ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ;

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Φουκαράς (φώτο), που δεν πήρε μέρος στις προπονήσεις του ΑΟ Χαϊδαρίου όλη την εβδομάδα, θα είναι απών από τον αγώνα της ομάδας της πόλης μας με τον Μικρασιατικό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α΄ Αθήνας (Σάββατο μεσημέρι στις 3 στο γήπεδο Χαλανδρίου). Ο 21χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από το Αιγάλεω, έχει μόνιμη επαγγελματική απασχόληση το τελευταίο διάστημα (;) και δεν λαμβάνει μέρος σε όλο το προπονητικό πρόγραμμα. Αυτή βέβαια είναι μια πληροφορία και ίσως μία εξήγηση, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο και εφόσον ο παίκτης έχει τέτοιο επαγγελματικό βαρύ πρόγραμμα, πιθανόν να υπάρχουν εξελίξεις, όταν οι δύο πλευρές, Χαϊδάρι και Φουκαράς, καθίσουν να μιλήσουν εκ νέου για τις προθέσεις τους. Απών από την συνάντηση μάλλον θα είναι και ο μπακ – χαφ Νίκος Γιαννουλάκης, ο οποίος και αυτός δεν πήρε μέρος στις δύο τελευταίες προπονήσεις (Πέμπτη και Παρασκευή), λόγω της εργασίας του. Το θέμα Γιαννουλάκη, όμως, είναι γνωστό από την αρχή της σεζόν, καθώς όταν ο παίκτης είχε αποκτηθεί από τον Ιωνικό, είχε τονίσει ότι έρχεται στην ομάδα (σε τοπικό πρωτάθλημα δηλαδή) γιατί οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του δεν τον άφηναν να μπορεί να ακολουθήσει όλο το βαρύ πρόγραμμα μιας ομάδας εθνικής κατηγορίας (ο Ιωνικός μετέχει στην Γ΄ Εθνική) και τότε επέλεξε τον ΑΟΧ έχοντας ξεκαθαρίσει για τις δυνατότητες του.
Αντίθετα, ο Πανταζόπουλος, πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση (χαλάρωμα, τακτική και στημένα) της Παρασκευής και θα είναι στην βασική ενδεκάδα, όπως και ο τερματοφύλακας Χάρης Μίχος, που εκτός απροόπτου επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα και από τις δοκιμές στις προπονήσεις έχει βάλει ο Καλαμπαλίκης.
Στον αγώνα με τον Μικρασιατικό θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Άγγελο Πυρένη και μετά την βαριά ήττα (4-0) της περασμένης αγωνιστικής (13η) από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στο ντέρμπι της πόλης, μία μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή του συλλόγου, ο βετεράνος σέντερ – φορ Γιώργος Κιούρκος. Ο Γιώργος Κιούρκος, που το τελευταίο διάστημα ήταν βοηθός του Πυρένη, κρίθηκε ως κατάλληλη επιλογή για να πάρει την θέση του προπονητή, καθώς και το εκτόπισμα διαθέτει και τις ικανότητες και την ψυχολογία. Είναι ένας άνθρωπος, που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, αγαπάει τον σύλλογο, έχει ποδοσφαιρική αντίληψη, έχει αμεσότητα, έχει οξυδέρκεια και στην προκειμένη χρονική περίοδο μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση που παραλαμβάνει. Δηλαδή, μια ομάδα που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και πολλές μεταγραφές, αλλά έπειτα από 13 αγωνιστικές βρίσκεται στην 12η θέση με 14 βαθμούς. Μάλλον χειρότερα ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να πάει και ίσως η αλλαγή στην θέση του προπονητή να βοηθήσει την ομάδα να κάνει μια επανεκκίνηση. Το σίγουρο είναι ότι ο Κιούρκος θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τους παίκτες του.
Ο ΑΟ Χαϊδαρίου το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως είπαμε παραπάνω, υποδέχεται στο ουδέτερο γήπεδο του Χαλανδρίου, τον Μικρασιατικό, σε ένα παιχνίδι όπου εκτίει την 4η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Ο ΑΟΧ προέρχεται από το εις βάρος του βαρύ 4-0 από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να ξεπεράσει το σοκ, για να ανέβει βαθμολογικά και τουλάχιστον να κάνει γιορτές με νίκη, αποχαιρετώντας το 2016.
Ο ΑΟΧ συνάντησε πέρυσι την χρονιά 2015-2016 τον Μικρασιατικό στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ, όπου η ομάδα της Καισαριανής ολοκλήρωσε την σεζόν στην 3η θέση με 53 βαθμούς, ενώ ο ΑΟ Χαϊδαρίου τελείωσε την περσινή σεζόν στην 4η θέση με 47 βαθμούς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια, στον α΄ γύρο και την 8η αγωνιστική (8-11-2015) στην Καισαριανή, το Χαϊδάρι με το Νίκο Κανελλόπουλο στον πάγκο του απέσπασε ισοπαλία 2-2 έχοντας για σκόρερ τους Καρώνα και Ρούσσα. Στον β΄ γύρο και την 23η αγωνιστική το Χαϊδάρι ως γηπεδούχος με τον Άγγελο Πυρένη στον πάγκο του υποδέχθηκε στην ουδέτερη έδρα της Αργυρούπολης τον Μικρασιατικό, όπου η ομάδα της πόλης μας ηττήθηκε με 2-0.
Στην φετινή σεζόν έως τώρα, όχι μόνο το Χαϊδάρι, αλλά και ο Μικρασιατικός δεν επιδεικνύει την ίδια δυναμική σε σχέση με την περασμένη περίοδο. Το Χαϊδάρι είναι στην 12η θέση με 14 βαθμούς σε 13 αγώνες έχοντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 12-15, ενώ ο Μικρασιατικός είναι στην 11η θέση με 14 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 13-14.
Διαιτητής έχει οριστεί ο Ν. Φωτόπουλος με βοηθούς τους Τσατσούλη και Φίτσα. Ο Φωτόπουλος είναι η 3η φορά που θα σφυρίξει το Χαϊδάρι σε αυτές τις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο εν λόγω ρέφερι έχει σφυρίξει τον ΑΟΧ στο εντός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με την Δάφνη Π. Φαλήρου όπου η ομάδα της πόλης μας κέρδισε με 4-0, καθώς και τον εντός έδρας αγώνα της 10ης αγωνιστικής με την Αργυρούπολη όπου ο ΑΟΧ ηττήθηκε με 1-0.