ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΟΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

 

 

ΚΑΙ ΕΥΧΗ ΑΠΟ ΚΥΘΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – ΡΑΦΑΗΛ!

 

PROKRDIAOLE

 

 

 

Στις «χρυσές σελίδες» της 52χρονης αθλητικής διαδρομής του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω θα γραφτεί η 16η Οκτωβρίου 2019, καθώς η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας (που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία) το απόγευμα της Τετάρτης, πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, επί του Πανιώνιου (αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω, στην Α1) με 93-72, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν είναι και λίγο, ο… ταπεινός Διαγόρας Αιγάλεω - η ομάδα που εκπροσωπεί και το νησί της Κύθνου στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι – ένας σύλλογος που μέχρι πριν πέντε χρόνια έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, να ορθώνει το… ανάστημα του και να κερδίζει τον ιστορικό Πανιώνιο, που αγωνίζεται στην κορυφαία Α1 κατηγορία (με 21 πόντους διαφορά παρακαλώ…!!!).

Έτσι, όμως, είναι στο μπάσκετ,… δημοκρατικά, ο Δαυίδ μπορεί να κερδίσει τον Γολιάθ (λέγε με Πανιώνιο)!

Απίστευτη η χαρά για τους ιθύνοντες της ομάδας του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, για μια τεράστια επιτυχία που συνάμα «σκόρπισε» ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού και σε όλους όσοι έλκουν την καταγωγή τους από την μικρή, αλλά πανέμορφη Κύθνο, εκεί όπου βρίσκονται οι πραγματικές ρίζες του σωματείου.

Σίγουρα, όμως, είναι και μία ηθική επιβράβευση για έναν ακούραστο παράγοντα, αλλά οραματιστή «εργάτη» του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, τον Πρόεδρο του συλλόγου, Γιαννούλη Καλλίλα, δίχως του οποίου την… τρέλα, ο σύλλογος πριν από μερικά χρόνια, δεν θα ξεκόλλαγε από τα τοπικά της Αθήνας για τις μεγάλες εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, φτάνοντας να συμμετέχει για 2η σερί σεζόν στην Α2 Κατηγορία (με φιλοδοξίες για παραπάνω πλέον), αλλά και να προκρίνεται επί του ιστορικού Πανιώνιου στο κύπελλο Ελλάδας.

Επιτεύγματα, που αν τα λέγαμε ή, τα σκεπτόμαστε πριν λίγα χρόνια, θα μας περνούσαν για… τρελούς. Σαν τον Καλλίλα! Βέβαια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια»!

Στην επόμενη φάση, ο Διαγόρας Αιγάλεω, υποδέχεται την Λάρισα στο Σίτι και εφόσον προκριθεί, τότε παίρνει σειρά ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά!

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Διαγόρας Αιγάλεω - που συνέχισε το αήττητο σερί του σε πρωτάθλημα και κύπελλο – παρατάχθηκε προετοιμασμένος και στιβαρός αγωνιστικά.

Με όλους τους παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά με τους Καράμπουλα και Λιακόπουλο (29 και 25 πόντοι αντίστοιχα) να συνεχίζουν τις… υψηλές πτήσεις, η ομάδα της πόλης μας έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση και την μεγάλη πρόκριση.

 

Τα δεκάλεπτα : 21-15, 39-30, 63-50, 93-72.

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ (Χούμπαυλης): Αγγελόπουλος, Κουκάς, Λεβέντης, Καράμπουλας 29 (4), Πολυτάρχου 18 (2), Πετροδημόπουλος 9 (1), Λιακόπουλος 25 (2), Καρασταμάτης, Βλάχος, Μαχαίρας 7, Γκιουζέλης 5.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λίβανος): Λιούις 4, ΜακΓκιλ 10 (1), Λι 4, Βεργίνης 5 (1), Μαραγκίδης 3 (1), Καμαριανός, Τζουγκαράκης 2, Μάρτιν 2, Καμπερίδης 6 (2), Πάσαλιτς 9 (2), Ντόρις 17 (2), Λαμπρόπουλος 10 (1).

 

Πέρα, όμως, από το αγωνιστικό κομμάτι, όπου σημειώθηκε αυτή η επιτυχία, οι παράγοντες και οι άνθρωποι του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, είχαν και μία ακόμη αφορμή να είναι ευχαριστημένοι, φέρνοντας εις πέρας ένα ιερό καθήκον!

Η ομάδα της πόλης μας συμμετείχε στην πανελλήνια κινητοποίηση για την περιπέτεια υγείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, διαθέτοντας τα έσοδα από τον αγώνα Διαγόρας Αιγάλεω – Πανιώνιος, στην προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου το αγγελούδι να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για την θεραπεία του.

Το κάλεσμα του συλλόγου βρήκε ανταπόκριση και μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση του Διαγόρα Αιγάλεω, θέλησε να ευχαριστήσει όλους αυτούς, τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, τους φίλους του Πανιώνιου, αλλά και την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που με την παρουσία τους και τον όβολο τους, στήριξαν την ενέργεια αυτή.

Το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου το ΔΣ του συλλόγου θα καταθέσει αυτά τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό για την στήριξη του Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

Τέλος, οι υπεύθυνοι του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω, επεσήμαναν ότι μαζί με τις ευχές τους, ζήτησαν και από την προστάτιδα του νησιού τους, την Παναγιά Κανάλα, να δώσει δύναμη και να προστατεύσει τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ σε αυτή του την δοκιμασία!

Στην κεντρική φώτο, λίγο μετά την λήξη του αγώνα Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω – Πανιώνιος, από αριστερά, ο Γεν. Γραμματέας της ομάδας (και πρώην Δήμαρχος Κύθνου) κ. Μανώλης Φίλιππας, το μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Χουρσόγλου, ο Πρόεδρος κ. Γιαννούλης Καλλίλας και η αδελφή του κ. Κατερίνα Καλλίλα.

 

 

DIAAPOP

 

 

RAFD

 

 

RAF2

 

 

PROKR1

 

 

PROKR2

 

 

PROKR3

 

 

PROKR4

 

 

KALPN