελληνορώσων, Κουκουβάουνες, Κτησιφών Παιανίας, Αναγέννηση Πετρούπολης, ομάδες με τις οποίες ήταν στον ίδιο όμιλο και την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Στον όμιλο του Θεμιστοκλή Αιγάλεω υποβιβάστηκαν από την Α΄ ΕΣΚΑ και θα μετέχουν οι Αίολος – Ταύρος και ΦΕΑ, ενώ από τον περσινό 1ο όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ ο Θεμιστοκλής θα έχει αντιπάλους στον φετινό δικό του όμιλο το Γαλάτσι, την Κηφισιά και τον Καρέα. Σχετικά με την Κηφισιά να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα της Β΄ ΕΣΚΑ, που εφόσον υπάρξει κάποια τελευταία αλλαγή στην Α΄ ΕΣΚΑ (συγχώνευση, κτλ.), τότε η ομάδα των Βορείων Προαστίων παίρνει την άνοδο για την μεγάλη κατηγορία και την θέση της στην Β΄ ΕΣΚΑ, λαμβάνει ο Εύνικος Άνω Λιοσίων, που είναι επιλαχών από την Γ΄ ΕΣΚΑ.
Τέλος, στον όμιλο του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, θα μετέχουν και οι ΑΕΚ Περιστερίου, Ίριδα Πετρούπολης, Τούφας, ομάδες που είναι νεοφώτιστες και κέρδισαν την άνοδο τους από την Γ΄ στην Β΄ ΕΣΚΑ.
Να σημειώσουμε ότι την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2016-2017) στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑ, ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω πέτυχε εύκολα την παραμονή του στην κατηγορία (είχε σωθεί από τον Δεκέμβριο του 2016, έχοντας κάνει στο πρώτο μισό της περιόδου… πορεία πρωταθλητισμού), τερματίζοντας στην 8η θέση με 38 βαθμούς, έχοντας 12 νίκες, 14 ήττες και σύνολο πόντων 1617-1633.


Αναλυτικά ο 1ος όμιλος της Β΄ ΕΣΚΑ για την περίοδο 2017-2018:
1. ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ-ΤΑΥΡΟΣ 2006
2. ΦΕΑ Ν.Φ-Ν.Χ
3. ΚΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ
4. ΓΑΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΩΝ
5. ΑΟ ΚΑΡΕΑΣ
6. ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ
7. ΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΤΗΣΙΦΩΝ
8. ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
9. ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Δ.Π
10. ΑΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
11. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
12. ΑΟ ΙΡΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
13. ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
14. ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ


 Ο ΑΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ο Πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ κ. Γιάννης Δαμόπουλος συγχαίρουν τον συμπολίτη μας κ. Γιώργο Κομπορόζο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα και Προέδρου Επιτροπής Πρωταθλημάτων στο ΔΣ της ΕΣΚΑ.

 

THEMOM