ΛΑΣΚΑΡΗ – ΣΕ ΣΤΟ 96΄ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

PAARX

 

 

Τέτοια ματς, όταν έχουν φτάσει στο 96΄ και είσαι μπροστά στο σκορ με 1-0, βρες τρόπο και… κλέψε το τρίποντο! Τσάμπα όλος ο κόπος σου. Όχι, ότι είναι κακός ο βαθμός της ισοπαλίας – μάζεψε και ας είναι και ρώγες (βασική αρχή του ποδοσφαίρου) – αλλά στο 96΄… πέφτει λίγο βαριά η ισοφάριση.

Αιγάλεω – Χανιά για την 1η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της SUPER LEAGUE 2 (παλιά Β΄ Εθνική) και το σκορ έγραψε τελικά 1-1, στην πρεμιέρα, που διεξήχθη στο στάδιο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου 2021.

Δίκαιο το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη γενική εικόνα.

Βέβαια για την ομάδα της πόλης μας, όπως εξελίχθηκε το ματς, και όταν φτάνεις στο 96΄, σίγουρα αφήνει… πικρή γεύση! Όχι κακή, για να μην αδικήσουμε την προσπάθεια των παικτών, αλλά όπως και να το κάνουμε πικρή!

Το Σίτι, με τον Γιώργο Αλεξόπουλο στον πάγκο, καθώς ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν ήταν στον αγωνιστικό χώρο λόγω τιμωρίας, ευτύχησε να προηγηθεί (1-0) στο 4΄ με σουτ του Τριμμάτη.

Μέχρι το 25΄ το Αιγάλεω έδειξε ότι είχε μπει πιο ορεξάτο και για εντός έδρας πρεμιέρα πραγματοποιούσε μεστή εμφάνιση. Είναι η ψυχολογία του γηπεδούχου.

Κάπου στα μέσα στο α΄ ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν μέτρα στο γήπεδο, δείχνοντας ότι πράγματι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, πιο έμπειρο βάσει ρόστερ και άρα με ψηλό μπάτζετ (βέβαια δεν παίζουν πάντα τα λεφτά μπάλα)…

Οι πρωτοβουλίες των Κρητικών, βρήκαν απέναντι τους, στο α΄ ημίχρονο ένα καλοστημένο Αιγάλεω, που συντεταγμένα, «καθάριζε» την όποια πίεση δεχόταν. Βέβαια αυτό ήταν και ένα στοιχείο, που ίσως προμήνυε για το τι θα επακολουθούσε στην επανάληψη – με τους Χανιώτες πίσω στο σκορ – όπου το Σίτι δεν έδειξε και τα πιο δημιουργικά στοιχεία στην μεσαία γραμμή. Πρεμιέρα είναι, να μην γκρινιάζουμε, αλλά μάλλον εκεί (στη μεσαία γραμμή) θέλει δουλίτσα…

Το Αιγάλεω ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα στο β΄ ημίχρονο, ενώ τα Χανιά, που ήταν πίσω στο σκορ, μπήκαν για να κυριαρχήσουν γρήγορα στην μεσαία γραμμή και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, υπολογίζοντας ότι μόνο με εκλάμψεις θα τους απειλήσει το Σίτι. Αυτή είναι και η δουλειά του προπονητή, να υπολογίζει.

Σε μια από αυτές τις εκλάμψεις, στο 62΄ ο Τσιλιγκίρης, με τον τρόπο που ξέρει, έκανε ωραία γλυκιά σέντρα από δεξιά, αλλά ο Μπαρμπαρούσης έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς σηκώθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή, όμως, η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ, και έτσι το Σίτι, δεν «κλείδωσε» - μάλλον – τη νίκη, ή, το ισχυρό προβάδισμα.

Στο Αιγάλεω είχαν ήδη υπολογίσει την οπισθοχώρηση, όσο αφορά την διάταξη για το υπόλοιπο του ματς και στο 63΄ έγινε η πρώτη αλλαγή, όπου μπήκε ο Καββαδίας, και βγήκε ο ουσιώδης και ορεξάτος Αρναρέλλης. Λίγο αργότερα μπήκαν οι Πιαστόπουλος, Χοτζάλι (στις θέσεις των Καθάριου, Τριμμάτη, αντίστοιχα), για να βοηθήσουν λίγο με την φρεσκάδα και την ταχύτητα στην μεσαία γραμμή (αλλά και στις πτέρυγες), πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στο Αιγάλεω να ισορροπήσει το ματς για 10΄με 15΄, αλλά μέχρι εκεί.

Οι φιλοξενούμενοι με ηρεμία στο παιχνίδι τους, επέμεναν στην πίεση, και στον έξτρα χρόνο (6΄) των καθυστερήσεων (που ορθώς έδωσε ο ρέφερι), ότι δεν πέτυχαν σε κλασσική ευκαιρία τους στο 92΄ - έβαλαν το Σίτι στην εστία του (στη μικρή περιοχή) /… ψιλοτρικυμία, κάποιος πρέπει να μιλάει – το σημείωσαν στο 96΄ (σε καρμπόν φάση) με κεφαλιά του Βασιλόγιαννη, που έγραψε το τελικό 1-1…

Σίγουρα πικρή η γεύση για το Σίτι, με τον τρόπο που ήρθε το τελικό 1-1, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο, είναι… δίκαιο και δημοκρατικό άθλημα, συμβαίνουν αυτά. Επίσης, επειδή πάνω από όλα η συγκομιδή είναι μαθηματικά, ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι κακός.

