ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

ΜΕ ΣΑΠΑΛΙΔΗ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ARXBBE

 

 

Οι τελευταίες πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021, ήθελαν την φιλόδοξη Ελλάς Ποντίων, να βρίσκεται πολύ κοντά στην ενεργοποίηση μίας ποδοσφαιρικής… βόμβας μεγατόνων (ειδικά για τα δεδομένα της Α΄ Πειραιά) - αυτή την φορά την πιο ισχυρή - καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στην ιστορία της.

Η ποδοσφαιρική… πιάτσα «βούηξε», λοιπόν, ότι η Ελλάς Ποντίων, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΠ για την σεζόν 2021-2022, είναι πάρα (…μα πάρα), πολύ κοντά στην απόκτηση του Σταμάτη Σαπαλίδη (μεσαία φώτο). Ενός επιθετικού, με την τεράστια παραγωγική διαδρομή, με πέρασμα από την SUPER LEAGUE (ΠΑΣ Γιάννινα) – όπως επίσης Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνική - και εκ των κορυφαίων σκόρερ σε εθνικές κατηγορίες.

Οι κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες της Ελλάς Ποντίων, κ.κ. Κώστας Φούντας (φώτο αριστερά), Βασίλης Μαυρίδης (δεξιά φώτο), χωρίς πολλά λόγια, αποδεικνύουν από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες, ότι υλοποιούν πλάνο ανωτέρου επιπέδου.

Ο Σταμάτης Σαπαλίδης γεννήθηκε στις 05-07-1990, και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο, αλλά και στο κέντρο της επίθεσης.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολ. Πειραιά και στη συνέχεια βρέθηκε στην ομάδα Νέων του Εθνικού με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα ερασιτεχνών. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε στον Περαμαϊκό, για να επιστρέψει για μισή σεζόν στη Β' Εθνική στον Εθνικό (β΄ 2008-2009). Ακολούθησαν στην Γ΄ Εθνική οι, Νίκη Βόλου, Αγία Παρασκευή, ΠΑΟ Ρουφ.

Μετά από μία σεζόν (2011-2012) με την Χαραυγή στην Α΄ Πειραιά, πήρε μεταγραφή στους Τράχωνες Αλίμου, με τους οποίους πανηγύρισε δύο διαδοχικές ανόδους και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας τόσο στη Δ΄ (πρώτος σε όλη την κατηγορία), όσο και στη Γ΄ Εθνική, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο στη Football League. Η παρουσία του στους Τράχωνες αποτέλεσε το "εισιτήριο" για την Super League και την μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου σε 1,5 σεζόν (2014-2015 / α΄ 2015-2016) με τους Ηπειρώτες κατέγραψε 20 συμμετοχές στην ανώτερη κατηγορία της Ελλάδας, όπως επίσης έπαιξε σε 7 ματς Κυπέλλου σημειώνοντας και 2 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2016 ακολούθησε ο Κισσαμικός, και εν συνεχεία ο Ιωνικός, το Αιγάλεω, το Μοσχάτο, ο Καραβάς, ο Ολ. Αγ. Στεφάνου, ενώ πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε την συμφωνία του με την Προοδευτική.

 

 

YESSNEW