ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

ARXBAR

 

 

Στην πόλη μας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι (γύρω στις 2) Δευτέρας 8 Μαϊου 2023 ο γνωστός Ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας. Όχι, όμως, για νομική υπόθεση, αλλά για αμιγώς ποδοσφαιρική.

Ο Αλέξης Κούγιας (φώτο αριστερά), με την ιδιότητα του Προέδρου της ιστορικής ομάδας ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, επισκέφθηκε την Αγία Βαρβάρα και πιο συγκεκριμένα το κατάστημα ΟΠΑΠ, που διατηρεί ο βετεράνος διεθνής παίκτης και νυν προπονητής, Ανδρέας Μπαρμπολούτσι (φώτο δεξιά), ο οποίος λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε και επίσημα ως τεχνικός του κορινθιακού σωματείου, που πριν λίγες μέρες κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Α΄ Κορινθίας και στο αμέσως προσεχώς διάστημα θα λάβει μέρος στα μπαράζ της ΕΠΟ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Οι Κορίνθιοι, παρότι κατέκτησαν τον τίτλο στο πρωτάθλημα, πριν λίγα 24ωρα έχασαν στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Κορινθίας από τους Αγίους Θεοδώρους (όπου ήταν προπονητής ο Ανδρέας Μπαρμπολούτσι), και αποφάσισαν την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα, οπότε και η ανεύρεση νέου τεχνικού ενόψει των μπαράζ για την άνοδο και την επιστροφή τους σε εθνικές κατηγορίες, μετά από αρκετά χρόνια, ήταν επιβεβλημένη.

Τελικά, ο Ανδρέας Μπαρμπολούτσι, μετά τους Αγίους Θεοδώρους, ανέλαβε τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, έπειτα από την ολιγόωρη συνάντηση του και συμφωνία με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος στο ραντεβού ήπιε έναν ελληνικό γλυκύ βραστό.

Προηγούμενη ομάδα του Ανδρέα Μπαρμπολούτσι, πριν τους Αγίους Θεοδώρους, ήταν η Αστυπάλαια Κορυδαλλού.

Ο Αντριάν Μπαρμπολούτσι (Adrian Barbullushi, 12 Δεκεμβρίου 1968) είναι Αλβανός παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην ιστορική Βλάζνια, ενώ φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Αλβανίας, 5 φορές, και κατόπιν το 1991 ήρθε στην Ελλάδα, όπου την σεζόν 1991-1992 αγωνίστηκε με το Αιγάλεω στην Β΄ Εθνική (23 αγώνες και 8 γκολ).

Το καλοκαίρι του 1992 επιχείρησε να μετεγγραφεί στον Ιωνικό Νικαίας, αλλά η μετακίνηση του καθυστέρησε αρκετούς μήνες λόγω δικαστικής εμπλοκής. Τελικά υπέγραψε στην ομάδα της Νίκαιας επί Προεδρίας του αείμνηστου Νίκου Κανελλάκη, με την οποία έπαιξε 2 χρονιές στην Α’ Εθνική και μία (1) στη Β’ Εθνική κατηγορία, με σημαντική προσφορά. Τον Δεκέμβριο του 1995 ήταν στον Α.Ο. Χανιά και πέτυχε 7 γκολ σε 17 συμμετοχές στη Γ' Εθνική. Έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος ως παίκτης της Χαλκηδόνας, με την οποία κατέκτησε τίτλο στη Δ΄ Εθνική, το 1999.

Ακολούθως συνέχισε ως προπονητής, έχοντας περάσει από τους πάγκους, του Αργοναύτη, του Άρη Βούλας, του Ερμή Κορυδαλλού, της Χαλκηδόνας, της Δραπετσώνας, της Αστυπάλαιας, ενώ μετείχε, παλαιότερα, και στο τεχνικό τιμ του Ιωνικού.

 

 

ILPOSTONEW