Εγκαίνια Νέου Πάρκου Κορυδαλλού

 

 

 

 egainia arxiki

 

 

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, από το Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, το νέο πάρκο του Κορυδαλλού παρουσία χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που παραδίδουμε στους κατοίκους του Κορυδαλλού ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητας, που αποτελεί πόλο έλξης και ανάπτυξης. Το νέο πάρκο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 4,5 εκ. ευρώ, καλύπτει μία έκταση 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει μία τεράστια υδάτινη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 1,4 στρεμμάτων, δύο σύγχρονες παιδικές χαρές φιλικές προς ΑΜΕΑ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5, περιπατητικούς διαδρόμους, φύτευση θάμνων και δέντρων που συμβάλλουν στην βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής.»

και ένα τεράστιο έργο σύγχρονης τέχνης, έναν εικαστικό καμβά όπου φιλοξενούνται έργα 14 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο τα οποία διαμορφώνουν την μεγαλύτερη τοιχογραφία της πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, αφού αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλλαν, ιστορικά, στη δημιουργία του πάρκου δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλης μας. Μια ημέρα Νίκης για τους Κορυδαλλιώτες. Ένας σταθμός για το μεγάλο όραμα που μας ενώνει όλους: την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών.

Εγκαινιάζουμε ένα πάρκο που αλλάζει το ανάγλυφο της πόλης, συνδυάζοντας το υδάτινο στοιχείο με μια σειρά από παρεμβάσεις που προσελκύουν όλες τις ηλικίες για περίπατο, αναψυχή και ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα τοπόσημο, με περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιουργεί προοπτικές οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την πόλη μας. Παράλληλα, το νέο πάρκο έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη αφού για πρώτη φορά οι πολίτες κι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να χαίρονται ελεύθερα έναν χώρο που για δεκαετίες φιλοξενούσε τμήμα των φυλακών.

Ας υποσχεθούμε όλοι μαζί ότι θα φυλάξουμε αυτό το στολίδι, θα το χαιρόμαστε και θα το προστατεύουμε για να το απολαμβάνουν οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες του».

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

            Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

 

parko3

 

 

ρκο8

 

 

αρκο3

 

 

 

 

παρκο1

 

ρκο2

 

 

ρκο4

 

ρκο6