ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ Ο 11ος (+ 1 ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ)

 

 

 

 

ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

PROPPALT

 

 

 

Αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, είχαμε χθες αργά το απόγευμα Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2019, καθώς η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον νέο προπονητή Λουκά Καραδήμο, ο οποίος αποχώρησε από την Προοδευτική, ενώ βοηθός του – άμεσος συνεργάτης του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καλύκας, ο οποίος και αυτός πριν λίγα 24ωρα αποχώρησε από την ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού, όπου κοουτσάρισε τους «κυανόλευκους» για 2 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του προπονητή του Αιγάλεω, Πέτρου Δημητρίου, ο οποίος μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Καβάλα το περασμένο Σάββατο για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ανακοίνωσε την απόφαση του στην διοίκηση, η οποία τη έκανε δεκτή.

 

Ο Λουκάς Καραδήμος είναι επίσημα ο 11ος προπονητής που συνεργάζεται με το Αιγάλεω σε αυτήν την πενταετή (5 έτη) παρουσία των Άρη και Γιάννη Παλτόγλου στην Προεδρία του συλλόγου, ενώ σε αυτή την… ενδεκάδα προπονητών που κάθισαν στον πάγκο του Σίτι, προσθέτουμε ως 12ο ή,… μπαλαντέρ τον Πέτρο Κωνσταντινίδη, που συνήθως σε περιόδους αποχωρήσεων τεχνικών από την ομάδα της πόλης μας, κλήθηκε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ως υπηρεσιακός για μικρά ή, μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Έτσι, για το… στατιστικό – ιστορικό ονόρε, ας θυμηθούμε τους προπονητές που κάθισαν στο πάγκο του Αιγάλεω, όσο διάστημα είναι στην κεφαλή της διοίκησης του σωματείου, ο Άρης (Κεντρική φώτο / Πάνω σειρά / Πρώτος από αριστερά) και ο Γιάννης Παλτόγλου (Κεντρική φώτο / Κάτω σειρά / Πρωτος από αριστερά).

 

Το Νοέμβριο του 2014, όταν οι Παλτόγλου μπήκαν επίσημα στην διοίκηση της ομάδας, το Σίτι έπαιζε στην Α΄ Αθήνας για την σεζόν 2014-2015 στην Α΄ ΕΠΣΑ και είχαν βρει στον πάγκο του συλλόγου τον Άγγελο Πυρένη (κεντρική φώτο – Νο1), ο οποίος κοουτσάρισε τους «κυανόλευκους» του Αιγάλεω από τις 26 Οκτωβρίου 2014 έως το τέλος της σεζόν. Για την ιστορία ο Πυρένης, είχε πάρει την θέση του Χρήστου Τάσση, που έμεινε στον πάγκο του συλλόγου τις πρώτες 6 αγωνιστικές της περιόδου.

 

Το καλοκαίρι του 2015, οι Παλτόγλου και για την σεζόν 2015-2016 στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ συνεργάστηκαν με τον συμπολίτη μας προπονητή και βετεράνο παίκτη του Αιγάλεω, Γιώργο Σουρλή (κεντρική φώτο – Νο2). Στο τελευταίο μπαράζ για την άνοδο (που δεν ήρθε) στο τέλος της σεζόν, ο Σουρλής δηλώνει άρρωστος και στο ματς με τον Άγιο Ιερόθεο κλήθηκε και κοουτσάρισε ο μπαλαντέρ – υπηρεσιακός προπονητής Πέτρος Κωνσταντινίδης (κεντρική φώτο / Αστέρι - μπαλαντέρ  / φώτο μεταξύ 2 και 3).

 

Το καλοκαίρι του 2016 και ενόψει της νέας περιόδου 2016-2017, όπου το Σίτι λάμβανε μέρος για 3η σερί σεζόν στην Α΄ Αθήνας, νέος τεχνικός αναλαμβάνει ο Μάρκος Μαυρομμάτης (κεντρική φώτο – Νο3), ο οποίος έμεινε στον πάγκο της ομάδας μόνο στις 2 (!) πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ. Σε αυτό το κενό της 3ης αγωνιστικής μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής της ευθύνη στον πάγκο είχε ο Πάντος Τζανετάκος, και αμέσως μετά αναλαμβάνει ο Κώστας Αρζένης (κεντρική φώτο – Νο4), ο οποίος έμεινε από την 4η έως την 19η αγωνιστική και αποχώρησε μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Πανερυθραϊκό (Να σημειώσουμε ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα επί παρουσίας Αρζένη στον πάγκο, τεχνικός σύμβουλος διετέλεσε ο Πέτρος Δημητρίου).

