ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΟΡΦΕΑΣ 2-1

 


Το εκπληκτικό γκολ του Παναγιώτη Πλατανίτη στο 83΄ ήταν όλα τα… λεφτά στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ και του ΟΡΦΕΑ, που έληξε με νίκη των τυπικά γηπεδούχων με 2-1 (πήραν την ρεβάνς για τον α΄ γύρο όπου είχαν χάσει με το ίδιο σκορ), στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΠΣΑ.
Στο 83΄ και ενώ το σκορ ήταν 1-1 ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της ΑΕ Αιγάλεω, έπειτα από σέντρα και ενώ η μπάλα βρέθηκε στο ύψος περίπου το πέναλτι, με πλάτη στην εστία «απογειώθηκε» και με κίνηση μεταξύ «ψαλιδιού» και βολ πλανέ – από αυτά που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα – έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τέρματος του Ορφέα, αφήνοντας… άγαλμα τον Κωνσταντίνου.
Αρνητικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν η διαιτητική τριάδα. Γέλασε (!) ο κόσμος πάρα πολύ με τις αποφάσεις τους. Κατάφεραν να κάνουν ένα γήπεδο να απορούν για τις υποδείξεις τους και αυτό σίγουρα ένα θέμα για την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΑ. Το καλό κλίμα που υπάρχει στο Αιγάλεω μεταξύ όλων των ομάδων και ειδικά μεταξύ ΑΕ Αιγάλεω και Ορφέα, κράτησε σε ήρεμα επίπεδα την εξέλιξη του αγώνα, αλλά αν το ίδιο διαιτητικό τρίο βρισκόταν σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο, δεν ξέρουμε πως θα έφευγε από το γήπεδο…!!! Εν πάση περιπτώσει ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός στο Αιγάλεω είναι σε υψηλά επίπεδα και οι τρεις… άρχοντες του αγώνα δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ καλά στημένες στο γήπεδο και φαινόταν από την αρχή ότι ο αγώνας θα κρινόταν στο γκολ. Δεν ήταν από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, καθώς φύσαγε και αυτό δεν βοηθούσε καθόλου τις προσπάθειες των παικτών, αλλά σίγουρα είχε τα στοιχεία ενός ντέρμπι.
Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής, όπου κάποιες προσωπικές ενέργειες ή, στιγμιαία λάθη θα …έλυναν τον «γόρδιο δεσμό». Τόσο ο προπονητής της ΑΕ κ. Γιαννούλης Βέρρας, όσο και ο τεχνικός του Ορφέα κ. Βαγγέλης Ζιώγας, είχαν ρίξει το βάρος στο κέντρο του γηπέδου, όπου γινόντουσαν πάρα πολλές «μονομαχίες» μεταξύ των παικτών.
Στο 52΄ ο Τσιρδήμος μέσα στην μικρή περιοχή «καιροφυλακτούσε» και με κοντινό πλασέ έπειτα από απόκρουση του Κωνσταντίνου σημείωσε το 1-0.
Στο 56΄ ο Νάτσης με πέναλτι πετυχαίνει το 1-1.
Στο 82΄ ο εξαιρετικός Πλατανίτης με ενέργεια και εκτέλεση, που θα ζήλευαν ακόμη και στα ευρωπαϊκά γήπεδα «έγραψε» το τελικό 2-1.
Η ΑΕ Αιγάλεω αγώνα με αγώνα παρουσιάζεται καλύτερη και δείχνει πιο ομάδα στο γήπεδο. Ο Τσιρδήμος δείχνει σοβαρότητα πίσω στην άμυνα. Ο Λιβέρης είναι ταλέντο, αλλά θέλει παιχνίδια και αν δουλέψει θα έχει πορεία… Ο Πλατανίτης έχει ψυχή, είναι τεχνίτης και μπορεί με μία ενέργεια του να κρίνει έναν αγώνα. Στο β΄ ημίχρονο βοήθησε σίγουρα η παρουσία του Πιστόλη, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως κινητικός.
Ο Ορφέας είναι από τις πιο δουλεμένες ομάδες της κατηγορίας και αυτό φαίνεται στους αγώνες της. Ο Κωνσταντίνου καθοδηγεί πολύ καλά την ομάδα από πίσω, η άμυνα της ανεβαίνει πολύ ψηλά (στοιχείο σιγουριάς στο παιχνίδι της, αλλά και επιθετικής φιλοσοφίας), ενώ πάντα η μπάλα παίζεται χαμηλά από πίσω προκειμένου να ξεκινούν οι αυτοματισμοί. Καλό παιχνίδι έκανε ο Τζεβελέκος, ενώ μόνιμη πηγή κινδύνου ήταν ο ορεξάτος Καραστέργιος.


ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ: Χολέβας Γ., Δελαπόρτας, Νιώρας (70΄ Κωσταράς), Τσιρδήμος, Μίχας, Βέρρας, Χολέβας Κ., Λιβέρης, Πλατανίτης, Σκορδίλης, Μίντσεφ (46΄ Πιστόλης).


ΟΡΦΕΑΣ: Κωνσταντίνου, Καβαλάρης, Σπύρου, Λιόντος, Γιάκαλος, Αλεξόπουλος, Καραστέργιος, Νάτσης (85΄ Θωμόγλου), Γεωργικόπουλος, Ζιώγας (75΄ Καραγκιόζογλου), Τζεβελέκος.