Και από την στιγμή, που στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, όταν δεν χάνεις, μάζευε και αν είναι και ρώγες…

Από εκεί και πέρα, είναι βάσει σχεδιασμού και προγραμματισμού που έχεις κάνει σε μεταγραφές και προετοιμασία, για το τι προϊόν θέλεις να προσφέρεις.

Μπορεί βέβαια ένα τέτοιο στυλ παιχνιδιού να σε ωφελεί, ίσως, εκτός έδρας, όπου εκεί θα περιμένεις και θα χτυπάς… σαν τους καταδρομείς! Αν θέλεις δημιουργία, αλλάζουν τα δεδομένα…

Βέβαια, εμείς είδαμε σήμερα τα καλοδουλεμένα Χανιά. Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι αντίπαλοι του Αιγάλεω είναι… Μπαρτσελόνες. Σίγουρο είναι ότι θέλει υπερπροσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία.

Αλλά πρώτη αγωνιστική είναι και κάναμε ορισμένες σκέψεις. Ούτε γκρίνια, ούτε τίποτα, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο…

Καλή και μεστή εμφάνιση από τον Παύλο Λάσκαρη που ξεχώρισε παλεύοντας, όπου σίγουρα θέλει, δίπλα του, περαιτέρω βοήθεια στην μεσαία γραμμή (ή αλλαγή συστήματος). Πάντα φιλότιμος ο Παπανικόλας (όλοι οι προπονητές βασικό τον έχουν, δεν είναι τυχαίο) και καλά ποιοτικά στοιχεία από τον Αρναρέλλη. Οι πτέρυγες – ιδιαίτερα στα μετόπισθεν - όσο και αν είναι καλές, θα αδικούνται, αν στον άξονα (δηλαδή στην μεσαία γραμμή) δεν γίνει δουλίτσα…

Επίσης, για τις λεπτομέρειες, όπως ακούμε να λένε την έκφραση «με την πρώτη», καλύτερα μπαλιές σε πρώτο χρόνο και όχι σε δεύτερη σκέψη…

Καλή διαιτησία, με όλη την σημασία της λέξης, από τον Τρικαλινό ρέφερι Στυλιανό Λεωνίδα (όπως και των βοηθών του, Πλάκας / Δυτικής Αττικής, Τριαντάφυλλος / Κορινθίας), στην παρθενική του εμφάνιση στην SL2.

Μπορεί να μην είχε… τίγκα κόσμο το στάδιο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» (ίσως λόγω των μέτρων ή, της πανδημίας), αλλά το κλίμα ήταν πλέον του πολιτισμένου επιπέδου, ενώ… ρεσιτάλ ατμόσφαιρας, πράγματι, έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Σίτι, στην ΘΥΡΑ 12, όπου δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να επιβεβαιώνουν, γιατί είναι ο 12ος παίκτης!

ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931: Σικαλιάς, Παναγιώτου, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Λάσκαρης, Καθάριος (66΄ Πιαστόπουλος), Τριμμάτης (75΄ Χοτζάλι), Αρναρέλλης (63΄ Καββαδίας), Τσιλιγκίρης, Μπαρμπαρούσης.

ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ (Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Καμαρά (78΄ Κογετέ), Ζιούλης (55΄ Κολλάς), Καψάλης, Πατάπης, Τσαμούρης (78΄ Παντελίδης), Κάρλος, Βασιλακάκης, Μπαϊροβιτς, Βάρκας, Βασιλόγιαννης

 

* Για να μην είμαστε αχάριστοι σχετικά με την τύχη, όσο αφορά το γλυκόπικρο σημερινό εντός έδρας 1-1, ας θυμηθούμε ότι πέρυσι στην πρεμιέρα (1η αγωνιστική) της FOOTBALL LEAGUE, το Σίτι είχε νικήσει τη Νίκη στο Βόλο, με γκολ στο 91΄, έπειτα από… τσαφ αμυντικού.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ / Νότιος Όμιλος SUPER LEAGUE 2: Ρόδος - Εργοτέλης 1-0, Καλλιθέα - Ζάκυνθος αναβολή, Αιγάλεω - Χανιά 1-1, Ηρόδοτος - Διαγόρας 1-2, Επισκοπή -Καραϊσκάκης 1-2, Κηφισιά - Παναθηναϊκός Β 2-0, Λεβαδειακός - Αστέρας Βλαχιώτη 2-1, ΑΕΚ Β - Καλαμάτα 1-0, Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Παναθηναϊκός Β - ΑΕΚ Β, Καραϊσκάκης – Κηφισιά, Εργοτέλης – Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος, Διαγόρας – Λεβαδειακός, Χανιά – Ηρόδοτος, Ζάκυνθος – Αιγάλεω, ΟΦΙ – Καλλιθέα, Ρεπό: Καλαμάτα

 

* Στην κεντρική φώτο ο Παύλος Λάσκαρης, ανάμεσα σε δύο παίκτες των Χανίων. Φώτο από FB ΠΑΕ Χανιά

 

 

YESSNEW