Είναι η σειρά του υπηρεσιακού Πέτρου Κωνσταντινίδη να καθίσει στον πάγκο σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, και ο συμπολίτης μας σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο όπου ο σύλλογος πασχίζει για την άνοδο από τα… αλώνια της Α΄ Αθήνας για τα… σαλόνια των εθνικών κατηγοριών, κοουτσάρει την ομάδα από την 20η έως την 27η αγωνιστική καταγράφοντας 7 νίκες και μία (1) ισοπαλία.

Κατόπιν, προσλαμβάνεται νέος προπονητής ο Δημήτρης Καλοπήτας (κεντρική φώτο – Νο5), ο οποίος κάθισε στον πάγκο τις τρεις (3) τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν, πανηγυρίζοντας την άνοδο του Σίτι στην Γ΄ Εθνική.

Συνολικά, την σεζόν 2016-2017 στην Α΄ ΕΠΣΑ, οι Παλτόγλου άλλαξαν τέσσερις (4)…!!! προπονητές προκειμένου να επέλθει αγωνιστική ισορροπία και ο σύλλογος να ανέβει κατηγορία.

 

Με τον Δημήτρη Καλοπήτα ξεκινάει το Αιγάλεω την παρουσία του στην Γ΄ Εθνική την σεζόν 2017-2018 και ο εν λόγω τεχνικός μένει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου (εορτή της Αγίας Βαρβάρας – μεγάλη η χάρη της…!!!) 2017. Και επειδή είναι γιορτή και γίνονται… θάματα, το Αιγάλεω αναλαμβάνει μεσούσης της περιόδου στην Γ΄ Εθνική - προερχόμενος από ακαδημίες (όπου θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές) - ο Θάνος Κιούπκιολης (κεντρική φώτο – Νο6), σε ένα προφανώς… πείραμα των Παλτόγλου, το οποίο κρατάει για λίγο τελικά, καθώς ο εν λόγω προπονητής μένει για λίγες μέρες τον Δεκέμβριο του 2017 και κοουτσάρει για δύο (2) αγωνιστικές!

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 οι Παλτόγλου έρχονται σε συμφωνία με τον Γιώργο Αρχοντάκη (κεντρική φώτο – Νο7) / ακολουθεί μία… ομοβροντία από αποκτήσεις παικτών / αλλά ο εν λόγω τεχνικός… αποχαιρετά τελικά στις 12 Μαρτίου 2018.

Νέα έλευση προπονητή, δύο μέρες μετά, στις 14 Μαρτίου 2018, όπου καταφθάνει ο Λευτέρης Βασιλειάδης (κεντρική φώτο – Νο8), ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε οδηγήσει σε άνοδο τον Ηρόδοτο από την α΄ τοπική κατηγορία του Ηρακλείου Κρήτης στην Γ΄ Εθνική. Ο Πειραιώτης προπονητής κοουτσάρισε το Σίτι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στην Γ΄ Εθνική, όντας ο 4ος τεχνικός του Αιγάλεω μέσα σε μία χρονιά, όπου απλά οι «κυανόλευκοι» έμειναν στην κατηγορία.

 

Με τον Βασιλειάδη το Αιγάλεω ξεκινάει την παρουσία του στην 2η συνεχόμενη σεζόν (2018-2019) στην Γ΄ Εθνική, αλλά και αυτός μετά από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου 2018… κουνάει μαντίλι!

Μετά από λίγες ώρες, στις 8 Νοεμβρίου 2018, νέος προπονητής και διαδεχόμενος τον Βασιλειάδη, αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Καλύβας (κεντρική φώτο – Νο9), ο οποίος καθοδηγεί τεχνικά το Σίτι μέχρι την λήξη της περιόδου, όπου η ομάδα της πόλης μας πανηγυρίζει την άνοδο από την Γ΄ Εθνική στη… νέα Γ΄ Εθνική (λέγε με και FOOTBALL LEAGUE). Στις 15 Απριλίου 2019, λίγο μετά το τελευταίο ματς της περιόδου με τον Χαραυγιακό, ο Θεόφιλος Καλύβας, υποβάλλει την παραίτηση του.

