ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

 

 

 

SILIPSH

 

 

 

 

Απογευματινές ώρες της 15/05/2017 συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας ένας 20χρονος ημεδαπός καταγωγής Ρομά, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από τον Ανακριτή Αθηνών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από άτομα που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα.

Σχετικά με την υπόθεση, την 13.50’ ώρα της 29/03/2017 ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγώντας ένα Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητο, μάρκας CITROEN, μοντέλου Saxo, χρώματος μαύρο με συνεπιβάτες την 20χρονη σύζυγό του, τον 15χρονο ανήλικο φίλο του και την 60χρονη γιαγιά του ανηλίκου, άπαντες καταγωγής Ρομά, διερχόμενοι από την συμβολή των οδών Τήνου και Γυθείου στην Αγία Βαρβάρα εντόπισαν μία 85χρονη γυναίκα καθώς εισέρχονταν στην οικία της και αποφάσισαν να την στοχοποιήσουν με σκοπό την κλοπή. Τότε η 60χρονη δράστιδα, μαζί με την 20χρονη και τον ανήλικο 15χρονο ακολούθησαν με συντονισμένες κινήσεις πεζοί την ηλικιωμένη και προσπάθησαν να εισέλθουν στην αυλή της προφασιζόμενοι ότι διψούσαν και ήθελαν να πιούν νερό με απώτερο σκοπό να κλέψουν. Η ηλικιωμένη έχοντας πέσει κατά το παρελθόν θύμα ληστειών και κλοπών αντιλήφθηκε τι συνέβη και ζήτησε βοήθεια από περιοίκους που παρακολουθούσαν το περιστατικό. Τότε οι δράστες εισήλθαν πάλι βιαστικά στο όχημα που τους ανέμενε ο 20χρονος οδηγός με σκοπό να διαφύγουν. Το περιστατικό αντιλήφθηκε ένας 64χρονος περίοικος ο οποίος κατέβηκε να βοηθήσει. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει κινήθηκε κάνοντας όπισθεν στην οδό Γυθείου και μάλιστα σταμάτησε σε απόσταση λίγων μέτρων από ανήλικα παιδιά που συνοδεύονταν από τις μητέρες τους που αποχωρούσαν από παρακείμενο σχολείο. Τότε ο 64χρονος άνδρας που προσέτρεξε να βοηθήσει την ηλικιωμένη γυναίκα βάδισε περνώντας μπροστά από το όχημα των δραστών προκειμένου να τοποθετήσει έναν κάδο απορριμμάτων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στην πορεία του οχήματος και να το ανακόψει, πλην όμως ο οδηγός του πάτησε απότομα γκάζι, αναπτύσσοντας πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ενώ υπήρχε χώρος στο οδόστρωμα για να τον αποφύγει, αυτός κατηύθυνε με ανθρωποκτόνο πρόθεση το όχημα στον 64χρονο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος τραυματισμένος βαριά. Ο παθών έπειτα από σχετική ενημέρωση των περιοίκων που είδαν το περιστατικό διεκομίσθη άμεσα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πειραιά ‘’Τζάνειο’’ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενος για αρκετές ημέρες έχοντας σοβαρά τραύματα από κατάγματα στην μέση, το πρόσωπο και τα χέρια του από τα οποία υποφέρει ακόμη.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υπηρεσία μας συνελλέχθη βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων που είχαν καταγράψει την πορεία διαφυγής του οχήματος των δραστών (με διαδοχικές παραβιάσεις πινακίδων STOP και ερυθρού σηματοδότη) με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οχήματος το έντονα σπασμένο τζάμι του πορτ-μπαγκάζ και ζάντες βαμμένες με λευκό χρώμα, το οποίο παρέπεμπε σε δράστες που αλλάζουν συνεχώς την όψη των οχημάτων για να τα χρησιμοποιούν σε κλοπές. Από τα αποτυπώματα που άφησε πίσω του ο 15χρονος ανήλικος η Υπηρεσία μας ταυτοποίησε τα πραγματικά του στοιχεία και έπειτα από πολυήμερες έρευνες στην περιοχή του Ζεφυρίου όπου διαμένει με την 60χρονη γιαγιά του καταφέραμε και τον εντοπίσαμε και ομολόγησε στην Υπηρεσία μας όλο το περιστατικό. Στην συνέχεια, κατά την εξέλιξη της έρευνας από το βίντεο των καμερών ασφαλείας έπειτα από συνεχιζόμενες έρευνές μας εντοπίστηκε το επίμαχο όχημα των δραστών στην περιοχή του Ασπροπύργου όπου διέμενε ο 20χρονος δράστης οδηγός και αφού προσήχθη στην έδρα μας συνελήφθη.

Η τελευταία εξιχνίαση ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό της Υπηρεσίας μαζί με τις πρόσφατες (κατά τον μήνα Μάρτιο) συλλήψεις μελών δύο ξεχωριστών συμμοριών που δρούσαν τους τελευταίους μήνες ληστεύοντας οδηγούς ταξί στην Αγία Βαρβάρα, εκ των οποίων η μία αποκλειστικά στα στενά της περιοχής του Νοσοκομείου Λοιμωδών και η έτερη στην Άνω Αγία Βαρβάρα στην περιοχή Προφήτη Ηλία, γνωστή στις Αρχές ως ‘’συμμορία του βουνού,’’ καθώς τα μέλη της ήταν κάτοικοι του καταυλισμού του όρους Αιγάλεω.