Η ΕΝΔΟΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

ΕΝ ΕΤΕΙ 1995!

 

 

ARXOLYMP

 

 

 

 

Η φωτογραφία από το παρελθόν, που σας παραθέτουμε, είναι από το μακρινό πλέον 1995, 25 χρόνια πίσω λοιπόν και απεικονίζει την ανεξάρτητη ΑΟ Ολυμπιάδα Αγίας Βαρβάρας στα Ριμινίτικα, όπου από τότε αρχίζουν και χάνονται (φθίνουν) τα ίχνη της.

Μια ανεξάρτητη ομάδα ποδοσφαίρου, που… γεωγραφικά ανήκε στον χώρο της κάτω Αγίας Βαρβάρας και ιδρύθηκε από κατοίκους της πόλης μας το 1977, τότε που το ποδόσφαιρο παιζόταν κυριολεκτικά στις αλάνες.

Με έδρα το γηπεδάκι στο παλιό ρέμα (συμβολή των οδών Σητείας και Αποστόλου Παύλου), νυν Πλατεία Νέας Γενιάς του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ακριβώς στα όρια της Αγίας Βαρβάρας με τον Δήμο Αιγάλεω, ο ΑΟ Ολυμπιάδα Αγίας Βαρβάρας, μεγαλούργησε και αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλη την Αττική.

Ιδρύθηκε το 1977, με έμβλημα τον πυρσό και χρώματα το βυσσινί και το κίτρινο.

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών οι, Γκλεζάκος, Γκιάτας, Κατσαρός, Μεϊμάρογλου, Βογιατζής, κ.α.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες όλων των μελών της, το ανεξάρτητο σωματείο δεν μπόρεσε ποτέ να εγγραφεί στα μητρώα της ΕΠΣΑ.

Έτσι πολλά από τα μεγάλα ταλέντα που είχε στις τάξεις της, σιγά – σιγά αποχωρούσαν από την ομάδα και συνέχιζαν σε επίσημους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Ενδεικτική η περίπτωση του Αντώνη Θεολόγου, ο οποίος προς τα τέλη της δεκαετίας του 80 και την επόμενη δεκαετία, αγωνίστηκε σε Δ΄, Γ΄ και Β΄ Εθνική με τα χρώματα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, της Προοδευτικής, της Χαλκηδόνας, του ΑΟ Χαϊδαρίου, κ.α.

Επίσης, αξιόλογες ποδοσφαιρικές διαδρομές σε ομάδες επισήμων κατηγοριών (Αθήνας και Πειραιά), που ενίοτε έλαβαν μέρος και σε εθνικές κατηγορίες, είχαν και οι νεαροί που ξεκίνησαν από την Ολυμπιάδα, όπως οι αφοι Γκλεζάκου, Λεγάτος Παναγιώτης (στην ομάδα ήταν και ο αδελφός του Κυριάκος), Μουσούρης, Γκιάτας Σ., Κωνσταντάκης, Μάτσικας, Λουμίδης, Καλός, Δελεβέγγος, Μαυράκης Κυριάκος, Τσαπανίδης, Κοτανίδης, Καλαμποθάκος, και οι πιο πρόσφατοι, Ρούσσος (Ερμής Κορυδαλλού) / στην Ολυμπιάδα έπαιξαν και τα 4 αδέλφια Ρούσσου / και Νιαούνης (Ιεράπολη και Αγία Ελεούσα) κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μετά το 1984 η ομάδα είχε κάνει ενέργειες αποκτώντας γραφεία, που τα περισσότερα χρόνια ήταν επί της οδού Σητείας (γειτονιά που έμεναν οι περισσότεροι αθλητές και μέλη της διοίκησης), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εποχής, στην τελευταία – χρονικά - διοίκηση εν έτει 1995 καταγράφονται, ως Πρόεδρος ο Βαγγέλης Δαλιέτος (είχε το VIDEO CLUB – το 1989 / 1990 - στην συμβολή των οδών Σητείας & πεζόδρομος Γλυνού) και μέλη οι Σταμάτης Μαστροδήμας, Βογιατζής, Γκλεζάκος Π., Γκιάτας Ν., Βαργιαμίδης Π., Χολίδης, Ατματζίδης, Λευκαδίτης.

Αξέχαστα θα μείνουν τα γειτονικά ντέρμπι με την τότε ανεξάρτητη Ελλάς Ποντίων ή, μια άλλη ομάδα των γειτονιών στα Ποντιακά, της Δυναμό!

Αυτή είναι η ένδοξη Ολυμπιάδα Αγίας Βαρβάρας, μία ομάδα του παρελθόντος, που θα μας θυμίζει τα ανέμελα ποδοσφαιρικά νιάτα μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που η μπάλα παιζόταν στις χωμάτινες αλάνες!

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα ονόματα της φωτογραφίας με την Ολυμπιάδα Αγίας Βαρβάρας το 1995 στο γήπεδο Ριμινίτικα.

 

 

ESOLYMP

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Βαγγέλης Κατσαρός / Προπονητής, Κοτανίδης, Σκιάνης, Ρούσσος Π., Κασιδόκωστας, Μαυρίδης, Δελεβέγγος Β., Μάμας, Χατζηκωνσταντίνου Γ., Κατσαρός.

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Δελεβέγγος Γ., Χατζηκωνσταντίνου Ιωαν., Βενετικίδης (Γιούρας), Ρούσσος Γ., Αθανασιάδης, Νιαούνης, Σεραφειμίδης, Παλαπέσκος, Ζαχαριουδάκης.

 

Θεόδωρος Γουρνάς

 

SPILNEW