Νίκος Γεωργόπουλος:

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

- Η ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΙΣΟΓΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

 

 

 

                                                                    

 

 

Δύο από τα θεμελιώδη δικαιώματα στη δημοκρατία είναι «ισοκρατία- δηλαδή η ισότητα ισχύος και δικαιωμάτων μεταξύ των πολιτών και η ισογονία δηλαδή η μη διάκριση των πολιτών λόγω καταγωγής (ταπεινή ή μη) ή γένους».

Ως εκ τούτων  η δημοτική αρχή εν προκειμένω πρέπει να εξασφαλίζει, με δίκαιο τρόπο, ίσες ευκαιρίες αναδεικνύοντας και  μετέπειτα αξιοποίώντας τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις ικανότητες όλων των εργαζομένων της. Επιδεικνύοντας παράλληλα αφενός μεν σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην αντίθετη άποψη και αφετέρου δε μη ανοχή στην άνιση μεταχείριση,στην αδιαφάνεια και τις αναξιοπρεπείς συμπεριφορές.

Η επίτευξη των βέλτιστων και αποτελεσματικότερων τρόπων επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης συναρτάται άμεσα από την αρμονική και ειλικρινή σχέση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των εργαζομένων.Κατά συνέπεια απαιτείται η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που κυριαρχούν η ισοκρατία και η ισογονία και όχι ο εκφοβισμός, η αδικία και οι διακρίσεις.

Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες περνούν μέσα από την κατάλληλη και δίκαιη αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων του δήμου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

 

Νίκος Γεωργόπουλος

Υποψήφιος με την Δυνατή Πόλη-Νίκος Πιερακέας

 

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

 

Ο Νίκος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Λύκειο Αγ. Βαρβάρας (Λ.Α.Β).

 

Μετά την αποφόιτηση του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων(Μάχιμοι) μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στις ακόλουθες θέσεις:

- Στην Ελληνική Πρεσβεία της Τυνησίας ως Ακόλουθος Άμυνας(με αρμοδιότητα τις χώρες Λιβύη-Αλγερία-Τυνησία).

-Στο Αρχηγείο Στόλου ως Διοικητής Μοίρας Αρματαγωγών, Κυβερνήτης Πολεμικών Πλοίων(Α/Γ Λεσβος-Ν/Α Νιόβη) καθώς και σε Φ/Γ–Α/Τ ως Ύπαρχος, Διευθυντής Επιχειρήσεων και Αξκός Ανθυποβρυχιακού πολέμου.

- Στη Κύπρο ως Διοικητής Πολεμικών Πλοίων.

- Στή Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης ως Διοικητής Ναυτονομίας.

-Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ως Τμχης των Ναυτικών Επιχειρήσεων και σε άλλες επιτελικές θέσεις των Γενικών Επιτελείων.

- Στη Λέσβο ως Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού.

- Στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου ως εκπαιδευτής στην έδρα Αμυντικού Προσανατολισμού.

- Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Τμχης Ναυτικής εκπαίδευσης και επιτηρητής της 4ης τάξης,  διδάσκοντας παράλληλα το μάθημα της Ναυτικής Τακτικής.

 Έχει φοιτήσει στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου,στη Σχολή Πολέμου Ναυτικού,στη Σχολή Ακολούθων Άμυνας-Στρατιωτικών-Ναυτικών-Αεροπορικών Ακολούθων, στη Σχολή Αξιωματικών Επιτελών Ναυτικού και στη σχολή Ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Συμετείχε στην εκπαίδευση και παραλαβή της Φ/Γ Ήπειρος απο τις ΗΠΑ καθώς και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Σχολή Πολέμου της Ρώμης.

Υπήρξε ο οραματιστής αλλά και αυτός που ανέλαβε πρωτοβουλία μαζί με άλλους Ηπειρώτες της Αγίας Βαρβάρας για την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας  ¨Απειρωτάν.Διετέλεσε Πρόεδρος ΔΕ και Αντιπρόεδρος  ΔΣ του  συλλόγου.

 Έχει γράψει πλήθος άρθρων επί θεμάτων γεωπολιτικής-γεωστρατηγικής με επίκεντρο κυρίως τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

 Είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Ανδρουλάκη(κόρη του Κώστα και της Ειρήνης Ανδρουλάκη-τ.Αντιδημάρχου και επι 25 έτη Δημοτικής Συμβούλου). Εχει δυο παιδιά την Κων/ντίνα-Ειρήνη(Γιατρό-υπηρετεί στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ως ειδικευόμενη Δερματολόγος) και τον Τηλέμαχο( Οδοντίατρο-υπηρετεί την πατρίδα ως ναύτης).