ΠΕΝΘΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 

ΕΦΥΓΕ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ARXMARKOP

 

 

Με μία τεράστια απώλεια αποχαιρετά το 2021 η ποδοσφαιρική οικογένεια του Αιγάλεω, καθώς έφυγε από την ζωή, σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, μία εμβληματική μορφή της, ο αγαπητός σε όλη την πόλη, Τάκης Μαρκόπουλος.

Αδαμάντινος χαρακτήρας, προσιτός, ευγενής, εγκάρδιος και με έμφυτο ήθος που τον έκαναν ξεχωριστό. Δεν είναι τυχαίο ότι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θα μείνει αξέχαστος, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ένδοξη ιστορία του Αιγάλεω.

Ο Τάκης Μαρκόπουλος, γεννήθηκε στην Δράμα, στις 5 Ιανουαρίου 1942.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από το σύλλογο του Άρη Δράμας (1957-1959) ως δανεικός από την Δόξα Δράμας, αγωνιζόμενος ως δεξιός μεσοεπιθετικός.

Επέστρεψε στους Μαυραετούς της Δράμας το 1959 και την περίοδο 1961-62 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική με τα χρώματα της Δόξας Δράμας (9 συμμετοχές - 1 γκολ).

Το καλοκαίρι του 1962, σε ηλικία 20 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Αιγάλεω, έχοντας σαν πρώτο προπονητή τον Χρήστο Ρίμπα. Με την ομάδα της πόλης μας έπαιξε για 11 συνεχόμενες χρονιές, εκ των οποίων τις δέκα στην Α΄ Εθνική, φτάνοντας στις 238 συμμετοχές και τα 35 γκολ σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος της σταδιοδρομίας του ως παίκτης, ανέλαβε κατά σειρά προπονητής των συλλόγων του Αστέρα Αμαλιάδας, του Α.Ο. Αταλάντης και του Αιγάλεω (1979).

 

 

MAMOK