ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

 

11701267 10204616258673372 352093802 o

 

 

Οι οργανισμοί AEQUITAS (Κύπρος) και ΙΝ-ΠΛΑΝΕΤ (Ελλάδα) έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

 

Το πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες" αποτέλεσε μία συνεργασία των δυο χωρών, που στόχο είχε την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας και το οποίο επιδίωκε την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα περιέλαβε τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους ηλικίας 18-30 ετών σε κάθε χώρα και είχαν ως στόχο τη διαμόρφωση στάσεων και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Οι κεντρικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων για τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των άλλων, η αύξηση της ενεργής συμμετοχής των νέων στην κοινωνία, η ενίσχυση της δέσμευσης των νέων όσον αφορά το ρόλο τους στα πλαίσια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, τέλος, η προώθηση θετικών στάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ενισχύοντας έτσι μια κουλτούρα, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν αντικείμενα σεβασμού, κατανόησης και προώθησης.

 

Επιπλέον, οι εταίροι δημιούργησαν ένα διαδικτυακό παιχνίδι για την εκμάθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πού απευθύνεται σε άτομα άνω των δεκαπέντε ετών. Το παιχνίδι είναι το πρώτο του είδους του στην Ελληνική γλώσσα και είναι διαθέσιμο στο www.incendo-aequitas.org και στο www.in-planet.webs.com.

 

Το πρόγραμμα και το παιχνίδι παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου 2015, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

 

Το Erasmus+, το οποίο χρηματοδοτεί το εν λόγω έργο είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της. Η Εθνική Υπηρεσία και η Επιτροπή δεν ευθύνονται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

 

Το IN-PLANET είναι πολιτιστικό ινστιτούτο με έδρα την Αγία Βαρβάρα, που προωθεί τον πολιτισμό και την εκπαίδευση των νέων, μέσα από την δημιουργία και διατήρηση της ενότητας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης.

 

Πρόεδρος του IN-PLANET είναι ο Δημήτρης Σουλιώτης. Για ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.in-planet.webs.com

 

 

11701301 10204616243072982 1772150936 o