ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΑΠΙ): Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

 

ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

KOLPAP

 

 

Από τα εξαίρετα παιδιά της πόλης μας ο Δημήτρης Παπαϊωάννου (δεξιά στην κεντρική φώτο). Το αγαπημένο «Παπί» του Σίτι, με την σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία της ανόδου της ΑΕ Αιγάλεω στην Β΄ ΕΠΣΑ, μετά την σημερινή νίκη με 3-1 (Σάββατο 26 Μαίου 2018) στο μπαράζ με την Ένωση Βοτανικού, στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων.
Ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν «κλείδωνε» η ανάληψη της Τεχνικής Διεύθυνσης του ανδρικού τμήματος της ΑΕ Αιγάλεω από τον Σπύρο Κολοκοτρώνη (αριστερά στην κεντρική φώτο), που εκτός από τις ακαδημίες, κλήθηκε για να πάρει τα ηνία και μεγάλου τμήματος της ΑΕ, ένα τμήμα που το ταλέντο περίσσευε, αλλά σίγουρα ήθελε οργάνωση και δουλειά. Ο Κολοκοτρώνης στην πρώτη του ενέργεια ως Γενικός Υπεύθυνος, ανέθεσε το πόστο του προπονητή στον Δημήτρη Παπαϊωάννου (είχαμε γράψει αποκλειστικά την είδηση στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΑΙΓΑΛΕΩ Η πόλη μας»), γνωρίζοντας τόσο την αξία του ως παίκτη και προπονητή, αλλά και ως χαρακτήρα. Και περίπου ένα χρόνο μετά αυτή η συνεργασία δικαιώνεται. Ο μεν Σπύρος Κολοκοτρώνης για την επιλογή του και ο δε Δημήτρης Παπαϊωάννου, τόσο για την δουλειά του, όσο και για αυτά πουν ενέπνευσε ποδοσφαιρικά στους παίκτες του, οι οποίοι τον έβγαλαν «ασπροπρόσωπο»!
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου του Αθανασίου γεννήθηκε το 1967 στο Αιγάλεω. Υπήρξε διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων και αγωνιζόταν ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Στέφθηκε πρωταθλητής Β΄ Εθνικής με την ομάδα της Κέρκυρας, δευτεραθλητής Γ΄ Εθνικής στο Νότιο Όμιλο το 1991 με το Αιγάλεω και ο αρχιπιστός της ομάδας της πόλης μας για αγώνες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας της.
Ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα της Ιεράπολης σε ηλικία 15 ετών και το 1984 μεταπήδησε στον ΑΟ Αιγάλεω, όπου παρέμεινε για μια ολόκληρη δεκαετία. Ακολούθως, αγωνίσθηκε κατά σειρά στον Πανελευσινιακό (1 χρόνο), την Κέρκυρα (5 χρόνια) με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική, στον Ηρόδοτο Ηρακλείου, στον Ναυπακτιακό και τη Μάχη Μαραθώνα. Το 1982 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Στέφανο Πετρίτση, όπου έπαιξε για δυο σεζόν.
Είχε το προσωνύμιο «παπί», που είχε να κάνει με την ευελιξία του στον αγωνιστικό χώρο.

 

kAIS