ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ

"ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

 

 

 

 

 

Συσκέψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας με γυναίκες και συνταξιούχους

 
 
 
 
 
 
 

Συσκέψεις με γυναίκες και συνταξιούχους πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας»

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Βασίλης Γκιτάκος συνέχισαν τις άμεσες επαφές με κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, προκαλώντας ευρείες συσκέψεις – συζητήσεις με τους συνταξιούχους και τις γυναίκες της περιοχής.

Και στις δύο συσκέψεις ο Βασίλης Γκιτάκος επεσήμανε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι πολιτικές και όχι «προσωπικές» όπως επιχειρούν όλες οι άλλες δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις να τις παρουσιάσουν, προκειμένου να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες των κομμάτων που τις στηρίζουν αλλά την επομένη των εκλογών θα εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι αφού την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεκριμένη στάση και πολιτική θέση η οποία δεν μπορεί να στηρίζεται στις φιλικές σχέσεις αλλά στις πραγματικές ανάγκες!

 
 

 

Τόνισε πως η εγκληματική πολιτική, κράτους, κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων είναι αυτή που γεννά θύματα, καταστρέφει λαϊκές περιουσίες, αφανίζει το βιος αγροτών και κτηνοτρόφων, κατακαίει το φυσικό πλούτο της χώρας. Η πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα και η αντισεισμική θωράκιση που δεν έχουν ανταποδοτικό όφελος, περισσεύουν και τα «κόβουν». Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τους «εκλεκτούς» τους στους δήμους και τις περιφέρειες. Το ίδιο ισχύει και στην Αγία Βαρβάρα όπου η δημοτική αρχή του κ. Μίχου αναλώνεται σε έργα «βιτρίνας» μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της και με αυθαιρεσίες και αυταρχισμό διοικεί το δήμο, διχάζοντας εργαζόμενους και κατοίκους.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να καταδικάσουν την πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» να συμπορευτούν και να στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και στην Περιφέρεια Αττικής για να «πάμε αλλιώς» βάζοντας τις ανάγκες των πολλών μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων.

 

 

 

Στη σύσκεψη με τους συνταξιούχους ο Βασίλης Γκιτάκος, εκτός των άλλων, τόνισε πως οι πενιχρές συντάξεις, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχια, οι πλειστηριασμοί, η εμπορευματοποίηση της υγείας, τσακίζουν τη ζωή των συνταξιούχων. Οι αποκαλούμενες αυξήσεις που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα, αποδείχτηκαν εμπαιγμός για τους συνταξιούχους αφού σε ένα εκατομμύριο περίπου συνταξιούχων δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ παρά τις υπερφίαλες εκτιμήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ ότι αύξηση θα λάβει το 95% των συνταξιούχων. Ακόμα και όσοι πήραν την αύξηση του 7,75% είδαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, αφού αυτή είναι πολύ μικρότερη από τον επίσημο πληθωρισμό. Για τους ίδιους λόγους τα εφάπαξ επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα και να αποδώσει στους συνταξιούχους όσα με τη βία τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις, τους στέλνει ξανά στη δουλειά μέχρι τα 74 και από εκεί στον τάφο.

 

 


 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να βρίσκεται μαζί με τους συνταξιούχους στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας:

• Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

• Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.

• Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

• Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού, στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

Στη σύσκεψη με τις γυναίκες, παρευρέθηκε και μίλησε και η Γωγώ Θεοδωρόπουλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δυτικό τομέα.

 

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας Βασίλης Γκιτάκος Σημείωσε πως είναι η ίδια πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω και από τη ζωή μας, λογαριάζει ως κόστος τις ανάγκες της γυναίκας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, την προστασία μητρότητας, την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Για τα περιστατικά σεξουαλικής βίας, κακοποίησης και δολοφονίας γυναικών σημείωσε πως πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με μία σειρά οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που τις καθιστούν ευάλωτες σε τέτοιους κινδύνους. Η ανεργία, η οικονομική εξάρτηση κλπ δεν βοηθούν να σταθούν στα πόδια τους και να απεγκλωβιστούν από μία βίαιη και παθογόνα κατάσταση.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δομές ικανές να καλύψουν τις ανάγκες κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους χωρίς όρους και προυποθέσεις είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να αντιμετώπιστεί άμεσα για να μπορούν αυτές οι γυναίκες με την αντίστοιχη ψυχολογική υποστήριξη να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.

 

 

 

Καταλήγοντας ο Βασίλης Γκιτάκος τόνισε πως με την οργάνωση κάθε γυναίκας στο γυναικείο σύλλογο, στο εργατικό σωματείο του κλάδου της, που θα παλεύει μέσα από τον συλλογικό αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, δυναμώνουμε τον αγώνα για την ισοτιμία και την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας. Πηγαίνοντας κόντρα σε αναχρονιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές που αναπαράγει και η δημοτική αρχή Μίχου, η οποία δημιούργησε το λεγόμενο «Καφενείο Γυναικών» για να μπορούν να ράβουν και να κάνουν επιδείξεις μόδας, γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω. Στήριγμα και σύμμαχος στον αγώνα είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» που μαζί μπορούμε διεκδικήσουμε δημιουργία κέντρου Μάνας και Παιδιού και δομή ψυχικής υγείας για την λαϊκή οικογένεια, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

 

Από την πλευρά της η Γ. Θεοδωρόπουλου, αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφερειακών και δημοτικών αρχών για την τραγωδία στη Θεσσαλία και αναδείχθηκαν ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και στην πολύπαθη Δυτική Αθήνα. Ανέδειξε επίσης την διαφορά του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες, σε αντίθεση με τον υπολοίπων οι οποίοι δείχνουν με κάθε τρόπο την ταύτιση που παρουσιάζουν, φέρνοντας το παράδειγμα του Ιωακειμίδη, ο οποίος έχει στο ψηφοδέλτιο του φασίστες από την παράταξη του Τζήμερου. Τέλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντάνε σήμερα οι γυναίκες σε διάφορες πτυχές της ζωής τους, που απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αγώνας ,τα σωματεία , οι σύλλογοι και φορείς .