Ανεξάρτητος ο Δημήτρης Τσατσαμπάς

 

 

tsatsampas arxiki

 

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Τσατσαμπάς ανάρτησε στο facebook το παρακάτω κείμενο:

«Αποχωρώ για να μείνω σταθερός στις αρχές μου
Φίλες και φίλοι όπως ίσως γνωρίζετε, έχω από πολύ νωρίς διατυπώσει προβληματισμούς, ενστάσεις και διαφωνίες, τόσο για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή, όσο και για το μέχρι τώρα έργο της.
Ως δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του Δήμου, αυτό που επιθυμούσα και επιδίωκα ήταν να πορευτούμε χωρίς υπαναχωρήσεις και σύμφωνα με τα όσα είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας.
Ήθελα να κάνουμε πράξη τα όσα λέγαμε προεκλογικά, για την ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ίση μεταχείριση προς όλους. Να κάνουμε πράξη τα όσα υποστηρίζαμε για τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, για τα μικρά και μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη, για τη διόρθωση στα κακώς κείμενα, που μας θύμωναν και μας πλήγωναν…
Όμως όσες προσπάθειες και αν έκανα ως μέλος του δημοτικού συνδυασμού για να πορευτούμε με πυξίδα το πρόγραμμά μας, συναντούσαν απροσπέλαστο τοίχος (παρασκηνιακές συμφωνίες και πελατειακοί υπολογισμοί αποδεικνύονταν πιο ισχυροί).
Είχε ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο "αρχών".
Ακολούθησαν δημόσιες αναφορές μου σε θέματα χρηστής διοίκησης (Μπλε γήπεδα τένις), Δημοτικής περιουσίας (Ακτή Σκαραμαγκά), κοινωνικού έργου (περιστατικά αστέγων και απόρων), εκτέλεσης έργων (αντιπλημμυρικό Λ. Αθηνών, πεζογέφυρα Παλατάκι, Αγίου Γεωργίου κλπ), περιβαλλοντικής αναβάθμισης (πεζόδρομος Καραϊσκάκη), διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου (Οργανισμός λειτουργίας), με την προσδοκία ότι θα προσανατολήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση τη Δημοτική αρχή.
Φτάσαμε, ήδη, στον τέταρτο χρόνο θητείας της διοίκησης του Δήμου, με την κατάσταση να συνεχίζεται προβληματική σε όλα σχεδόν τα επίπεδα…
Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, και τα κακώς κείμενα παραμένουν. Η προχειρότητα και η απουσία ποιοτικού σχεδιασμού σε κάθε παρέμβαση του Δήμου, είναι εμφαντική. Η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης σε κάθε περίπτωση ανάγκης, είναι χαρακτηριστική. Η Διοικητική ανεπάρκεια κρατά το δυναμικό του Δήμου αναξιοποίητο. Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταστήσει το ρόλο του ανενεργό. Η επαφή με τους δημότες απουσιάζει, ενώ πλεονάζει η αναντίστοιχη με την πραγματικότητα προβολή.
Η στήριξή μου στη Διοίκηση θα ήταν δεδομένη, εφόσον τα πράγματα προχωρούσαν, όπως τα είχαμε υποσχεθεί, και όχι όπως εξελίσσονται μέχρι και σήμερα.
Όλη αυτή η κατάσταση στην πόλη, είναι κατώτερη των προσδοκιών των δημοτών και δεν με εκφράζει. Δεν είναι αυτό το οποίο πίστεψα και για το οποίο επί χρόνια αγωνίζομαι στα κοινά της πόλης μας.
Υπό αυτές τις συνθήκες και παραμένοντας σταθερός στις αρχές μου, η αποχώρησή μου από τη διοικούσα παράταξη του Δήμου, είναι επιλογή συνέπειας και συνείδησης».