ΜΕ ΓΑΛΙΩΤΟ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

 

 

Ο Γιώργος Γαλιώτος (φώτο), ο θηριώδης σέντερ (2.12 μ.) του Διαγόρα Αιγάλεω, θα δώσει κανονικά το παρών στην σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του με τη Νίκη Αμαρουσίου για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου (Νότος) της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Ο 29χρονος έμπειρος παίκτης, που αποκτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Περιστέρι, είχε τραυματιστεί στον εκτός έδρας αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Ιπποκράτη στην Κω και του είχαν γίνει ράμματα στο κεφάλι. Ο Γαλιώτος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης τις μέρες που πέρασαν και μπήκε πιο δυνατά στις δύο τελευταίες προπονήσεις, όπου ένιωσε καλύτερα και μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από τον προπονητή του Σπύρο Σαμόλη να τον έχει εντός πλάνων για τον «πονηρό» αγώνα με την Νίκη Αμαρουσίου. Σίγουρα η απουσία του Γαλιώτου θα ήταν σημαντική, αλλά πλέον ο Σαμόλης δεν έχει αγωνιστικό «πονοκέφαλο» και θα καταστρώσει κανονικά τα πλάνα του, καθώς όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του για τον αγώνα που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 5 στο κλειστό της πόλης μας. Ο Διαγόρας ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι Σαββάτου την προετοιμασία του για τον αγώνα με την ομάδα των Βορείων Προαστίων, όπου το πρόγραμμα είχε στην αρχή… βιντεοθεραπεία από αγώνες της Νίκης Αμαρουσίου και ακολούθως ένα χαλάρωμα με σουτ κτλ.
Η ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα Αιγάλεω, που έχει σημαντικές φιλοδοξίες την φετινή περίοδο, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα στην Κω από τον Ιπποκράτη με 67-64, ήττα η οποία ήταν και η πρώτη για τους πράσινους τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ήταν μία ήττα, με τον τρόπο που ήρθε (ο Διαγόρας έκανε συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο και έχασε στις λεπτομέρειες), που μάλλον πείραξε το αγωνιστικό τμήμα και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, περισσότερο πείσμωσε τους παίκτες, οι οποίοι είδαν να χάνεται η νίκη μέσα από τα χέρια τους. Και είναι κρίμα σε τέτοιο επίπεδο εθνικής κατηγορίας να χάνεις την ευκαιρία να φύγεις με το ροζ φύλλο αγώνα από την ισχυρή έδρα του Ιπποκράτη.
Η ήττα ανήκει στο παρελθόν και εκεί εστίασε ο προπονητής του Διαγόρα κ. Σπύρος Σαμόλης το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας, όπου έγινε το γενικό «φροντιστήριο», προκειμένου οι παίκτες να δουν το αποτέλεσμα ως… μάθημα - πάθημα και να προχωρήσουν μπροστά, δίνοντας τις απαντήσεις τους εντός αγωνιστικού χώρου με απαρχή τον σημερινό αγώνα απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου. Ένα παιχνίδι, που ο Σαμόλης θεωρεί πάρα πολύ «πονηρό», όπως γράψαμε παραπάνω, καθώς τονίζει ότι η αντίπαλη ομάδα είναι δυσκολοκατάβλητη και μάλιστα είναι ένα σύνολο που βάζει μέσο όρο 80 πόντων ανά αγώνα. Αυτό ήταν και το στοιχείο που τόνισε αλλά και δούλεψε όλη την εβδομάδα με τους παίκτες του ο εν λόγω τεχνικός, ο οποίος ζήτησε σοβαρότητα και οξυδέρκεια από το πρώτο δευτερόλεπτο, καθώς στο σημερινό παιχνίδι ο Διαγόρας πρέπει να επανέλθει στις νίκες.
«Είναι δύσκολος αντίπαλος η Νίκη Αμαρουσίου και νομίζω ότι δεν έχουμε περιθώριο να είμαστε χαλαροί σε καμία στιγμή του αγώνα. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πολύ καλά, πολύ σκληρά και περιμένω αυτό να το δω και μέσα στο γήπεδο απέναντι στη Νίκη Αμαρουσίου, παιχνίδι όπου πιστεύω ότι θα κριθεί στην άμυνα πρωτίστως και ακολούθως στην επίθεση» ανέφερε στην εφημερίδα μας ο κ. Σαμόλης.