 

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Άρης Παλτόγλου ανακοινώνει την πρόσληψη του Πέτρου Δημητρίου (κεντρική φώτο – Νο10), ο οποίος κάθισε στον πάγκο στις πρώτες δύο (2) αγωνιστικές της σεζόν 2019-2020 στην διοργάνωση της FOOTBALL LEAGUE, αποτελώντας παρελθόν από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά την επιστροφή της ομάδας από την Καβάλα.

Και ερχόμαστε στον Λουκά Καραδήμο (κεντρική φώτο – Νο11), ο οποίος, από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, συμπληρώνει την… 11άδα προπονητών επί θητείας Παλτόγλου στην Προεδρία της ομάδας.

 

 

PROPPALTd

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΥΚΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ

 

Ο Καραδήμος γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1974 στη Λειβαδιά και ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1992 από την Γ.Σ. Καλλιθέα, στην οποία έμεινε έως το 1998 αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Α.Ο. Καβάλα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική. Οι εμφανίσεις του με την μακεδονική ομάδα προξένησαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 1999 κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα παραμείνει μέχρι το 2005 μετρώντας 82 συμμετοχές. Με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης πανηγύρισε την κατάκτηση 2 Κυπέλλων Ελλάδος το 2001 και το 2003.

Μετά το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ συνέχισε να αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική, αρχικά στον Ατρόμητο Αθηνών και στη συνέχεια στον Α.Ο. Κέρκυρα. Το 2007 επέστρεψε στην Καλλιθέα, όπου αγωνίστηκε μέχρι και το 2011. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 1 χρόνο στον Α.Ο. Πεύκης, όποτε και το 2012 σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Έπειτα τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας, εργάζεται πλέον ως προπονητής. Αρχικά εργάστηκε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής ως Τεχνικός Διευθυντής και στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής σε Καλλιθέα, Ατρόμητο, Ιωνικό Νίκαιας και το καλοκαίρι του 2017 την Προοδευτική. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τον Εθνικό Πειραιώς και τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε ξανά την τεχνική ηγεσία της Προοδευτικής, όπου υπέβαλλε την παραίτηση του και ανέλαβε το Αιγάλεω.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΥΚΑ

Άμεσος συνεργάτης του – βοηθός, του Λουκά Καραδήμου, θα είναι ο Δημήτρης Καλύκας.

Ο Δημήτρης Καλύκας, από τον περασμένο Νοέμβριο (18 Νοεμβρίου 2018), είχε αναλάβει τον Ερμή Κορυδαλλού στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά, τον οποίο στο τέλος της σεζόν που πέρασε (2018-2019) οδήγησε στην άνοδο από την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΠ στην Γ΄ Εθνική, μένοντας στους «κυανόλευκους» του Κορυδαλλού, σε αυτές τις δύο (2) πρώτες αγωνιστικές της σεζόν. Από τον Ερμή Κορυδαλλού παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες.

Γεννημένος το 1974 ο Δημήτρης Καλύκας, έχει πλούσια, υψηλού επιπέδου και σημαντική διαδρομή, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ο 45χρονος τεχνικός, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, όπως επίσης, κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA A και πιστοποιημένος με το UEFA PRO.

Ο Καλύκας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έπαιξε στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών για αρκετές περιόδους, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Ιωνικό, Πανελευσινιακό, Σκόντα Ξάνθη, Πατραϊκό, Αθηναϊκό, Βύζα Μεγάρων, Άγιο Δημήτριο, Ολ. Λιοσίων, Αγίους Αναργύρους, Κηπούπολη και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Αμφιάλης.

Προπονητικά, διετέλεσε Ενωσιακός προπονητής της Μικτής Νέων Πειραιά, για δύο (2) σεζόν πέρασε από τον πάγκο του Άρη Αμφιάλης (2010-2012), ακολούθησαν οι Άγιοι Ανάργυροι και κατόπιν η πορεία του συνεχίστηκε σε Καλλιθέα (Β΄ Εθνική), Τράχωνες (Β΄ και Γ΄ Εθνική), Αετό Κορυδαλλού, Αχαρναϊκό, Προοδευτική και Ερμή Κορυδαλλού.

 

 

karkal

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Αριστερά ο νέος προπονητής του Αιγάλεω, Λουκάς Καραδήμος και δεξιά ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Καλύκας.

 

 

 

NECTΟΚ