ΟΡΙΣΤΙΚΗ "ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΟΙΜΩΔΩΝ(;)

Όλοι θα θυμούνται τις σφοδρές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις -κυρίως από Δημάρχους και υποψηφίους- που είχαν γίνει από το πρώην Λοιμωδών, προκειμένου να αποτραπεί η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου εντός της έκτασης του Νοσοκομείου. Ένα κτίριο που προοριζόταν για χώρος φιλοξενίας ευπαθώς ομάδων μεταναστών –κυρίως για γυναίκες και παιδιά- μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

 Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» (03/12)…«στις 26 Μαρτίου (επί υπουργίας Ν. Δένδια) το υπουργείο ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών «προκειμένου να μη γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης»  κατηγορώντας την υποψήφια για τη Νομαρχία Ρένα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος είχε κάνει «προεκλογική σημαία» στην περιοχή το συγκεκριμένο ζήτημα. Μετά τις εκλογές, στις 30 Ιουνίου, σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικεία Πολεοδομία Αιγάλεω έβγαλε το κτίριο «επικίνδυνο», βάζοντας ταφόπλακα στο σχέδιο»... Πράγμα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση της Ε.Ε. ύψους 4,13εκατ. ευρώ, προς τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης της Ελλάδας, αναμένεται να χαθεί, αφού η χώρας μας εμφανίζει αδυναμία να εκτελέσει τα συμφωνηθέντα.

 Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω Γιώργος Καπλάνης και Δημήτρης Μπίρμπας –σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας- εμφανίστηκαν δύσπιστοι απέναντι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μιλώντας για το ενδεχόμενο, έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας (και χρηματοδότησης από την Ε.Ε.) ο χώρος να μετατρεπόταν σε κέντρο κράτησης. Αρχικά προοριζόταν για άλλες χρήσεις (ΙΚΑ, γηροκομείο). Επίσης, μίλησαν για έλλειψη σαφούς ενημέρωσης εκ μέρους της πολιτείας