…ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΧΑΡΗ ΚΟΠΙΤΣΗ

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

koparxok

 

 

 

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα είχαμε την ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω από τον συμπολίτη μας κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος κλήθηκε προκειμένου να αναλάβει ένα μεγάλο και δυνατό πρότζεκτ, που έχει να κάνει με την αναδιοργάνωση των υποδομών του Σίτι και το «χτίσιμο» των νέων γαλάζιων ποδοσφαιρικών γενεών!

Μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο, ο Αθλητικός Διευθυντής και Γενικός Υπεύθυνος Σπύρος Κολοκοτρώνης, λειτουργώντας σε μεταβατικό στάδιο, ήδη έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την επόμενη μέρα των ακαδημιών, κάνοντας σταθερά βήματα και ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιανουαρίου 2020, είχαμε μία μεγάλη είδηση όσο αφορά τις ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω, καθώς επισημοποιήθηκε η σύναψη συνεργασίας του συμπολίτη μας Χάρη Κοπιτσή με τις γαλάζιες ακαδημίες, κατόπιν σχετικής εισήγησης - πρότασης από τον κ. Κολοκοτρώνη, η οποία πέρασε στην φάση της υλοποίησης μετά και το οκ του Προέδρου του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνη Τιρτιράκη. Ο Αιγαλιώτης βετεράνος παίκτης, που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την πόλη μας (Ορφέας), έκανε μεγάλη καριέρα στο Αιγάλεω, τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, ενώ μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του διαδρομής ασχολήθηκε επισταμένα με τις ακαδημίες και μάλιστα διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Υπεύθυνος και σκάτουτερ των υποδομών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Ο Χάρης Κοπιτσής, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΑΟ Αιγάλεω, με τον Πρόεδρο κ. Τιρτιράκη και τον Αθλητικό Διευθυντή και Γενικό Υπεύθυνο των ακαδημιών, κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη, όπου έδωσαν τα χέρια, ξεκινώντας μια συνεργασία, κατά την οποία και σύμφωνα με τα πλάνα του κ. Κολοκοτρώνη, ο βετεράνος παίκτης θα αναλάβει κορυφαίο επιτελικό πόστο και εν προκειμένω, αυτό του Τεχνικού Διευθυντή.

Ο Χάρης Κοπιτσής γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1969 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα του Ορφέα Αιγάλεω από όπου τον απέκτησε ο Α.Ο. Αιγάλεω, το καλοκαίρι του 1986. Έπαιξε εκεί για μιάμιση σεζόν, στη Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική. Το Δεκέμβριο του 1987 παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε ως τη σεζόν 1991-92. Με τον Πανιώνιο έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική την πρωτομαγιά του 1988. Σταδιακά κέρδισε θέση βασικού και γνώρισε επιτυχίες την σεζόν 1988-89, όταν η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου.

Στη συνέχεια αγωνίσθηκε ως βασικός μέσος στην ΑΕΚ και παράλληλα κλήθηκε στην Εθνική ανδρών. Στην ΑΕΚ γνώρισε εννιά επιτυχημένες σεζόν. Πήρε δύο πρωταθλήματα, το πρωτάθλημα 1992-93 και το πρωτάθλημα 1993-94, και δύο Κύπελλα: το 1996 που δεν έπαιξε στον τελικό και το 1997 στον τελικό του οποίου χτύπησε ένα επιτυχημένο πέναλτι, μετά την ισόπαλη παράταση, βοηθώντας την ομάδα του να το κατακτήσει. Επίσης, αγωνίστηκε σε δύο ακόμα τελικούς κυπέλλου, στους οποίους η ομάδα του ηττήθηκε από τον ΠΑΟ: το 1994 και το 1995. Η συνεισφορά του στην κατάκτηση των Πρωταθλημάτων του 1993 και του 1994 ήταν σημαντική, καθώς σκόραρε και τις δύο χρονιές στα αποφασιστικά ντέρμπι απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνοντας πολύτιμες νίκες στην Ένωση.

Το 2002 επέστρεψε στο Αιγάλεω και την επόμενη σεζόν στον Πανιώνιο. Έπειτα πήγε στον Πανελευσινιακό στη Δ΄ Εθνική, όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Από το 2004 έως μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα ήταν προπονητής στις ακαδημίες της ΑΕΚ περνώντας από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ενώ διετέλεσε και scouter στους κιτρινόμαυρους. Επίσης έχει διατελέσει προπονητής στην ομάδα της Νέας Περάμου και τον Ακράτητο Άνω Λιοσίων. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A.

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Αιγάλεω κ. Τιρτιράκης επεσήμανε, όσο αφορά την συμφωνία: «Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, κάνουμε ότι καλύτερο για τον σύλλογο και πιο ειδικά για τις ακαδημίες του, εκεί δηλαδή που πρέπει να αναγεννηθεί η ομάδα. Βαδίζουμε σε καλό δρόμο, ο προγραμματισμός του Αθλητικού Διευθυντή κ. Κολοκοτρώνη προχωράει και καλωσορίζω τον Χάρη Κοπιτσή, στην μεγάλη αθλητική οικογένεια των υποδομών του Σίτι».

Από την πλευρά του, ο Αθλητικός Διευθυντής – Γενικός Υπεύθυνος κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι χαρά μας που σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε συντάσσεται και ο Χάρης Κοπιτσής, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι γνωστό το έργο του στις ποδοσφαιρικές μικρές ηλικίες και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει περαιτέρω ώθηση στα σπουδαία πλάνα που έχουμε για τις ακαδημίες μας και ήδη υλοποιούνται. Από την πλευρά μου, τον καλωσορίζω και εγώ στις ακαδημίες μας, και είμαι σίγουρος για μία εποικοδομητική συνεργασία, που θα σηματοδοτήσει ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο για τις μικρές ποδοσφαιρικές ηλικίες του Σίτι».

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Αθλητικός Διευθυντής των ακαδημιών κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης, ο Πρόεδρος του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ κ. Αντώνης Τιρτιράκης και ο Χάρης Κοπιτσής.

 

 

 

RAKOK