Συνεργασία του Δήμου Χαϊδαρίου

με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

για την πιλοτική γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας

με προκράτηση θέσεων

 

 

PILOTIKI

 

 

 

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει στην πόλη μας το πιλοτικό πρόγραμμα Δημοτικής λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσης.

Εδώ και αρκετό καιρό γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία της λειτουργίας συνολικά, όπως η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου, δοκιμαστικές διαδρομές λεωφορείων, γραφιστική δουλειά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει σχεδιάσει την εφαρμογή επισκέφθηκε επί τρεις ημέρες το Χαϊδάρι και επέβλεψε την πορεία των εργασιών. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους Καθηγητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κκ. Αθανάσιο Λόη και Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο και τους ερευνητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κκ. Αλέξανδρο Βαλαντάση και Χρήστο Θεολόγου. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συνεργασία μεταξύ Δήμου Χαϊδαρίου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χάρη στην οποία υλοποιείται αυτή η καινοτόμος λειτουργία.

Το Χαϊδάρι είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι κάτοικοι θα κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, οι συμπολίτες μας που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα.  

Τα δρομολόγια της πιλοτικής γραμμής θα συνδέουν την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι, εξυπηρετώντας και την συνοικία Κουνέλια. Ο πλήρης χάρτης της διαδρομής και πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.

 

 

PILIOTIKI 1

 

 

PILOTIKI 2

 

 

 

PILOTIKI 3

 

 

PILOTIKI 4