ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

ΜΕ ΜΑΝΩΛΙΚΑ ΣΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

MANOLEX

 

 

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε ο Διαγόρας Αιγάλεω. Μία μεταγραφή, υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, αλλά και παράλληλα με ιστορική διάσταση, για τα τοπικά, αιγαλιώτικα, ποδοσφαιρικά μας δρώμενα.

Ο Αντώνης Μανώλικας, ο 33χρονος ποιοτικός πορτιέρο, με την αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική διαδρομή και τις ηγετικές ικανότητες, είναι από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, παίκτης του Διαγόρα Αιγάλεω, επιστρέφοντας μετά από 17 χρόνια, στον σύλλογο από τον οποίο άρχισε την παρουσία του στα αθηναϊκά επίσημα πρωταθλήματα.

Μία μεταγραφική προσθήκη, η οποία παράλληλα δίνει και το στίγμα, για την φιλόδοξη εικόνα που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ την σεζόν 2022-2023.

Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός για τον Αντώνη Μανώλικα, ήταν η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

 

 

GONXYLO

 

 

 

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΣ

 

 

dm2

 

Ο Αντώνης Μανώλικας, με καταγωγή από το νησί της Κύθνου, γεννήθηκε το 1989 και ξεκίνησε να παίζει στον Διαγόρα Αιγάλεω. Συνέχισε στον Ζέφυρο Αιγάλεω και μεταπήδησε στην ΑΕ Περάματος και το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Στην Δ΄ Εθνική αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Κηφισιάς, ενώ ακολούθως και για τρία (3) χρόνια έπαιξε στην Ένωση Βοτανικού και στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας. Στην Α΄ Αθήνας αγωνίστηκε με τον Ήφαιστο Περιστερίου την σεζόν 2013-2014 και με τον Κολωνό την περίοδο 2014-2015. Από το καλοκαίρι του 2015 υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕ Αιγάλεω, όπου ήταν και αρχηγός της ομάδας.

Στο α΄ μισό της σεζόν 2016-2017 με την ΑΕ Αιγάλεω, ο Μανώλικας είχε 2 συμμετοχές στο κύπελλο, 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ και ένα (1) γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Κατόπιν, ο Αιγαλιώτης τερματοφύλακας Αντώνης Μανώλικας, «μετακόμισε» στον Αστέρα Χαϊδαρίου στις 2 Ιανουαρίου 2017, προερχόμενος από την ΑΕ Αιγάλεω (είχε παίξει στο α΄ μισό της περιόδου 2016-2017) και το πρώτο του ματς με τον Αστέρα Χαϊδαρίου το έκανε στις 15 Ιανουαρίου 2017, στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί του Κρόνου Αθηνών. Στο β΄ μισό της περιόδου 2016-2017 ο Μανώλικας είχε 12 συμμετοχές με τον Αστέρα Χαϊδαρίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, την σεζόν 2017-2018 είχε 24 συμμετοχές, ενώ την περίοδο 2018-2019 είχε 21 συμμετοχές, στην τελευταία του σεζόν με τον Αστέρα.

Ακολούθησε η μετακίνηση του στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, όπου στο πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2019-2020 στην Α΄ Αθήνας, κατέγραψε 11 εμφανίσεις, ενώ στο υπόλοιπο της περιόδου 2019-2020 φόρεσε την φανέλα του Ορφέα Αιγάλεω σε 7 ματς της Β΄ Αθήνας.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Αιγαλιώτης κίπερ, μεταγράφηκε στην ιστορική Αγία Ελεούσα, που μόλις είχε επιστρέψει στην Α΄ Αθήνας, σε ένα πρωτάθλημα που διήρκησε λίγο (7 αγωνιστικές), καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διεκόπησαν λόγω της πανδημίας.

Επαγγελματικοί λόγοι στην συνέχεια ανάγκασαν τον ποιοτικό τερματοφύλακα, να «αποσυρθεί» για εύλογο χρονικό διάστημα, μην μπορώντας να ακολουθήσει τις απαραίτητες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά επειδή το… «μικρόβιο» δεν φεύγει, ο συμπολίτης μας κράτησε την επαφή του με τον χώρο,… μεταλαμπαδεύοντας την εμπειρία του σε νέα παιδιά και τερματοφύλακες, συνεργαζόμενος με ποδοσφαιρικές ακαδημίες σωματείων, πρωτίστως, της περιοχής μας.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, και κατά την διάρκεια ενός φιλικού αγώνα του Διαγόρα Αιγάλεω στην Κύθνο με την τοπική ομάδα του νησιού, στα πλαίσια σύσφιξης σχέσεων των συλλόγων, ο Αντώνης Μανώλικας που παρέστη σε αυτή την συνάντηση και έλαβε μέρος, δέχθηκε την κρούση συνεργασίας από τους Στέλιο Γιάκα, Νίκο Νταλαμπίρα.

Οι δύο υπεύθυνοι του σωματείου, από το οποίο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του ο Μανώλικας πριν 20 χρόνια περίπου, του παρέθεσαν το αγωνιστικό το πλάνο τους για τη νέα σεζόν, ένα πλάνο φιλόδοξο και με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Οι επαφές συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο διάστημα, και πριν λίγα 24ωρα οι δύο πλευρές, προχώρησαν και επίσημη σύναψη της συνεργασίας τους, με τον Αντώνη Μανώλικα, να κάνει την ιστορική επιστροφή στον σύλλογο της καρδιάς του.

 

 

GONXYLO